- הוסף לסימניות
עם מרובעים כאלה ואבדנו...מעניין אותי לדעת אם רק אני המרובעת והמוזרה שחושבת כך.
מסכימה 100%
עם מרובעים כאלה ואבדנו...מעניין אותי לדעת אם רק אני המרובעת והמוזרה שחושבת כך.
או שיסעו בהסעה מאורגנת מטעם החידר (עם מלווה)יש בעיה כשילדים נוסעים לבד, בעיקר בחבורה. כל אחד מהם יכול להיות נחמד ומחונך, אבל בנסיעה הם משועממים ומובטלים, ויש להם המון מרץ. ובחבורה לכל אחד יש את ה'גב' של הרבים, שנהנים מה'גבורה' ומהשובבות שלו. והעניינים מדרדרים.
לדעתי, לא טוב שילדים נוסעים באופן קבוע ובחבורה לבד. זהו פתח לבעיות. רבים מההורים לו היו יודעים מה הילד שלהם - או חבר שלו - עושה בנסיעה בלעדיהם - לא היו שולחים אותו ללא השגחת מבוגר. חלק מהילדים הנוסעים יום יום, מדברים עם נהגים רחוקים, מקשיבים למה שלא צריך, מסגלים השתוללויות או חוצפה. חשוב להיות מודעים למכשול הזה.
כמובן לא מדובר על כולם. מספיק ששניים שלושה יתנו את הטון והכיוון. ילדים בנסיעה, בעיקר בחבורה - חייבים השגחה. לפעמים ייתכן שעדיף לשלוח אותם לחיידר קרוב יותר לבית, אף שהוא קצת פחות ברמה, אף שהוא לא בדיוק בגוון המדויק של הבית, העיקר לחסוך את הנסיעות.
וכשאין ברירה, לפחות להיות מודעים. לשוחח עם הילדים. לשאול. להיות בעניינים. להסביר. להדריך. וכן, הם צריכים לדעת שמצייתים לנהג בענייני הנסיעה, גם אם הוא לא 'משלנו'. ולא מתחצפים.
זה קורה כל יום, וזה מביש לגמרי. הבעיה היא שאח"כ הכותרות צועקות על הנהגים [אחים יהודים שלנו] שהם לא פחות מאנטשימים...בעד - נגד כבר נכתב בכל הצורות.
אבל עוד נקודה למחשבה:
הייתי באוטובוס שילדי חיידר שעלו עליו (לפחות שתי כיתות...) ממש השתוללו, והנהג עצר את האוטובוס וצעק שהוא לא נוסע כך - והם התחילו להתחצף אליו באופן שאני הסמקתי.
אח"כ הנהג - אדם חילוני - צעק על אברך עדין שעלה לאוטובוס - "אתם - אין לכם חינוך אתם - גן חיות קטן ליד הילדים שלכם, תתביישו לכם - זה ......" (השאר היה קללות).
והילדים האלו הם דור העתיד שלנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איתי ישבה באוטובוס מישהי עם קול נעים וסיפור מעניין, אוהו מעניין! כל נוסעי האוטובוס עצרו את נשימתם בקטע המסעיר בו דודי שלה כמעט עף מהישיבה על גבי טיל.לגבי דיבור, החלוקה ברורה:
1. אנשים עם קולות שקטים ונעימים וסיפורים מעניינים, מוזמנים לדבר לידי מאילת עד מטולה.
2. אנשים עם קולות צרחניים וסיפורים משעממים, אתם תהיו בשקט! זה חוסר תרבות לדבר באוטובוס!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים