מידע שימושי ילדון עם גבס ברגל

• הוסף לסימניות
טוב. כנראה בקופה מנסים לחסוך... אני אחזור לאורתופד ואבקש הפניה. כבר יותר משבוע הילד צולע.

בנוגע לשאלה השניה- הפרשי גובה ברגליים בהמשך, מישהו שמע ע''כ?
למי שהיה שבר ברגל בילדות, הכל בסדר עכשיו?
אני מקווה שזה סתם הפחדה...

• הוסף לסימניות
גם אם יש כזה דבר, לא הסטטיסטיקה קובעת.

את תתפללי ובעזרת ה' לא יהיה לו כזה דבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;1806776:
טוב. כנראה בקופה מנסים לחסוך... אני אחזור לאורתופד ואבקש הפניה. כבר יותר משבוע הילד צולע.

בנוגע לשאלה השניה- הפרשי גובה ברגליים בהמשך, מישהו שמע ע''כ?
למי שהיה שבר ברגל בילדות, הכל בסדר עכשיו?
אני מקווה שזה סתם הפחדה...

במשך 12 שנים (לאחר התאונה הנ"ל ועד למשפט בגיל 18 שקבע לכמה פיצויים אני זכאית מהביטוח) הלכתי פעם בשנה לאורטופד כדי לאמוד נזקים ולבדוק את מצב הרגל.
(זו היתה פרוצדורה שנדרשה מהביטוח, כמדומני) אחד הדברים העיקריים שנבדקו היה האורך של הרגל הפגועה לעומת הרגל שלא נפגעה.
הסיבה להבדל באורך היא שבזמן השהות בגבס, הרגל לא גדלה, לעומת הרגל שאינה מגובסת שממשיכה לגדול כרגיל.
בתחילה היה הפרש של כמה מילימטרים שהלכו והצטמצמו עם השנים.
ב"ה היום שתי רגלי באורך שווה.

חני

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול...
ילד עם גבס ברגל, זכאי למונית לת"ת
יש מושג כזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YB nekuda;1806351:
ברור שזה שונה
אבל זו נקודה למחשבה
והתרגילים (שיכולים להיות מאוד פשוטים) בעצם עוזרים לחזור לתנועה בצורה בריאה ובטוחה ורגועה.

למה לא?

התהליך יכול להיות ארוך ולחוץ יותר בלי הפיזיותרפיה.

למה לנסות לדחוף את הרכבת?
היא נוסעת לבד. אפשר להרפות ולנוח.

• הוסף לסימניות
בן של חברה שלי היה עם גבס ברגל 6 שבועות בגיל 3 ואמרו לה גם על האורך של הרגליים
והיא מאד נלחצה וב"ה זה יסתדר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1807174:
למה לנסות לדחוף את הרכבת?
היא נוסעת לבד. אפשר להרפות ולנוח.
אני מפחדת שתתקבע לו ההליכה בצורה הזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;1807491:
אני מפחדת שתתקבע לו ההליכה בצורה הזו.

חבל לחיות בפחדים.
יש הרבה דברים שאפשר לומר: מה יש, אני רק אעשה כך וכך ואהיה רגועה. אבל בסופו של דבר בצורה כזאת רק מגבירים את רמת החרדה הכללית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1807523:
חבל לחיות בפחדים.
יש הרבה דברים שאפשר לומר: מה יש, אני רק אעשה כך וכך ואהיה רגועה. אבל בסופו של דבר בצורה כזאת רק מגבירים את רמת החרדה הכללית.

טוב, לא לדאוג. אני לא חיה בפחדים... רק רואה את בני צולע ונופל, הולך עקום ולאט כבר שבוע וחצי. וזה לא מראה מלבב.
אם אפשר לשפר את ההליכה שלו ע''י פיזיוטרפיה. לא רואה סיבה לא ללכת... ואם התהליך נורמאלי ואמור לקרוא לבד בפרק זמן יותר ארוך- אז אחכה. אבל נראה שזה היה אמור להסתדר. וכנראה התקופה שהלך עם הגבס גרמה להליכה שלו להתקבע.
אבל את צודקת. בכללי הגישה שלי לא להיות בת יענה ולהסתכל על כל האפשרויות בעיניים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;1806102:
אז ב''ה הורדנו את הגבס.
כמו שאמרתן. הוא זחל בהתחלה. אח''כ הלך רץ וטיפס כרגיל עם הגבס...
הבעיה. שהוא התרגל ללכת עם הגבס שכף הרגל פונה החוצה. האורטופד אמר שזה יסתדר ולא צריך פזיוטרפיה.
אבל אני דואגת. כבר שבוע הוא הולך כך.
וגם הצליעה לא השתפרה. הוא ממש צולע.
נורמאלי? או לחזור לאורטופד? יש תרגילים שצריך לעשות כדי לחזק את הרגל?

ועוד שאלה. הרופא אמר שיתכנו הפרשי גובה ברגליים בהמשך. מישהו נתקל בזה? זה ממש מלחיץ אותי... צריך לעקוב אחרי הגדילה?

גם לנו אמר הרופא את העניין של הפרשי הגדילה.
מה אני אגיד לך, זה מלחיץ.
אם כי הבנתי שאין מה לעשות לזה וזה מסתדר בסוף.
אגב, אנחנו הולכים לפיזיותרפיה כל שבוע. תבקשי הפנייה מהרופא. זה כדאי כי מקבלים גם (בעיקר) תרגילים הביתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;1807535:
טוב, לא לדאוג. אני לא חיה בפחדים... רק רואה את בני צולע ונופל, הולך עקום ולאט כבר שבוע וחצי. וזה לא מראה מלבב.
אם אפשר לשפר את ההליכה שלו ע''י פיזיוטרפיה. לא רואה סיבה לא ללכת... ואם התהליך נורמאלי ואמור לקרוא לבד בפרק זמן יותר ארוך- אז אחכה. אבל נראה שזה היה אמור להסתדר. וכנראה התקופה שהלך עם הגבס גרמה להליכה שלו להתקבע.
אבל את צודקת. בכללי הגישה שלי לא להיות בת יענה ולהסתכל על כל האפשרויות בעיניים...

אם את סומכת על רופא המשפחה שלך (מאחלת לך אחד כמו שלנו) כדי שתלכי אליו שיעיף מבט ויגיד לך אם צריך לטפל או שזה עדיין נורמלי (לפי מה זכור לי זה נורמלי). הילד שלי הולך ורץ, א"א לדמיין שפעם היה לו גבס.

• הוסף לסימניות
הבן שלי שבר רגל בגיל 4.5
האורטופד שלו היה מעולה, ולא המליץ על פיזיו'
הוא באמת זחל, צלע, לקח בערך חודש עד שחזר לתפקוד והליכה כרגיל, ומאז הכל מצויין (בן 12 ב"ה)

• הוסף לסימניות
מקפיצה אשכול ישן
גם הבת שלי עכשיו עם גבס ברגל בת שנה ועשר
וזה ממש עצוב לכולם
אשמח לשמוע מה אפשר להלביש לה ?
במיוחד כשעכשיו התחיל חורף...
עד עכשיו הלבשתי קצר..
אשמח לרעיונות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה