ילדים שמרנים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם עימוד;1285937:
קופצת על האשכול
מה עושים עם ילד בן שנתיים וחצי שלא מסכים לאכול לחם בשום צורה שהיא?
ירקות אין בכלל על מה לדבר, ופירות הוא די אכל ולאחרונה זה הולך ופוחת עד שכמעט ולא אוכל
מוצרי גבינה הוא אוהב
בקיצור הוא חי משטויות כמו ביסקויטים וכ"ו קצת גבינה מרקים וקצת עוף שזה אומר ארוחת צהריים בלבד, מה עושים?
איך גורמים לו לאכול ארוחות ערב ובוקר (בגן) נורמליות?
סליחה על האריכות, זה פשוט מתסכל להכין לו כל בוקר לגן תיק מושקע ולשמוע שאכל שטויות ששנורר מחברים והתיק חוזר מלא.

לא חייבים לאכול דווקא לחם. מה רע בפסטה בשקית? פירות חתוכים? יוגורט? מאפינס גרנולה?

ירקות- את כולם הוא לא אוהב? ניסית? בכל הצורות והמרקמים?

בתור התחלה הייתי מציעה לך להוציא את הביסקויטים מהתפריט. הוא כנראה שבע מדברים אחרים ואין לו מוטיבציה לאכול את מה שפחות טעים לו.

השנורים בגן זו באמת בעיה.

• הוסף לסימניות
אפשר גם לעשות מזה פרס.
ככה עשיתי עם עדשים כתומות. בישלתי סיר קטן קטן עם קצת עדשים כתומות
וסיפרתי לילדים שזה רק לאבא ואמא, ומי שיסיים את כל האוכל אני מוכנה לתת לו קצת לטעום :)
מאז נהיו חסידי עדשים...

אבל לא תמיד זה ככה מצליח :( האמהות היא תפקיד מאתגר שגורם ליצירתיות שבנו לעבוד שעות נוספות...

והכי חשוב שיהיה ברוח טובה ובלי מלחמות. חבל להרוס יחסים בשביל אוכל.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
ירקות אין בכלל על מה לדבר, ופירות הוא די אכל ולאחרונה זה הולך ופוחת עד שכמעט ולא אוכל
מוצרי גבינה הוא אוהב
בקיצור הוא חי משטויות כמו ביסקויטים וכ"ו קצת גבינה מרקים וקצת עוף שזה אומר ארוחת צהריים בלבד, מה עושים?
סליחה על האריכות, זה פשוט מתסכל להכין לו כל בוקר לגן תיק מושקע ולשמוע שאכל שטויות ששנורר מחברים והתיק חוזר מלא.
תאור כמעט מדויק לבן שלי רק שהוא אפילו לא בן שנה וחצי
לא נוגע בלחם, עושה טובה שאוכל כמה כפיות ירקות ומנקר קצת בצלחת של ארוחת צהריים....
רק מוצרי חלב, כמה שניתן לו הוא יאכל
בינתיים הוא מקבל עוד מטרנה :( לפחות אני יודעת שהוא מקבל את הערכים התזונתיים ושבע ממשהו נורמלי

• הוסף לסימניות
לא חייבים לאכול דווקא לחם. מה רע בפסטה בשקית? פירות חתוכים? יוגורט? מאפינס גרנולה?

ירקות- את כולם הוא לא אוהב? ניסית? בכל הצורות והמרקמים?

בתור התחלה הייתי מציעה לך להוציא את הביסקויטים מהתפריט. הוא כנראה שבע מדברים אחרים ואין לו מוטיבציה לאכול את מה שפחות טעים לו.

השנוררים בגן זו באמת בעיה.
זהו שכבר ניסיתי תקופה לשלוח לו במקום לחם קרקרים של לחמית וזה עזר באמת לחודשיים בערך עד שנמאס לו ועכשיו זה פריכיות אורז.
ניסיתי הרבה ירקות, וגם כשאנחנו אכלנו הוא התגרה לפעמים וטעם אבל לא....
עד לא מזמן לפחות את הפרי הוא היה אוכל, היום הגננת אומרת שהוא אפילו לא מוכן להסתכל מה שלחתי לו
את הביסקויטים וכ"ו אחרי הצהריים הוא לא מקבל אלא רק לגן אחרי שהגעתי למסקנה שיאכל משלו במקום מנדבות.
אבל מה שקורה שהוא הולך לישון אחרי שאכל בארוחת ערב כמה כפיות גבינה ולבן קטן, ואני מרגישה רע שהילד הלך לישון רעב....

• הוסף לסימניות
לא נוגע בלחם, עושה טובה שאוכל כמה כפיות ירקות ומנקר קצת בצלחת של ארוחת צהריים....
בינתיים הוא מקבל עוד מטרנה לפחות אני יודעת שהוא מקבל את הערכים התזונתיים ושבע ממשהו נורמלי
ההבדל הוא שבגיל שנה הוא היה אוכל הכל הכל הכל....
ככל שהוא גדל הבררנות גודלת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם עימוד;1285984:
אבל מה שקורה שהוא הולך לישון אחרי שאכל בארוחת ערב כמה כפיות גבינה ולבן קטן, ואני מרגישה רע שהילד הלך לישון רעב....

סביר להניח שאם הוא היה באמת רעב, הוא היה אוכל יותר. כך שחבל על נקיפות המצפון.
אין לי הרבה עצות פרקטיות, אבל אני הייתי "זורמת" עם הילד. כשהוא יהיה רעב, תסמכי עליו שהוא יבקש אוכל, וגם יאכל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל נ.;1285869:
עם הבעל אל תתעסקי
עם הילדים:
הילדים שלי לא סבלו גבינה אז התחלתי לפזר להם מעל הגבינה סוכריות קטנות (פיזור עדין על הלחם)
הגדולה לא הסכימה לגוע אבל אחרי שראתה את כולם אוכלים בהתלהבות, הסכימה ועוד איך
וכן מידי פעם כדי להרגיל אותם לגבינה אני מכינה להם 'מעדן של גבינה' גבינה עם .... תמצית פטל והם מתלהבים חבל"ז, היום כבר שתי הקטנים מסוגלים לאכול גבינה ללא גלגלי עזר, רק הגדולה עדיין לא, נקווה שבהמשך
וכן למשל גזר , לא העזתי להכין גזר לארוחת הצהריים, רק מהכאב ראש והויכוחים על הגזר, אז יום אחד בהארה משמיים בישלתי גזרים שלמים מקולפים עם מים בלבד ושאלתי מי רוצה, הקטן החליט שזה נקניקיה
ומאז כשאני מכינה סיר גדול שכזה, כולם אוכלים את הנקניקיות...
יש גם אפשרות לעשות רוח מהתפוחים, את מציעה לילדים בערך בשעה 4:30 אחה"צ מי רוצה 'ארוחת התפוחים' כולם מתלהבים על המילה 'ארוחת התפוחים' (בתחילה פיזרתי קצת סוכר, היום כמובן הפסקתי)
יושבים איתם מול קערה של פלחים תאכלי את תפוח אחד בהתלהבות ככה שהם יתחילו להתגרה (אני לא אהבתי תפוחים בכלל, ורק כדי ללמד את הילדים, התחלתי גם לאכול:), היום גם אני התחלתי לאהוב...)

ולדעתי עוד דבר חשוב, שלא יהיה בבית יותר מידי עוגיות, קורנפלקס ונשנושים יותר מידי טעימים, כי אז גם כדי לאכול את הלחם הם יוציאו לך את המיץ
בהצלחה רבה

רעיון מעולה!

נכתב ע"י לאה ורחל;1285882:
גבינה ומוצרי חלב בכלל הם לא דבר כזה בריא
אין שום צורך לדחוף את זה לילדים

תחפשו ברשת מי שיכולה ותראו כמה דברים רעים כתוב על מוצרי חלב
יצא לכן כל החשק לתת אותם לילדים

עדיף שיאכלו כל יום ממרח שוקולד?

נכתב ע"י בראש מילה;1286004:
סביר להניח שאם הוא היה באמת רעב, הוא היה אוכל יותר. כך שחבל על נקיפות המצפון.
אין לי הרבה עצות פרקטיות, אבל אני הייתי "זורמת" עם הילד. כשהוא יהיה רעב, תסמכי עליו שהוא יבקש אוכל, וגם יאכל.

ילד רעב קם באמצע הלילה מספר פעמים (מנסיון אישי). ולא, גם באמצע הלילה אין סיכוי שיאכל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאה ורחל;1285882:
גבינה ומוצרי חלב בכלל הם לא דבר כזה בריא
אין שום צורך לדחוף את זה לילדים

תחפשו ברשת מי שיכולה ותראו כמה דברים רעים כתוב על מוצרי חלב
יצא לכן כל החשק לתת אותם לילדים

אני לא מכירה הרבה ילדים שצורכים סידן ממקורות אחרים (טחינה, ברוקולי, קטניות מונבטות ודומיהם).
ולא הרבה חלופות בריאות למריחה על הלחם.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון, אסור לעשות מזה עסק ולהצמיד תוית "הילד הזה לא אוכל גבינה, מה יהיה איתך?"... כי אז הוא מבין שיש כזה דבר "ילד שלא אוכל גבינה"...

חוץ מזה, אני חושבת שיש משהו קצת לקוי בגישה הזאת שילד חייב לאהוב את האוכל.
ואני מקווה שאני אצליח להסביר את עצמי...
כל עוד הילדים שלי היו קטנים נתתי להם טעימות מכל דבר, בלי לחץ ובלי להתייאש גם אם לא אהבו, בסוף הם מתרגלים.
בהמשך, כשגדלו- (היום הם בני 7 ו-5) ישבתי והסברתי להם, שהגוף שלנו חייב אוכל בריא ואם נגיד לא אוהבים את השעועית- אני אשים קצת, אבל את הקצת הזה צריך לאכול, כדי שתהיו בריאים וחזקים בע"ה.
זה עוזר פלאים. זה פשוט הוציא את זה ממקום של רגשות- אוהב, לא אוהב- למקום של שכל, והיום, הנושא הזה כמעט ולא תופס מקום. אוכלים כי צריך וזהו...

כמובן, שאם יש מאכל מאד מסוים שילד לא אוהב- אסור להכריח, מותר לו, כל עוד זה בגדר הנורמה ויש מספיק דברים בריאים אחרים שהוא כן אוכל.

סליחה על ההרצאה...:)

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
מוצרי גבינה הוא אוהב

הבת שלי היתה כך בדיוק!
קודם כל- אל תכניסי בכלל הביתה ממתקים, גם לא בסקוויטים!
כך אני עשיתי, וב"ה עד היום מתמידה בזה, כ"כ התרגלתי שאפילו לי לא חסר היום ממתקים,
אם הביסקוויטים לא בבית, אז פשוט אין! ואם אין- אז אין מה לעשות הפגנות, ואין מה להיכנס לויכוחים, אין ודי. ואז- אוכלים לחם.

• הוסף לסימניות
יו, שרי, כמו האמהות של פעם... איזה כיף לך!
עם הדור המפונק שאנחנו מגדלים, הלוואי ונצליח לגרום להם (וגם לעצמנו) לאכול כי צריך
(ולא לאכול כשלא צריך :p )
אני הולכת לנסות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shiran a;1286068:
יו, שרי, כמו האמהות של פעם... איזה כיף לך!
עם הדור המפונק שאנחנו מגדלים, הלוואי ונצליח לגרום להם (וגם לעצמנו) לאכול כי צריך
(ולא לאכול כשלא צריך :p )
אני הולכת לנסות...

:)בהצלחה:)

האמת, עוד משהו ששמעתי שמחזק את העניין הזה (ואני גם משתדלת ליישם)
כשילד בוכה, מכל סיבה שהיא, להשתדל מאד לא להרגיל אותו להרגע רק עם ממתק, או כל מאכל שהוא, למה כשהוא גדל- הוא עושה את מה שאנחנו עושים כשאנחנו עייפים, עצבניים, וכו'.... (פותחים ת'מקרר וההמשך ידוע...)

עדיף להרגיע עם חיבוק, סיפור, משחק וכו'... זה הכי טוב. לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sari93;1285982:
בינתיים הוא מקבל עוד מטרנה :( לפחות אני יודעת שהוא מקבל את הערכים התזונתיים ושבע ממשהו נורמלי

הבת שלי אותו דבר, נורמלי מאד בגיל הזה.

• הוסף לסימניות
לגבי הילד שלא אוכל לחם,
אני מפוררת לילדה שלי לחם בתוך הלבן, או הגבינה, זה ״נמס״ בפנים והיא גומרת את כל ה״מעדן״ ועל הדרך אוכלת פרוסת לחם שלימה...
(בכלל אצלנו התחילו לקרא ל״לבן״ בשם ״מעדן״ מהרגע שהם גילו שיש כזה מושג ״מעדן״ (שוקו וכדו׳) הסברתי להם שיש מעדן חום ויש מעדן בצבע לבן, וזה מאד טעים, ובנתיים זה עובד יופי (לפחות אצל הקטנה).

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לגבי הילד שלא אוכל לחם,
אני מפוררת לילדה שלי לחם בתוך הלבן, או הגבינה, זה ״נמס״ בפנים והיא גומרת את כל ה״מעדן״ ועל הדרך אוכלת פרוסת לחם שלימה...
זאת באמת הדרך היחידה שהוא אכל קצת לחם, אבל זה כבר לא כל כך עובד.

• הוסף לסימניות
לפי מה שאת מספרת, עימוד, שבתחילה אכל הכל ועם הזמן מוריד עוד ועוד -
לדעתי, הילד שלך קלט שיש משהו אחד בבית שבו הוא שולט עליך - האוכל שלו! והוא מצליח לא רע...
כדאי לך להרפות. אבל באמת. להרגיש רגועה ולחשוב - זה ילד שיודע להביע את עצמו, נכון? אם הוא יהיה רעב הוא יבקש? אז בבקשה. אני מציעה לו אוכל מה שיש (ולא ביסקוויטים) אם יקח - יאכל, אם לא - לא. ולהגיד לו - הנה האוכל שלך, כשתרצה תאכל. ואם לא תאכל - תהיה רעב.
כשהוא יקלוט שזה 'לא מזיז' לך אם אכל או לא - הוא יתחיל לאכול.
גם לגבי הגן - אל תשאלי מה הוא אכל. תשאלי אותו רק אם היה טוב בגן? עם מי הוא שיחק? את האוכל תהפכי למשהו בכלל לא מעניין ולא מעסיק.

רוב נחת!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה