עזרה ילד בן 5 עם בעיות שליפה

• הוסף לסימניות
@במבה נוגט
לבת שלי כשהיתה בת 5 זיהינו בעיית שליפה. (ורק זה)
היא היתה אצל קלינאית ולא כ"כ שיתפה פעולה (מאוד עדינה והקלינאית היתה קצת אגרסיבית)
אז פשוט קראתי על הנושא ולמדתי מהקלינאית (שהיתה, אגב, אחת הטובות) ועשינו בבית המון תירגולים.

מניסיון שלי ראיתי שכל טיפול שילד עובר ריפוי, קלינאות, פיזיו וכו' - יש משמעות והתקדמות מאוד גדולה - אם מיישמים בבית.

אז ממה שאני זוכרת:

קודם כל, פשוט הלכתי לחנות וקניתי משחקים שיכולים לפתח את הענין. כמו:
מי אני ומה שמי?
מלמד חלוקה לקטגוריות, תיאורי חפצים, שיום ועוד.

קונדסון המילים:
משחק זיכרון חמוד שמשלב בתוכו סיפורים ומילים. שייכות של כרטיסים ללוח. הילד מספר, את מספרת וזוכרים דרך סיפור. מרתק.

חוץ מזה, וזה נראה לי החלק המשמעותי יותר, ניצלנו את זמני ארוחת הערב לכל מיני סוגי משחקים:
1. תירגול בחלוקה לקטגוריות -
אני זורקת שם של קטגוריה: כמו "כלי תחבורה" ומתחילים לזרוק שמות. (אפשר לפי סדר מסוים כדי שכולם ישלפו) כמובן, אסור לחזור על חפץ שכבר אמרו.

2. תירגול זכרון בחזרות:
אני מתחילה עם משפט וכל אחד חוזר על המשפט וממשיך עם מילה אחת. וכן הלאה.
לדוג': הלכתי לחנות וקניתי לחם.
ילד א' ממשיך: הלכתי לסופר וקניתי לחם וחלב.
ילד ב' ממשיך: הלכתי לסופר וקניתי לחם, חלב וגבינה
וכן הלאה.
גם פה אפשר לעלות רמה, בשלב מסוים ולהחליט שאומרים מוצרים רק ממחלקה מסויימת בסופר.

3. חידות - תירגול בתאור חפצים
כל אחד בתורו חד חידה. כלומר אמור לתאר חפץ מסויים. כמובן, שנותנים הנחייה ברורה איך מתארים: שיוך לקטגוריה, למה מיועד, צבע, גודל צורה וכו'.
לדוג': ממשפחת כלי עבודה, משמש לחיתוך, ידני וחשמלי וכו'
זה גם מלמד אותם לעקוף את המילה אם בכל אופן שכחנו לשלוף אותה.

בסופו של יום - כולם נהנים מזה.
חוץ מזה, שהיה שיפור מיידי.
דאגתי מאוד מה יהיה בבית ספר. והיום ב"ה, היא אומנם רק בכיתה ג' אבל תלמידה מצטיינת, כל המבחנים שלה מעולים מעולים. היא למדה לחזור ולתרגל. גם אם היא לא זוכרת - היא יודעת לעקוף את הענין ועונה תשובה מסבירה. ב"ה.

בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שליפה היא בעצם חוסר יכולת או עיכוב בנגישות למילה שידועה לך.
הסיבה לכך יכולה להיות בכל אחד מהשלבים בהם מקודדת מילה במוח האנושי (ולא ארחיב כי זה נושא עצום בהיקפו)
כשאחד מהשלבים לא נעשה באופן תקין הגיוני שתחומי שפה נוספים לא יהיו תואמי גיל.
לדו': אחד מהצורות בהן מילה מקודדת היא לפי השורש שלה, אם התהליך הזה לא נעשה כמו שצריך, במקרים רבים יש קשיים דקדוקיים בהטיות פועל בבניינים השונים, בגזירה של תואר מפועל וכו':
שליפה מלווה הרבה פעמים קשיים שפתיים נרחבים יותר.
תודה על ההסבר!

• הוסף לסימניות
ילדה בת ארבע דו שפתית חכמה במיוחד שמדלגת בקלילות משפה לשפה
אבל לדעתי יש לה בעיות שליפה בעקבות זה,
זה יעבור עם הגיל, או שיש צורך לטפל?

• הוסף לסימניות
ילדה בת ארבע דו שפתית חכמה במיוחד שמדלגת בקלילות משפה לשפה
אבל לדעתי יש לה בעיות שליפה בעקבות זה,
זה יעבור עם הגיל, או שיש צורך לטפל?
בדו-לשוניות תקין שבגיל הזה אוצר המילים בכל שפה קטן יותר, להבדיל בין אוצר מילים לבין שליפה זה העניין.
(האם לא מכירה את המילה בעברית, או שמכירה ולא מצליחה לשלוף)
נסי לכתוב מילים שהתקשתה לשיים ולבדוק האם בהזדמנות אחרת כן שולפת.

• הוסף לסימניות
@דורהלה האם תקין לדו לשוניים לאחר שלא דיברו למשך תקופה(קצרה בדרך כלל) בשפה מסויימת שיהיו בעיות שליפה?(בשפה בה לא דיברו)

• הוסף לסימניות
בדו-לשוניות תקין שבגיל הזה אוצר המילים בכל שפה קטן יותר, להבדיל בין אוצר מילים לבין שליפה זה העניין.
(האם לא מכירה את המילה בעברית, או שמכירה ולא מצליחה לשלוף)
נסי לכתוב מילים שהתקשתה לשיים ולבדוק האם בהזדמנות אחרת כן שולפת.
זה לא שאוצר המילים שלה, דל - להיפך יש לה אוצר מילים עשיר מאוד, בעיקר בעברית,
אבל היא מתקשה לשלוף את המילה במהירות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....