דרוש מידע ילד בכיתה א עם טיטול בלילה . למי יש נסיון בענין ותוכל לייעץ

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא מדויק, בשעות השינה בלילה מופרש הורמון שאחראי על ה "שליטה" בלילה. ויש הרבה ילדים שיש להם חסר בהורמון הזה. זה שונה לגמרי משעות היום ולעיתים אינו קשור כלל לרצון הילד ולשליטתו.
ההורמון שבתרופה "מנירין" הוא לא אחראי על השליטה, הוא הורמון שקשור להשתנה והוא פשוט מפחית שתן בזמן שלוקחים את התרופה.
מי שאחראי על השליטה זה המח, שביום בד"כ בגיל 2-3 כבר מצליח לשלוט ובלילה יש כאלה שיותר קשה להם להגיע לשליטה הזו כי המח לא מזהה מתוך שינה את הצורך למתן שתן.
כמובן גם אם יש בעיה בשרירים שם או שהם חלשים יהיה יותר קשה לשלוט.

• הוסף לסימניות
אני פשוט זוכר את התקופה של הגמילה שלי זה היה ממש מרגיז שלא הבינו אותי נכון וחשבו שאני לא מספיק מתאמץ ורוצה להיגמל שימו לב לזה...

• הוסף לסימניות
אני פשוט זוכר את התקופה של הגמילה שלי זה היה ממש מרגיז שלא הבינו אותי נכון וחשבו שאני לא מספיק מתאמץ ורוצה להיגמל שימו לב לזה...
מאד מאד חשוב!!!
ברוב המקרים מדובר בהפרעה שאינה קשורה בילד!

• הוסף לסימניות
לפעמים מרוב התלהבות של ההורים לגמול את הילד לפי תכנית מסוימת או לפי מה שאמרו להם באיזה פורום כלשהו
ופתאום החמוד משבש להם את התכניות זה ממש גורם לתגובות לא חכמות "לפעמים"
מה שרק החמיר אצלי את המצב

• הוסף לסימניות
מנסיוני בנושא עם ילדה אחת, לאחר כמה נסיונות בסביבות גיל 4, שכללו נתינת אמון מלא ואחריות לילדה וכדומה (הייתי אז בקורס הנחית הורים...). הסברתי בסבלנות לה (ולילדים האחרים שהתפלאו) שיש ילדים שלוקח לגוף שלהם יותר זמן עד שיהיה בשל לא להרטיב בלילה, ובינתיים שמים טיטול.
בלי לעשות מזה ענין ובלי לבייש בכלל את הילדה.
חיכינו בסבלנות עד גיל 7-8 בערך שאז ראינו שקמה יבשה והפסקנו עם הטיטול.

• הוסף לסימניות
ההורמון שבתרופה "מנירין" הוא לא אחראי על השליטה, הוא הורמון שקשור להשתנה והוא פשוט מפחית שתן בזמן שלוקחים את התרופה.
מי שאחראי על השליטה זה המח, שביום בד"כ בגיל 2-3 כבר מצליח לשלוט ובלילה יש כאלה שיותר קשה להם להגיע לשליטה הזו כי המח לא מזהה מתוך שינה את הצורך למתן שתן.
כמובן גם אם יש בעיה בשרירים שם או שהם חלשים יהיה יותר קשה לשלוט.
נכון שאולי ברוב המקרים זה שליטה של המוח בשילוב ההורמון, אבל יש מקרים שבהם פשוט אין את ההורמון הזה ולא יעזור כמה הילד רוצה או שולט, הגוף לא מסוגל להתמודד ללא ההורמון ולכן יש צורך בעזרה מבחוץ "(לאחר התייעצות רופא כמובן...)

• הוסף לסימניות
נכון שאולי ברוב המקרים זה שליטה של המוח בשילוב ההורמון, אבל יש מקרים שבהם פשוט אין את ההורמון הזה ולא יעזור כמה הילד רוצה או שולט, הגוף לא מסוגל להתמודד ללא ההורמון ולכן יש צורך בעזרה מבחוץ "(לאחר התייעצות רופא כמובן...)
זה לא קשור בכלל להורמון ההשתנה! באופן רגיל בגיל 4-5 הילד מצליח לשלוט כי המח שלו מזהה את הצורך להשתין גם מתוך שינה אבל כ-15% מהילדים בגיל 6 עדיין מרטיבים ובגיל 12 כ-4%
ולמה הם מרטיבים כי המח שלהם לא מצליח לזהות את הצורך הזה מתוך שינה וזה לא לא קשור לרצון של הילד ולכן לא כדאי להאשים אותו וכד' הדרך הכי טובה היא ללמד את המח לזהות את זה - וזה הפעולה של הזמזם.

מה שעוזר בקבלת ההורמון שפשוט יש פחות שתן ויותר קל לילד לעבור לילה שלם בלי צורך להתאפק או להתרוקן

• הוסף לסימניות
מנסיון עם 2 ילדים
ד"ר שגיא, עושה עבודה נפלאה, וגם מקבלים החזר מהקופה .
שווה ממש.
אצלינו לא עזר בכלל. כלום. אפס התקדמות.
מדובר בילד שישן עמוק מאד, והצלצול פשוט לא מעיר אותו.
אשמח מאד לקבל גם חומרים בענין, במייל A336880331 שטרודל ג'ימל וכו'.
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
אצלינו לא עזר בכלל. כלום. אפס התקדמות.
מדובר בילד שישן עמוק מאד, והצלצול פשוט לא מעיר אותו.
אשמח מאד לקבל גם חומרים בענין, במייל A336880331 שטרודל ג'ימל וכו'.
תודה רבה.
לדעתי פשוט אין צורך להיכנס לפאניקה וצריך לתת לילד את הזמן שלו
בקשר לליכלוך ולחוסר נעימות אפשר להשתמש בטיטול (כמובן רק בהסכמה מלאה )
אפי' בלי שאף אחד מהאחים ידע על זה
"ולהתפלל"
פשוט כמו שאנחנו לא רוצים שיהיו לחוצים עלינו בחיים למה אנחנו לא מתקדמים בקצב הנכון וזה לא נח לנו
אותו דבר הילד מרגיש מאוכזב מעצמו אם מלחיצים אותו
הרי הוא יודע שזה לא נעים להרטיב אז איזה סיבה יש לו לא להתאמץ להפסיק

לדעתי פשוט לשחרר ולתת את הזמן

• הוסף לסימניות
מאמר מקיף על כל נושא ההרטבות
הכותב גם נותן עודר לאנשים דרך המייל
sarishap1234אין לכתוב כתובת מייל
העלתי כאן בעבר
בלחיצה על הציטיט תקבל את הקובץ
ובאפשרותך גם ליצור קשר דרך המייל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה