עזרה ילדי חינוך מיוחד? שוב תקועים השנה.

• הוסף לסימניות
את היית רוצה שהילד שלך יהיה בידיים שהוא לא מכיר??
גם ככה כל ההסתגלות של ילד חנ"מ היא מורכבת, אז מה שיעשה הסתגלות חדשה שוב פעם??
והתקציבים, הולכים לפרא רפואי קניות תחילת שנה שיכולות להגיע לסכומים אדירים (!)

כל שנה הם הולכים לנופשונים לא תמיד יש מתנדב קבוע והם שורדים ואפילו נהנים.

• הוסף לסימניות
נהנים כן.
את יודעת כמה הם בכו בלילה? מתי נרדמו?
את הכל מטייחים להורים.... :rolleyes::eek:

• הוסף לסימניות
את יודעת מקרוב??????

כי אני מכירה מקרוב המון ילדים והם כל השנה מחכים לזה ויש לי גם אחים וחברות שהתנדבו בתור מדריכים/ות ומאף אחד לא שמעתי כזה דבר (תמיד יש יוצא דופן ויכול להיות שיש ילד אחד מאד רגיש שבוכה...).

• הוסף לסימניות
מענין...

בכל אופן דובר כאן על הפעלת קיטנות בשבועיים של החופשה, שמה לא ישנים ב"ה...

• הוסף לסימניות
נהנים כן.
את יודעת כמה הם בכו בלילה? מתי נרדמו?
את הכל מטייחים להורים.... :rolleyes::eek:
אני כמתנדבת ביליתי מספיק בנופשונים כדי לדעת כמה הילדים נהנים שם.
והילד שאני שומרת עליו היה נשאר כמה פעמים ער בלילה, ולא רק בנופשון :(
ומכיוון שההורים בקשר ישיר מולי-אם היה משהו חריג שהם היו צריכים לדעת הם ידעו אותו!.

בשבתות נופשון שאני מנהלת-ההורים מקבלים מידע חריג כנ"ל, לכל הורה זה חשוב ולהורה
לילד ח"מ זה חשוב בפרט!!!.

• הוסף לסימניות
שישלמו מספיק כדי שיהיה שווה לבנות לבוא.
יש מספיק נשים בלי עבודה שיקפצו על המציאה ויבואו לעבוד.
התקציבים פה מספיק גבוהים בשביל זה, ולא צריך לימודים מדופלמים.

זה לא מדויק!
חייבים בכל כיתה איש צוות אחד עם תעודת הוראה.
וגם נשים שאין להן עבודה ממש-ממש לא באות לעבוד בבין הזמנים.
המנהלות בחנ"מ עובדות מאד קשה להשיג עובדות בקיטנה!

• הוסף לסימניות
בשבתות נופשון שאני מנהלת-ההורים מקבלים מידע חריג כנ"ל, לכל הורה זה חשוב ולהורה
לילד ח"מ זה חשוב בפרט!!!.

ואם כבר דיברנו על נופשונים, לא מורידה חלילה מהחסד וחוץ מעבודתי בחנ"מ אני גם מתנדבת בתחום.
אבל אנא!!! הורים- תשלחו מידע עדכני למתנדבות. וצוות מפעיל- שימו לב, הרבה פעמים המתנדבות מחוסר ידיעה או מרצון טוב באמת גורמות לנסיגה אצל ילדים.
אתן דוגמא מהשטח: מתנדבת שהחליטה "לפנק" את הילד ולהאכיל אותו בכפית.
מדובר בילד עצמאי שאנחנו בכיתה עובדות איתו כבר חודש על למזוג לעצמו אוכל מצלחת מרכזית.
אחרי נופשון כזה, למה שינסה להתאמץ?
ובאמת- המתנדבת לא אשמה!! היא מדהימה ואני מכירה אותה אישית.
רק שעם מידע והדרכה נכונים זה יכול להמנע.
טובת הילדים מול עיני כולנו- אז לא נשכח גם את זה...

• הוסף לסימניות
מדהים, איך כל אחד רואה את הדברים מהזווית שלו.

• הוסף לסימניות
ואם כבר דיברנו על נופשונים, לא מורידה חלילה מהחסד וחוץ מעבודתי בחנ"מ אני גם מתנדבת בתחום.
אבל אנא!!! הורים- תשלחו מידע עדכני למתנדבות. וצוות מפעיל- שימו לב, הרבה פעמים המתנדבות מחוסר ידיעה או מרצון טוב באמת גורמות לנסיגה אצל ילדים.
אתן דוגמא מהשטח: מתנדבת שהחליטה "לפנק" את הילד ולהאכיל אותו בכפית.
מדובר בילד עצמאי שאנחנו בכיתה עובדות איתו כבר חודש על למזוג לעצמו אוכל מצלחת מרכזית.
אחרי נופשון כזה, למה שינסה להתאמץ?
ובאמת- המתנדבת לא אשמה!! היא מדהימה ואני מכירה אותה אישית.
רק שעם מידע והדרכה נכונים זה יכול להמנע.
טובת הילדים מול עיני כולנו- אז לא נשכח גם את זה...
מניסיון-בנופשונים לא מתלהבים מכך שהמתנדבות עומדות על הילד שימשיך עם הביצועים מבית הספר :(

• הוסף לסימניות
משרד החינוך נענה לבקשת הורים לתלמידי החינוך המיוחד במגזר החרדי. לאחר שנים רבות, בהן חופשת ילדי החינוך המיוחד אינה חופפת לחופשת יתר תלמידי החינוך החרדי (שיוצאים לחופשה "בין הזמנים"), פנו ההורים למשרד החינוך וביקשו לשנות את מועדי החופשה.

משרד החינוך נענה ובמקום חופשה מד' באלול (15.8) ועד כ' באלול (31.8), מועדי החופשה לאחר השינוי יהיו מי"א באב (23.7) ועד כ"ח באב (9.8)

שר החינוך, נפתלי בנט אמר: ״לאחר שנים שהורים לילדים בחינוך המיוחד מהמגזר החרדי התמודדו עם הפער שבחופשות הקיץ של ילדיהם, אנחנו עושים היום מהלך צודק ונכון. כשר החינוך של כל ילדי ישראל, לילדי החינוך המיוחד יש פינה מיוחדת בליבי, ואני שמח על הזכות לתקן ליקוי שהפריע להם משך שנים״.

סגן שר החינוך, מאיר פרוש אמר: "קביעת לוח חופשות מותאם הוא רגע היסטורי, בשורה זו הינה תחושה של הבנה, והכרה בצורך של ילדים והורים אלו להיות שווים בין שווים".

כמו בכל שנה, חופשת הקיץ בחינוך החרדי מסתיימת בא' באלול (במרבית בתי הספר). השנה, א' באלול יוצא ב-12.8, לפי הלוח הלועזי. חופשת הקיץ בחינוך המיוחד, לעומת זאת, מתקיימת בשבועיים האחרונים של אוגוסט – עבור כל המגזרים.

כתוצאה מכך נוצר מצב שבו, במגזר החרדי, משך שנים חופשת הקיץ של החינוך המיוחד לא תאמה את חופשת הקיץ של יתר התלמידים. דבר זה מעורר קושי, שכן למשפחות רבות ישנם תלמידים הן בחינוך המיוחד והן בחינוך הרגיל, ופיצול ימי החופשה פוגע בשגרת יומם, וכמו כן במועדי החופשה המקוריים לא ניתן לקבל סיוע מטעם עמותות השולחות בני ישיבות המתנדבים בבתי תלמידי החינוך המיוחד, שכן בזמן חופשת תלמידי החינוך המיוחד, תלמידי הישיבות כבר אמורים לשוב ללימודיהם.

בעקבות החלטת משרד החינוך להיענות לבקשת הורי התלמידים בחינוך החרדי, פעל המשרד, בשיתוף הרשויות המקומיות, כדי לתאם למועדי החופשה החדשים את כלל שירותי החינוך המיוחד.

מקור :
http://www.bhol.co.il/133842/לראשונה-חופשת-הילדים-המיוחדים-תותאם-למגזר-החרדי.html

• הוסף לסימניות
עובדת בבי"ס לילדים עם לקויות תקשורת, עובדות כל השנה בלי דקה חופש וגם השנה לא יהיה לנו חופש בבין הזמנים...
אם מדובר על ילד ASD ייתכן שהשנה ייערך נופשון החל מה - 15 לאוגוסט
אם הייתם יודעים כמה ההורים מברכים את הצוות של בית הספר, זה היה נותן לכם כוח לעבוד.
נראה לי שכדאי להביא את ההורים לבית הספר שיתארו לצוות החינוכי עד כמה הם מקילים עליהם.

• הוסף לסימניות
אם הייתם יודעים כמה ההורים מברכים את הצוות של בית הספר, זה היה נותן לכם כוח לעבוד.
נראה לי שכדאי להביא את ההורים לבית הספר שיתארו לצוות החינוכי עד כמה הם מקילים עליהם.

באמת מאד מאד נחוץ.
לפעמים הורים כ"כ עמוסים- וזה הכי מובן והגיוני.
אבל אם הם היו יודעים כמה המילים שלהם נותנות כוח...........

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה