בקשה ילדים שאוכלים במבה אוסם ביום כיפור בבית הכנסת... חשבתם על זה פעם???

• הוסף לסימניות
לא הזכירו דוריטוס?

אין צורך להזכיר את כל הנשנושים מדיפי הריח.
ובכלל אין אוכל שמתאים להביא למקום צום. גם לא רצועות מלפפון וגזר.

• הוסף לסימניות
חשבתי שפתחו את האשכול כי יש אנשים אלרגיים עד סכנת חיים לבמבה.
לא הייתי נותנת לילד לאכול בגלל זה במבה במקום צפוף, קטן ועמוס אנשים.
גם אני מייד חשבתי בכיוון :)
(לא חכמה...)

• הוסף לסימניות
אין קשר לעומס והצפיפות.
אנשים סביבך בצום, ואת נותנת לילד שלך לאכול מולם בבית כנסת??
הקשר לעומס ולצפיפות הוא:
ככל שיש יותר אנשים מסביב, כך עולה הסיכוי שיש מישהו מתוכם שאלרגי לבטנים ולריחם (לאכול במבה ליד אלרגיים זה הרבה יותר גרוע מאשר לאכול 'סתם' בטנים.)

• הוסף לסימניות
עזבו!!
גם אם הבמבה והדוריטוס והציטוס לא מזיקים ולא מפריעים לאף אחד.
צריך לחנך ילד לרגישות לזולת.
לא אוכלים ממתקים ליד אנשים שצמים.
זה דבר שילד אפי' בגיל קטן יחסית אמור להבין.

• הוסף לסימניות
רק אני תוהה איך לאמא עם ילדים קטנים יש כח בכלל להלביש אותם ולצאת איתם מהבית?בקושי לנעילה אני יוצאת, ורק אם אני במיטבי,ואם אני לפני לידה אז בוודאי ובוודאי שמצווה היא לשבת בבית ולא להתאמץ ולצאת לבית הכנסת ואז להרגיש על סף עילפון

• הוסף לסימניות
אפשר לבקש יותר?
גם בראש בשנה, בשבועות או בט"ו בשבט מצידי- אל תביאו במבה או כל חטיף מדיף ניחוח אחר לביהכנ"ס. זה לא נעים, לא טקטי ולא מכבד.

*הכותבת התעלפה פעם ביום כיפור בבית הכנסת לאחר שהתרוצצו בבית הכנסת זאטוטים וזאטוטות בשאגות קרב וחטיפים בעלי ריחות מבחילים. מאחלת בושות כאלו לשונאי ישראל*

• הוסף לסימניות
רק אני תוהה איך לאמא עם ילדים קטנים יש כח בכלל להלביש אותם ולצאת איתם מהבית?בקושי לנעילה אני יוצאת, ורק אם אני במיטבי,ואם אני לפני לידה אז בוודאי ובוודאי שמצווה היא לשבת בבית ולא להתאמץ ולצאת לבית הכנסת ואז להרגיש על סף עילפון

אחרי שהם הפכו את כל הבית עד שלא נשאר עוד שום סנטימטר להפוך, מגיע שלב שבו יוצאים איתם החוצה...

• הוסף לסימניות
אחרי שהם הפכו את כל הבית עד שלא נשאר עוד שום סנטימטר להפוך, מגיע שלב שבו יוצאים איתם החוצה...
אז אצלי יש חצר...השלב הנל מגיע אצלי בנעילה...אבל הילדים נשארים למטה ברחבה ליד בית הכנסת יחד עם מאלן ילדים

• הוסף לסימניות
יש אנשים שצמים קל יותר, ואנשים שצמים קשה יותר.
כמובן שזה לא סיבה ולא תרוץ להביא ילדים שעושים בלגן לבית כנסת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה