עזרה ילד בן שנתיים ותשעה חוד' התחיל לגמגם

• הוסף לסימניות
מצטרפת לכולם. זה משהו שעובר, אחיין שלי עבר את זה גם וגיסתי מאוד הקלה עליו שאמרה לו והדגימה שכשהוא מרגיש שהוא נתקע שיקח הרבה אויר וזה יעזור. זה היה חמוד לראות אותו עובד לפי ההוראות שלה.... שואף אויר וממשיך.

• הוסף לסימניות
מפחיד זה מילה עדינה! לבת שלי זה קרה בגיל שנתיים וגם היא דיברה מאד יפה עד אז , הגמגום היה זוועתי היא הייתה עוצמת את העיניים ומחזיקה את האיזור של הפה עם הידיים חזק חזק, כאילו מנסה להוציא את המילים בכח מהפה.. היא היתה כ"כ מתוסכלת מזה..
בגלל שהייתי אחרי לידה תארתי לעצמי שזה קשור לשינויים שהבית עבר התיעצתי ואמרו לי שבאמת לא לתקן אותה בכלל ולתת לה להשתחרר מזה לאט לאט, הקצבתי לעצמי שבוע שבו אני אנסה לשחרר אותה ולתת לה כמה שיותר תשומת לב, ואם זה לא יסתדר נלך לאיבחון וכו'..
וב"ה תוך שבוע זה עבר!

זה ממש כמו שאת מתארת הוא מחזיק את היד על הפה חזק וקשה להסתכל עליו באותם רגעים
פשוט מסכן!
זה כבר שבועיים ככה, והוא ילד שמקבל את כל הצומי בעולם! הוא הכי קטן לבית של נשואים והוא כל הזמן על הבמה.....
תארו לעצמכם איזה תסכול לילד שרגיל לנאום כל היום....
הוא גם שואל מידי פעם "מה קרה לי?" "אני לא מצליח לדבר..." או "אין לי כוח לדבר כי זזזזזזזזהההה נתתתתתתתתקע לי."
בנתיים רק תפילות.

• הוסף לסימניות
זה ממש כמו שאת מתארת הוא מחזיק את היד על הפה חזק וקשה להסתכל עליו באותם רגעים
פשוט מסכן!
זה כבר שבועיים ככה, והוא ילד שמקבל את כל הצומי בעולם! הוא הכי קטן לבית של נשואים והוא כל הזמן על הבמה.....
תארו לעצמכם איזה תסכול לילד שרגיל לנאום כל היום....
הוא גם שואל מידי פעם "מה קרה לי?" "אני לא מצליח לדבר..." או "אין לי כוח לדבר כי זזזזזזזזהההה נתתתתתתתתקע לי."
בנתיים רק תפילות.
אויש, קשה לי להזכר ברגעים האלה.. בימים הראשונים איך שהיא דברה אני בכיתי..
אבל לפחות מעודד לשמוע שזה תופעה מוכרת שתחלוף ב"ה
יכול להיות שעובר עליו משהו בגן או שהוא נבהל מאד ממשהו..
תעדכני שהכל הסתדר!

• הוסף לסימניות
שימו לב שיש הבדל בין גמגום הברות (אאאאננננייי) לבין גמגום מילים (אני אני אני אני)

• הוסף לסימניות
אל תדאגי, זה יעבור בעזרת ה'. גם אם זה לוקח כמה חודשים. ברוב המקרים זה עובר. אל תתיחסו לזה, הקשיבו בתשומת לב, ותנסו להקל עליו במספר המילים כשעליו לענות לכם.
אחותי החלה לגמגם בגיל שנתיים
היא בת 13 ועדיין מגמגמת

• הוסף לסימניות
ןחויתי את זה גם בגיל 3 הלכנו לקלינאי תקשורת והוא אמר כמו שכבר ציינו פה שזה קורה לילדים חכמים בגיל הזה כשפתאום הם חושבים יותר מהר מיכולת הדיבור שלהם...
הכי חשוב לא להעיר ולא לומר כלום זה רק מחריף את הבעיה
ונתן לנו גם תרגילים לתרגל עם הילד בבית לאחר 3 חודשים קשים במיוחד זה עבר כלא היה!!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כמו שכמה כתבו לך למעלה זה תופעה שקוראת באזור גיל 3 שהמח חושב מהר יותר מהדיבור ולכן זה נתקע.
לתופעה הזאת לא קוראים גמגום, זה בעיה בשתף הדיבור.
אני שולחת לך האישי מייל של קלינאית ותתייעצי איתה, היא תרגיע אותך.
מנסיון שלי עם כמה ילדים, אחרי שזה יעלם (זה יכול להיות שבועיים וזה יכול להמשך גם חודשיים) הם עושים קפיצה משמעותית. (על אף שאת אומרת שהוא חכם ואלוף, לכאורה תראי קפיצה)
הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
דבר נוסף חשוב להקפיד זה לא להשלים להם את המשפט וכמו שרשמו מעלי: יש לרדת לגובה העניים של הילד ולהקשיב לו חזק עד שהוא מסיים אפילו אם זה משהו שמתארךךךךך.

• הוסף לסימניות
לחזור על המשפטים שהוא אומר לך!

כך הוא יראה שאת מבינה אותו ויקבל ביטחון שאת עדין מבינה מה הוא אומר.

• הוסף לסימניות
היה לי עם הבן שלי לפני שנה גם בן שנתיים וחצי קודם חשבנו שזה לא נורא וזה יעבור,
ואפילו לא עלה לי הרעיון שזה משהו שקשור לגמגום, אבל עבר כמה שבועות וחודשים וזה רק החמיר
בבית עוד היה בסדר אבל במשפחה המורחבת ובגן התחילו לצחוק ולחקות אותו כי להם זה באמת היה מצחיק,,, והילד שהיה חכם מאוד הבין והרגיש נורא, פשוט לא יכולתי לראות את המצוקה הוא נהיה פשוט אדום מבושה ואמר לי ככה באמצע- אימא אני לא יכול לדבר רגיל.....פשוט בכיתי איתו....
עשיתי המון דברים אבל מה שבאמת עזר לבסוף היה כן בכיוון הרגשי,,,,
עבדתי על מה שהיא אמרה לי וב"ה זה עבר.......
(בגיל הזה בדרך כלל זה טיפול באימא עצמה)
אם את רוצה יותר פרטים אפשר באישי...........
העיקר שיהיה לך הרבה הרבה הצלחה והמווווווווווון נחת!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
שימו לב שיש הבדל בין גמגום הברות (אאאאננננייי) לבין גמגום מילים (אני אני אני אני)
קורה לו גם וגם.
אפילו במילה קצרה כמו הל----כתי לגגגגגן.
מה שמעניין שיכול להיות לפעמים פרק זמן שהוא מצליח לדבר כמעט חלק,
ופתאום חוזרת הקסטרופה

• הוסף לסימניות
זה הכי טבעי שבעולם
עובר בערך בגיל שלוש+

לא מכירה ילד שלא דיבר ככה
ש ש ש

ו ו ו

וכו..

• הוסף לסימניות
אחותי החלה לגמגם בגיל שנתיים
היא בת 13 ועדיין מגמגמת
גם לי יש אחיין כזה, כבר נשוי ואב לילדים.
הוא היה ילד מחונן ממש, בולע אינצקלופדיות ומצטט אותן ע"פ.
הגמגום לא עבר לו אם כי התמתן והוא גם עבר טיפולים.
נראה שהיה מדובר בקטע רגשי כי בזמני מתח ולידות בבית זה היה מחמיר וגם "טיקים" היו מצטרפים.
בדיוק מזה אני חוששת.
ושוב,
למי שיש עיצה לאיבחון או טיפול בחלק הרגשי לגיל זה בבקשה שתכתוב.
וממש תודה לכולכם!

• הוסף לסימניות
גם לי יש אחיין כזה, כבר נשוי ואב לילדים.
הוא היה ילד מחונן ממש, בולע אינצקלופדיות ומצטט אותן ע"פ.
הגמגום לא עבר לו אם כי התמתן והוא גם עבר טיפולים.
נראה שהיה מדובר בקטע רגשי כי בזמני מתח ולידות בבית זה היה מחמיר וגם "טיקים" היו מצטרפים.
בדיוק מזה אני חוששת.
ושוב,
למי שיש עיצה לאיבחון או טיפול בחלק הרגשי לגיל זה בבקשה שתכתוב.
וממש תודה לכולכם!

בגדול,
אמאשלי גם ביררה הרבה ומשהיא שמאבחנת ומבינה בתחום אמרה לה שבגיל הזה אין כ"כ מה לעשות חוץ ממוח אחד....
אם את מאוד רוצה אולי את יכולה לנסות ללכת לכיוון של אבחון ציורים ואולי יראו איזה טראומה ח"ו או כל חוויה שלילית אחרת ואז תוכלי להקיש מאחד לשני....
ידיעת הבעיה היא חצי פתרון.

• הוסף לסימניות
בגדול,
אמאשלי גם ביררה הרבה ומשהיא שמאבחנת ומבינה בתחום אמרה לה שבגיל הזה אין כ"כ מה לעשות חוץ ממוח אחד....
אם את מאוד רוצה אולי את יכולה לנסות ללכת לכיוון של אבחון ציורים ואולי יראו איזה טראומה ח"ו או כל חוויה שלילית אחרת ואז תוכלי להקיש מאחד לשני....
ידיעת הבעיה היא חצי פתרון.
שלשת המימדים? נוירופידבק?
מישהו ניסה? עזר?

• הוסף לסימניות
אין לי זמן לקרוא את כל האשכול אני מקווה שלא הגיבו על זה,
אבל יש תופעה שנקראת בעיות שליפה ויש אותה לרוב לילדים חכמים.
ואם זה כך לא מטפלים עד גיל 5 ולרוב זה נעלם לפני.
אני זוכרת שהיה לאחיין שלי והיום 6 שנים אחרי אין כלום
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אם זה קרה בסמוך ללידת אח/ות לרוב זה נובע מקנאה, גם אם כלפי חוץ נראה שהוא אוהב ומפרגן.
אז כמובן בחלק הרגשי לשים לב ולתת לו הרבה חום, תשומת לב ואהבה, שיראה שלא 'גנבו' לו את המקום.
רופא יעץ לי בזמנו (וב"ה שזה עבר) לדבר איתו בשיר, מנגינה, כי ידוע שהחלק של הדיבור והחלק של המוזיקה נמצאים במוח באזור אחר. ילד מגמגם לרוב בשירה הוא לא מגמגם.

• הוסף לסימניות
התגובות כאן מעודדות...
אח שלי בן 3 וחצי דיבר כמו איזה שדרן רדיו....
חכם ופיקח מאוד, ופתאום התחיל לגמגם בצורה מפחידה ביותר
הוא ממש לא מצליח להוציא מילים מהפה, עוצם עיניים באמצע עד שהוא מצליח להוציא מילה מהפה
בקיצור מפחיד....
אמא שלי חשבה שזה אולי מאיזה חוויה קצת קשה שעברה המשפחה לאחרונה
ולכן הלכה לטפל במוח אחד ו כלום, רק הולך ומתגבר.
הלוואי שזה כמו התגובות כאן שזה יעלם עם הזמן.
ייתכן ואמא שלך קצת לוקחת את זה יותר מדי קשה כך שבעצם כבר הילד מרגיש שכביכול יש לו בעיה וכשהוא מודע לזה הרבה יותר קשה לצאת מזה וגם ייתכן וטוב לו במקום הזה... תשומת לב....וכו'

• הוסף לסימניות
תודה לכל המרגיעים,
אבל בכל אופן אם מישהי כן יודעת על כיוון של איבחון מסוים,
שדרכו אוכל לדעת האם מדובר בשלב התפתחותי חולף, או שכן מדובר בבעיה רגשית
ואז כדאי לטפל כמה שיותר מהר.
השאלה שלי היא, איך מאבחנים רגשית ומטפלים בילד כ"כ צעיר?
מישהי מכירה עוד שיטה חוץ ממח אחד?
אני חושבת שצריך לשים לב ולעקוב מה קורה סביב הילד כלומר בגן וכו אבל לעקוב בצורה עדינה ומול הילד כשהוא מדבר להתייחס כביכול שהוא מדבר כרגיל וגם אם הוא נתקע להקשיב לו ברצינות עד הסוף וזהו מבחינתך הוא מדבר מצוין....
כמובן לעקוב במשך זמן אם זה לא עובר אבל מול הילד הכל כרגיל וגם במחשבה שלך לא לעשות מזה עסק כמו שזה נראה שאת כבר מחפשת אבחונים טיפולים וכו''' תחכי קצת לפעמים העצמת הבעיה מחריפה אותה ומבססת אותה בילד ואז הרבה יותר קשה לטפל בה.... תני לזמן לעשות את שלו ותני בילד אמון וכוחות שהוא יתגבר על הגמגום הזמני וזה יחלוף לו....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה