ילד בן 7 שלא מצליח להגיע למצב שינה

נכתב ע"י זיסונת;2132910:
מי יכול לתת עיצות איך להכניס ילד למצב שינה.
מדובר על ילד עם פעילות יתר- מוחית. (שימו לב, לא היפראקטיביות).
סדר השכבה קבוע, אמבטיות וכו' שמועילים לילד רגיל- לא עזרו.
בדר"כ, ניכנס למיטה ומתחיל לקרוא, לשחק, להדליק מנורה, לפטפט, לגזור, לפרק מכשירי חשמל, ומה לא.
לא עוזר לקחת את החפצים. הוא קם בעצמו.
הדלקת קלטת סיפור או מנגינה- לא עוזרת.
כאילו לא יכול לכבות את הכפתורים במוח שלו.
כרגיל- בשעה מאוחרת מאד (10 בלילה) קורס מעייפות ונירדם.
בעלי מקצוע לא נתנו לי, בינתיים, עיצה מעשית.

לא קראתי את כל האשכול - אולי כבר ענו לך, כך או אחרת
בני היה במצב דומה (כיום ב"ה בחור ישיבה מתמיד מאדדדדדד - צורך שעות שינה פחות מאדם רגיל בגילו)
שוחחתי בזמנו עם רופא ילדים שאמר לי שיתכן מאד שהוא זקוק לפחות שעות שינה
אלא להגביל אותו להתעסק במיטתו - ורק בקריאת ספרים ופעילות שקטה לא פרוק מכשירי חשמל וכו' - אבל הדגיש לא לצאת מהמטה.
שינה עריבה והרבה נחת

נכתב ע"י שקדיה;2253135:
מס שעות שינה ממוצעות זה 7-9 כאשר 9 זה לילדים קטנים ו7 זה לבוגרים (כתוב בתהילים "ישנתי אז ינוח לי" אז זה גימטריא של 8 כלומר 8 שעות שינה זה אידיאלי לגוף. גם הרמבם כותב ש1/3 מהיממה דהיינו 24/3 זה לשינה ולא לישון מעבר.)
לכן אם ניקח את 8 כממוצע
ואת 6.5 בבוקר כזמן קימה
אז ללכת לישון ב10.5 בלילה זה הכי נורמלי שיש....
ואם מדובר בילד קטן אז ללכת לישון ב9 זה לא מופרך בכלל
תעשו חישוב שעות....

כשמכניסים ילד קטן שצריך לישון 9 שעות למיטה בשעה מוקדמת
מרוב שקשה לו להירדם (כי הוא לא צריך את זה)
הגוף מתנגד לשינה
ואז כשכבר מגיע הזמן שלו כן לישון הוא ממשיך להתנגד
במקום זה כדאי לנסות להכניס למיטה לפי השעון הביולוגי (כ 16 שעות אחרי זמן הקימה) ומקסימום לנסות להקדים מידי יום ב1/2 שעה כדי לסדר את השעות

וזאת היתה רק הערה
בלי קשר לבעד או נגד המלטונין :)

לפי החישוב הזה מספיק לילד לישון בין 10.5 בלילה ל6.5 בבוקר??

נכתב ע"י צצפ;2254337:
עשר ילדים לי יש בלע"ה
כל דבר כאן עמם עברתי...

לא מדובר פה על מצבים שרבים עם ילדים.
הבת שלי מגיל קטן מאוד לא הצליחה להירדם.
היא שוכבת במיטה בנחת (אחרי הכנות עם כל הכללים: שעה קבועה, ארוחת ערב מושקעת, אמבטיה ארוכה, משחק מקדים ומעייף בגינה וכו') שומעת קלטות עם סיפורים במשך כמה שעות (!) ולא נרדמת.
בשביל ילדים כאלה נפתח האשכול, והמלטונין ממש הצלה למצב הזה!

לא קראתי את כל האשכול.
לי היה דבר כזה עם ילדה.
בס"ד, טיפול ב"נתיב האב" פתר את זה לחלוטין + בעיות נוספות שהיו קשורות לזה, וסודרו על הדרך.
הילדה מאד אהבה את הטיפול והמשפטים, ועד היום זוכרת אותם.

נכתב ע"י rivkic;2254470:
לא מדובר פה על מצבים שרבים עם ילדים.
הבת שלי מגיל קטן מאוד לא הצליחה להירדם.
היא שוכבת במיטה בנחת (אחרי הכנות עם כל הכללים: שעה קבועה, ארוחת ערב מושקעת, אמבטיה ארוכה, משחק מקדים ומעייף בגינה וכו') שומעת קלטות עם סיפורים במשך כמה שעות (!) ולא נרדמת.
בשביל ילדים כאלה נפתח האשכול, והמלטונין ממש הצלה למצב הזה!

לי יש 3 ילדים כאלו, ומי שעבר את זה יודע על מה מדובר.
עם כל חישובי השעות שעשו כאן, זה לא יתכן שילדה בת 5 תלך לישון ב-11 בלילה.

יש לי שכנה שהתחילה לתת מלטונין, בלי שהילדים יודעים מה שהם מקבלים,
ואחד הילדים אמר לה אחרי שבועיים: "אמא, את יודעת, בזמן האחרון הרבה יותר קל לי להקשיב בחיידר".

אני נותנת לבת שלי מלטונין בסירופ.
הרופא נתן לי מרשם להכנה רוקחית. אפשר להזמים בבית מרקחת רפואה סנטר ר' עקיבא פינת ר' טרפון בבני ברק.
הכינו לה 1 מ"ג מלטונין על 1 מ"ל סירופ,
0.5 CC מספיק כדי להרדים אותה תוך רבע שעה....
ילדה שלא היתה נרדמת לפני 11 בלילה.
והיום, ילדה חדשה!

תקשיבי טוב
עדנה גלבוע בדיוק עוזרת לתחום הזה
אמנם בקצב כביכול איטי אבל שווה!!!
על ידי תרגילים משחקי מחשב ופעולות מווחיות היא עוזרת לו לארגן את עצמו.
תנסי אותה בטלפון שלה 0528555902

אם את רוצה לשוחח איתי ואסביר לך
בבקשה
0548487756

איך זה הגיוני?
בכמה חנויות טבע שונות (בירושלים)
ממש מנעו אותי מלקנות את המילטונין
לטענתם
של מקסי הלס אין בשוק
והכל יצא מחוץ לחוק
משרד הבריאות קונס חניות המחזיקות אותו
זה הורמונים
וממש ממכר....

מי צודק?
ואיפה אפשר לקנות בירושלים?

רק עכשיו ראיתי את האשכול...
אני נתתי מלטונין לילד בן חמש אחרי 3 שנים של התמודדות לילה לילה,בהוראת רופאה ממעבדת שינה.
היא נתנה לו מרשם לטיפות שהכינו בבית מרקחת במינון מינימלי ממש. הישועה הגיעה מיד ונשמנו לרוחה.
4 שנים הוא נרדם רק לאחר קבלת טיפות.(ניסיתי לרקוח לו טיפות "פלצבו"ולא עזר)
עד שהבקבוק נשבר...
רצתי לרופאה להוציא מרשם חדש. ממלאת מקום שהיתה בקופ"ח לא הסכימה לתת לי מרשם בטענה שאין על זה עדיין מחקר על ילדים. באותם ימים הילד סבל מאד מכאבי בטן ובדיקות שונות שעשינו לא הראו שום בעיה. החלטנו להוציא מהתפריט מוצרי חלב ולראות אם יש לזה קשר.
כשהגיע הלילה הילדון נשכב במיטה ו...נרדם.
בלי שום תרופה ובלי מוצרי חלב לחלוטין.
שווה לנסות.

לתועלת הציבור:
אחרי שימוש במילטונין כחודשיים. לא הייתי רגועה. למרות שהילד היה רגוע...
פחדתי מהתמכרות או נזק אחר.
יצרתי קשר עם רופאת ילדים מומחית ומבוגרת ושאלתי לדעתה.
היא אמרה לי שהמלטונין שונה מכדורי שינה רגילים כי הוא הורמון הנמצא בגוף ולא רכיבים כימיים.
אמנם, היא הפכה בדעתה ואמרה כי יתכן שכן תתפתח תלות בכדור.
אך , לדבריה, הנזק שנגרם לילד שאינו ישן כנדרש בשנות הילדות גרוע עשרת מונים מהחשש הזה.
היא הציעה לתת את הכדור במינון הזה (רבע-חצי מ"ג) למשך שנה ואז, להתחיל לתת לילד כדור "פלצבו" בלי לעדכן על החילוף. כך "לעבוד" פסיכולוגית על המוח ובהמשך לשתף את הילד בשינוי.

ואני שואלת שוב,
איפה אפשר לרכוש בירושלים?

אמרה לי מרפאה בעיסוק שמתמחה בתחושה שילדים עם קושי בויסות תחושתי צריכים לפני השינה לעבור טקס שינה.
שזה אומר ששעתיים לפני ההשכבה מתחילים לעמעם אורות,
משחקים משחקים שקטים בבית וכו וכו.
היו לה גם מסג'ים וצורות של עיטוף השמיכה (בורקס, למי שמכיר) כדי להגיע להרדמות.

נכתב ע"י שריתיש;2261667:
ואני שואלת שוב,
איפה אפשר לרכוש בירושלים?

רכשתי בחנות טבע ביחזקאל פינת חגי, לא מצליחה להזכר מה שם החנות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה