ילדים במטבח- בעיות כשרות

• הוסף לסימניות
אולי למישהו יש עצה איך ילדים עצמאיים לא יאסרו/ יחליבו/ יבשרו לי כלים? :confused:

סימנתי את הסירים, המחבתות והששת בצבעים (אקריליק) והודעתי לכולם: מה פרווה, מה בשרי ומה חלבי.
ולמרות הכל-
גררו גבינה צהובה במגררת הפרווה
פרסו גבינה צהובה במקלף הפרווה.
חתכו בסכין חדה פרווה- שוקולד חלבי (!!)
לקחו קציצה בשרית מהמחבת הרותחת עם מרית חלבית
וחוץ מזה לא נדיר למצוא כוס חלבית בכיור הבשרי, מחבת בשרית בכיור החלבי. אוף!!

מדובר בילדים בגילאי 8-11 (הגדולים יותר כבר קלטו את ההסברים כנראה, והקטנים יותר עוד לא פעילים עצמאית במטבח)

אשמח לטיפים ועצות מנסיונכם

• הוסף לסימניות
יש ספר יפה על הלכות כשרות המטבח, עשוי כקומיקס, מאויר ע"י מיכאל גונופולסקי (מקווה שאייתתי נכון), היה לי אותו בילדות והוא היה מצויין.
יושבים עם הילדים ולומדים איתם מתוך הספר את ההלכות, ואין לי ספק שכמות הפעמים שזה קורה, תקטן באופן משמעותי.
דבר שני: צריך לעבור שוב על הלכות כשרות המטבח, ממליץ החום על הספר "שערי תורת הבית", כתוב בצורה מצויינת ומובן לכל הרמות. מה שזה ייתן זה דבר ראשון, ידיעה של ההלכות, דבר שני, זה יוריד את הלחץ מהעניין, קשה מאוד להטריף כלי, הרבה יותר קל להכשיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1106364:
זה יוריד את הלחץ מהעניין, קשה מאוד להטריף כלי, הרבה יותר קל להכשיר.
מסכימה איתכם, אבל כמו שיש כלים ש'תפסתי' שהתחלבו/ התבשרו/ דורשים הגעלה
כך אני בטוחה שיש כלים שאין לי מושג ש'עבר עליהם משהו'
(למשל, רק בפוקס גיליתי שחתכו את השוקולד עם הסכין הפרווה שמיועדת למעשה לחיתוך בצל ושאר ירקות שעשויים להגיע למרק בשרי למשל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;1106473:
(למשל, רק בפוקס גיליתי שחתכו את השוקולד עם הסכין הפרווה שמיועדת למעשה לחיתוך בצל ושאר ירקות שעשויים להגיע למרק בשרי למשל)

ו... סליחה על הבורות -
סכין חדה שחתכה משהו חלבי לא חריף הפכה לחלבית? בטוח?

• הוסף לסימניות
לא. אם זה רך אז מספיק שפשוף והדחה. אבל אם זה משהו קשה אז זה צריך נעיצה בקרקע קשה 10 פעמים.
(מענין מה הדין בימינו עם סבון וסקוטש?)

• הוסף לסימניות
איך הצלחתם ללמד אותם להסתדר בזהירות עם סכין חדה ? ובסכין של הקוצץ לא נוגעים ? וכן כוסות קריסטל שלא ישברו ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה