התייעצות ילד בכיתה א שמנחש ניקוד

• הוסף לסימניות
כיתה א - כל הכיתה יודעת את האות כ'ף בקמץ/פתח/רפויה/מודגשת/שווא נח
והוא בעיקרון גם יודע, אבל שזה מגיע ל'מעשה', הוא מנחש את הניקוד ולא אומר את הניקוד הנכון.

אשמח לפתרון ביתי, מלבד מורה מתקנת (זה אופציה, אבל אני מחפש עוד פתרונות).
תודה מראש לכל המגיבים.

כל פתרון יתקבל בברכה רבה.

• הוסף לסימניות
אכתוב מנסיוני כמורה בכיתה א' (בנות):
ראשית יש לוודא שהוא אכן יודע כיצד להגות כל ניקוד,
לאחר מכן- לרשום על דף ניקודים - ללא אותיות כלל! לא לפי רצף מסוים, אלא אקראי (לדוג': חיריק, קובוץ, קמץ, סגול, חולם... וכו')- כמה שורות כאלה , ולתת לו להגות את צליל התנועה.
אח"כ לתת לו צבע ולומר לו: תצבע את הניקוד שמשמיע "או", עכשיו את "אי" ולוודא שהוא אכן שולט היטב,
רק לאחר מכן, להוסיף בהדרגה גם אותיות...
והמלצתי היא: לתגמל בזמן התרגול בממתק שהילד אוהב...

• הוסף לסימניות
תודה על התגובה. ועוד יותר שמדובר במורה.
הנקודה שכל השלבים שכתבתם, הם חלקים אצל התלמיד. הוא יודע הכל.
אבל משום מה, הוא מחליט לקרוא עם ניקוד שהוא ממציא.
את הכ'ף שבמילה 'אכל' הוא יקרא עם שווא נח. ואת הח'ת שבמילה 'החלקה' הוא יקרא עם קמץ. למרות שהוא יודע בדיוק את הכללים.

• הוסף לסימניות
אם הוא מנחש,
אפשר תרגול של מילות טפל,
חלוקת המילה לצלילים ואז קריאתה בשלימות.
אם הוא חזק בלמידה שמיעתית (אולי החזותי חלש יותר) אפשר שירים של הצלילים ואח"כ הקריאה תרוץ לו יותר טוב.
אני מאמינה שהוא לא סתם ממציא, יש סיבה

• הוסף לסימניות
אולי לנסות להסתיר באצבע את המשך המילה ולחשוף את האות הבאה לאחר קריאת האות הקודמת, לדוגמא: במילה "קלמר" לכסות באצבע את כל המילה חוץ מק', אחרי שהוא קורא נכון את הק' לחשוף את הל', אח"כ את מ' ובסוף את ר' ואז לשאול אותו "מה קראת?"

• הוסף לסימניות
אם הוא יודע את כללי הניקוד בע'פ

ולפני שאתם פונים להוראה ממקנת ושות', מומלץ ללכת לבדיקת ראיה שכוללת בדיקת מיקוד ראיה

• הוסף לסימניות
מנסיוני עם הילדים שלי -
נראה לי שהרבה ילדים (חכמים) עוברים משלב הידיעה לשלב הניחושים
הם רוצים לקרוא מהר
ואין להם כח להתרכז ולחשוב על כל ניקוד
אז הם מנסים לקצר את הדרך בניחוש
לפעמים - עובד להם טוב ולפעמים פחות...

אני הייתי יושבת איתו ועל על מילה שקרא מדוייק יקבל משהו קטן (עדש)
וכל מילה שהוא "נפסל" לא יקבל

אחרי שהוא ידע את הניקוד מאוד טוב ויזהה אותם מהר הוא לא יצטרך לנחש כי זה לא ידרוש ממנו מאמץ.

• הוסף לסימניות
לקרוא פרקי תהילים קשים בצורה מדוייקת, להחמיא לקריאה נכונה, לספור טעויות ולקבל תגמול על כל פרק.

יש"כ. מה הלוגיקה שמאחרי הרעיון הזה?
ילד מנחש את הניקוד כי הוא רוצה לקרוא מהר ולסיים.
כשהוא מתוגמל על קריאת קטע קשה, הוא יקרא לאט ובזהירות.
ועם הזמן הוא לומד לתת משקל גבוה לניקוד, כי הניקוד קובע את הצליל של המילה ואת המשמעות שלה.

אחרי שקרא 10-20 קטעים כאלה, אפשר להראות לו את ההקשר.
שחיריק מגיע עם י אחריו
שהאות ו משמעותה שורוק או חולם

תכלס זה עובד.
התרגול נותן לניקוד עדיפות ראשונה, וזה פשוט משנה לילד את תפיסת הקריאה.

• הוסף לסימניות
ולמה קטעים קשים?
קטעים של מילים שאינו מכיר.

הרעיון הוא תרגול של מילות תפל - מילים ללא משמעות עם ניקוד מסובך כמו אוֹמְפָּלוֹר חַנְטִיקוֹ
ובמקום להמציא סתם מילים , עדיף לקרוא תהילים.
זה גם מעניק לילד משמעות בתהליך וגם תפילה שהתהליך יצליח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה