תאונה ילדים נוסעים בבימבה בחניה-סכנת נפשות

אני פונה לאלה שכתבו שצריך לגנוז את הבימבות והאופניים ולא חושבת שזה נכון בכלל!!
אין צורך לגנוז אותן. אבל יתכן שיהיו תקופות בחיים שהן יהיו פחות בשימוש.
כי כמו שנכתב לעיל, שזה לא ריאלי שאמא עם עגלה+ שיירה תסחב גם צי של בימבות, אז במקרה כזה, לא יורדים עם הבימבות.
ואם זה ממש ממש ממש חשוב ברמה של שמירה על נפש הילד לבל יקנא בחבריו שיש להם אחות גדולה שעוזרת לאמא/ אחים פחות צפופים/ גרים בסמיכות לגינה/ סתם הורים שפחות מקפידים על זה"ב- אז שאבא יצא מהכולל/ עבודה/ תזמינו את הדודה/ סבתא/ בייביסיטר, וככה תהיה עזרה בסחיבת הבימבות באופן בטוח, והילד יגדל בריא גם בגופו וגם בנפשו בעז"ה.

המדיניות הרווחת בציבור של- מה לעשות, החיים עמוסים, ויש ב"ה שיירה צפופה, אז נסמוך על הנס, היא מוטעית מיסודה.
תתאימו את הלו"ז של הבית שלכם לפי הנתונים שלו ולא לפי השכנים. זה יהיה פשוט בהרבה.

למנוע מילד לשחק בבימבה כשכל החברים שלו משחקים בבימבה זה פגיעה בנפש של הילד
כמו שכתבת צריך תחליפים בטיחותיים יותר - צריך להשתמש בזה בבטיחות וזה לא רחוק מהמציאות
אני מפחד לכתוב את המשפט הבא אבל כך אני חושב
וצריך לזכור שיש מושג של גזירת שמים
גם הבן שלי בחור בן 16 נורא נורא מסכן.
כל החברים שלו נוסעים עם קורקינט חשמלי בלי להוציא תאוריה כמובן. ורק אני, האמא ה"רעה", לא נותנת לו.
ואני גם לא אתן לו בעתיד.

אני גאה להיות אמא ש"פוגעת בנפש" של הילד המסכן הזה!! שאין לו קורקינט חשמלי, אבל יש לו אמא ששומרת עליו גם כשזה לא נוח, לא אופנתי, ולא כמו כולם.

כל החברים שלו נוסעים עם קורקינט חשמלי בלי להוציא תאוריה כמובן. ורק אני, האמא ה"רעה", לא נותנת לו.
ואני גם לא אתן לו בעתיד.

אני גאה להיות אמא ש"פוגעת בנפש" של הילד המסכן הזה!! שאין לו קורקינט חשמלי, אבל יש לו אמא ששומרת עליו גם כשזה לא נוח, לא אופנתי, ולא כמו כולם.
ולא קשור לנושא. אני שואלת בתור אמא למתבגרים. את בטוחה שהוא לא נוסע כשאת לא יודעת?
זה גיל שכבר השליטה לא כ"כ בידיים שלנו. כמובן מעבר לתפילה...

ואני גם לא אתן לו בעתיד.

אם הוא בן 16 למה שלא יעשה תאוריה וינהג בביטחה?
כדי שלא:
ולא קשור לנושא. אני שואלת בתור אמא למתבגרים. את בטוחה שהוא לא נוסע כשאת לא יודעת?

אם הוא בן 16 למה שלא יעשה תאוריה וינהג בביטחה?
כדי שלא:
אני לא חושבת שבחור בן 16 באמת מסוגל לקחת אחריות על נסיעה בקורקינט. בגיל שלהם הם לא ממש מבינים את הסכנות, והם קצת בהיי…
זו הדעה שלי.

רק הקב"ה יודע באמת, ואף אחד לא יכול להיות בטוח במאה אחוז.
אני עושה את ההשתדלות שלי בתור אמא,
לפי מה שאני יודעת, הוא לא נסע.
פעם הייתה להם נסיעה, והאברך שלקח אותם סיפר לבעלי, שבמהלך הנסיעה הבחורים שכרו קורקינטים חשמליים באיזה פארק. רוב הבחורים נסעו, והוא אמר שאמא לא מרשה 🤭

אם כבר קורקינט חשמלי....
איך אתן מסבירות את זה שאני רואה ילד בן 8/9 שהכידון יותר גבוה ממנו!!!! נוהג בתוך השכונה וכמעט דורס הולכי רגל ועוד מציע לחבר או אח יותר קטנים סיבוב על הקורקינט......

רוב הבחורים נסעו, והוא אמר שאמא לא מרשה 🤭
כל הכבוד!

יש בחורים כאלו, שיודעים להסביר דוגרי דברים פשוטים בצורה שזה אפילו לא בושות, אם כי יש פעמים שזה נובע ממוזרות חברתית כלשהי.

אז אם זה מגיע ממקום טוב, כל הכבוד לו!

@יצאתי להפוגה - מעריכה!
וזאת ששאלה איך אפשר לדעת אם הוא באמת לא נוסע - נער בן 16 מסוגל להבין למה לא מרשים לו, מסוגל לקרוא על נזקי הכלי הזה ועל כמות הנפגעים, ואחרי שהוא מבין את זה הוא בעצמו נמנע ממנו. נער בן 16 יכול בהחלט לקחת על עצמו אחריות!
אבל, אם אמא של הנער לא מסוגלת לקחת עליו אחריות, ממי הוא ילמד שלא כל מה שהחברים עושים כדאי גם לעשות? ממי הוא ילמד להתאפק ולקחת אחריות על עצמו?
לפני שנה-שנתים הישיבה של אחי הצעיר לקחה אותם לשבת גיבוש וביום שישי אחה"צ שכרה להם כמה עשרות קורקינטים כאלו, התוצאה של הרשלנות הזאת הסתכמה בכמה בחורים חבולים, אחד שפתח ראש, ואחד ששבר יד ובילה את השבת בבית חולים במקום ביחד עם החברים (עם אבא שלו שהוקפץ שעה לפני שבת להיות איתו), אני מקווה שלא רק הראש ישיבה הזה למד את הלקח אלא גם עשרות הבחורים הללו...

בנוסף לכל הרעיונות שנכתבו כאן
פתרון מעשי נוסף הוא: לחנות ברוורס ולא לצאת ברוורס!!
היציאה ברוורס למרכז החניה מסוכנת מאוד!! כמעט ולא ניתן לראות גם עם מצלמות
מאשר לחנות ברוורס לחניה הפרטית שלך ששם הימצאות ילדים היא הרבה פחות שכיחה.

וזאת ששאלה איך אפשר לדעת אם הוא באמת לא נוסע - נער בן 16 מסוגל להבין למה לא מרשים לו, מסוגל לקרוא על נזקי הכלי הזה ועל כמות הנפגעים, ואחרי שהוא מבין את זה הוא בעצמו נמנע ממנו. נער בן 16 יכול בהחלט לקחת על עצמו אחריות!
אבל, אם אמא של הנער לא מסוגלת לקחת עליו אחריות, ממי הוא ילמד שלא כל מה שהחברים עושים כדאי גם לעשות? ממי הוא ילמד להתאפק ולקחת אחריות על עצמו?
16 זה גיל כבר יחסית גדול. על גבול סיום תקופת ההתבגרות.
המתבגרים שלי קצת יותר קטנים והנושא הזה של החברה הוא חלק טבעי מהליך ההתבגרות. טבעי ומפחיד.
אבל באמת סטינו מהנושא

הבן שלי לא עולה על בימבה אווירון בלי קסדה זה לא קשור לאשכול אבל זה אמצעי בטיחות בסיסית

הבן שלי לא עולה על בימבה אווירון בלי קסדה זה לא קשור לאשכול אבל זה אמצעי בטיחות בסיסית
בדיוק מישהי סיפרה שלי שהבן של שכנה שלה נפצע כשהוא היה עם בימבה (היא לא ידעה להגיד לי איזה) ורק שבר את הלסת כי הוא היה עם קסדה...
חוץ מזה שהבן שלך עם קסדה אבל הילדים/מבוגרים שהוא עלול להתנגש בהם אם הוא מאבד שליטה סביר להניח לא יהיו עם קסדה.

נערך לאחרונה ב:
חוץ מזה שהבן שלך עם קסדה אבל הילדים/מבוגרים שהוא עלול להתנגש בהם אם הוא מאבד שליטה סביר להניח לא יהיו עם קסדה.
אגב נתקלתי בילד שמאבד את ההכרה כשנסע עם אופניים וראשו נתקע בעץ (ולדייק, עם הקסדה הוא נתקע בעץ)
אופניים קטנות לא חשמליות במהירות של כ10 קמ"ש.
לאחר החייאה הוא פונה במצב קל לבית החולים עם שבר פנימי

האם בימבה בכלל חשוב להתפתחות?
תקנו אופניים 3 גלגלים
גם מפתח שיכלית וגם הרבה יותר בטיחותי.

אגב נתקלתי בילד שמאבד את ההכרה כשנסע עם אופניים וראשו נתקע בעץ (ולדייק, עם הקסדה הוא נתקע בעץ)
זה דבר נדיר
ואין צורך לחשוש עד כדי כך.
אופניים הם כלי בטוח כשנוסעים במקום בטיחותי.
אני גם מכירה שילדה בת 3 נפלה מכיסא רגיל ונפטרה. אז מה?

אז סביר להניח שבלי קסדה הוא היה מפונה בשקית של זק"א.

האם בימבה בכלל חשוב להתפתחות?
תקנו אופניים 3 גלגלים
גם מפתח שיכלית וגם הרבה יותר בטיחותי.
קודם כל בימבה חשובה להתפתחות של הילד, מרפאה בעיסוק בכירה אמרה לי פעם שיותר דחוף לה שילד יסע על בימבה מאשר על אופניים.
דבר שני- תלת אופן הוא בטיחותי באותה מידה שבימבה בטיחותית

@יצאתי להפוגה
שאפו גדול על החינוך של הילד, זה ממש לא מובן מאליו (אולי תפתחי אשכול חינוך)
רוב הבחורים ממש לא יוותרו על התענוג בגלל שאמא לא מרשה, הם יודעים טוב להסתיר את מה שהם רוצים להסתיר
אגב, אני לא מבין מי קבע שגיל 16 זה סוף ההתבגרות, אני חושב שזה די תחילת ההתבגרות וקבלת עצמאות על החיים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה