עזרה ילד גדול שלא מצליח לבלוע כדורים

• הוסף לסימניות
יש רעיונות משהו? תודה

• הוסף לסימניות
כדאי לנסות לבלוע ביחד עם משהו מתוק כמו גלידה או
כפית יוגורט ומחביאים בתוכו את הכדור
אבל אם זה לא דחוף אז אין סיבה להילחץ
מניסיון אם לא עושים עסק זה עובר עם הגיל

• הוסף לסימניות
למעוך
כמו שעושים גם למבוגרים שלא רצו / הצליחו ללמוד מעודם...
אופציה נוספת
אפשר להכניס מאכל לפה, ללעוס כמעט עד הבליעה ואז להכניס את הכדור לפה ולבלוע יחד
הסרבנים הגדולים (בגיל) מצליחים

• הוסף לסימניות
גדול פירושו - ילד או בחור?
לילדים קשה הרבה פעמים לבלוע, כיוון שהלוע שלהם צר עדיין, וזה טבעי. לרוב להכניס את הכדור עם שתייה או מאכל רך (יוגורט וכד') עובד.
נערים שמתקשים לבלוע, עלולים להגיע ללופ שבו הלחץ מיצר את קנה הבליעה ולכן הם לא מסוגלים לבלוע. חלקם מצליחים לבלוע עם עידוד של חבר, תוך כדי אכילה של מאכל אהוב או שרגיעה מספיקה תתן את האפקט הנדרש.

• הוסף לסימניות
אצלי הילדים מצליחים רק עם אוכל כמו
עוגה .תפוא.

• הוסף לסימניות
לא לאמר לו לשים את זה בתוך הפה עמוק עמוק..... זה פשוט חוסם.
לשים את זה באמצע הלשון. להכניס מים ולשתות.
העיקר לא להלחיץ עם לחץ אין סיכוי שיצליח.
(אני בת 19 עד לפני חודשיים לי ידעתי לבלוע. הייתי חייבת אחותי עמדה לידי היא הכניסה לי את הכדור לפה וזה פשוט נבלע בטעות..... אח"כ שבועיים נלחמתי כל יום לפמעמים היא עזרה לי והיום כל גודל עובר לי בגרון....)

• הוסף לסימניות
לא לאמר לו לשים את זה בתוך הפה עמוק עמוק..... זה פשוט חוסם.
לשים את זה באמצע הלשון. להכניס מים ולשתות.
העיקר לא להלחיץ עם לחץ אין סיכוי שיצליח.
(אני בת 19 עד לפני חודשיים לי ידעתי לבלוע. הייתי חייבת אחותי עמדה לידי היא הכניסה לי את הכדור לפה וזה פשוט נבלע בטעות..... אח"כ שבועיים נלחמתי כל יום לפמעמים היא עזרה לי והיום כל גודל עובר לי בגרון....)
זה כמו העדשות עד שמתרגלים...

• הוסף לסימניות
אפשר להתאמן קודם כל על סוכריות קטנות או על שקדי מרק
יש כאלו שאם לוקחים את הכדור עם בקבוק מים אישי ו"משפריצים" מים לתוך הפה, הוא מחליק יותר בקלות.

• הוסף לסימניות
ב"ה

הוא צריך להבין שזה לא שהוא לא מצליח אלא הוא מעכב את זה בכח - אם רק לא יעכב זה יכנס
והוא מעכב בגלל פחד שיחנק מזה
ובגלל זה יש להראות לו שכל מאכל שהוא אוכל ואח"כ בולע הוא הרבה יותר עבה וגדול מהכדור והוא לא נחנק והוא היות והוושט מאד רחב ומכיל אפילו דברים הרבה יותר גדולים ולתת לו לשים לב בכל מה שהוא אוכל איך הוא מצליח לבלוע דברים גדלוים יותר
ואחרי שישתחרר קצת מהפחד לבקש ממנו שוב ושוב אנא אל תעכב את זה עם הלשון תן לזה להיכנס
ואידך זיל גמור....

• הוסף לסימניות
מנסיון מה שהכי עוזר זה לבלוע עם מעדן או רסק תפוחים או משהו בסגנון לשים את הכדור בכפית עם כמות גדולה מהמאכל.
ואגב מה הלחץ עם הוא רק ילד גדול שיקח סירופ או כדור מרוסק...ואח"כ ילמד...

• הוסף לסימניות
לי היה מאד קשה לבלוע , עד שמישהו לימד אותי שיטה :
ברגע שאנחנו מנסים לבלוע את הכדור עם שתיה ,אוטומוטית אנחנו מטים את הגרון כלפי מעלה כדי שהכדור יכנס
מה שקורה שהכדור לא נכנס אלא צף על המים .. ועם חרדה אנחנו נבהלים ופולטים אותו , במקום זה צריך להטות את הראש מעט כלפי מטה , והכדור נבלע בקלות ממש !! , לימדתי גם את גיסתי , בחורה שהתקשתה עד אז לבלוע , ולא בלעה בלי לאכול עוד משהו , ומאז היא בולעת בקלות ובלי בעיות ! , ממליצה לנסות !

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עוזר להתאמן על משהו מתוק כמו הסוכריות סודה, או הסוכריות בצמיד או בשעון,
זה לא מלחיץ שזה בפה ואין טעם רע,

• הוסף לסימניות
פשוט מאוד להמיס במים חמים ולשתות

• הוסף לסימניות
ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת שמומחית בדחיקת לשון. (כמו יעל שאג בירושלים, למי שמכיר. היא מומחית על בתחום)
פעמים רבות יש קשר בין תופעה הנקראת בליעה הפוכה לבין קושי בבליעת כדורים.
דחיקת לשון משפיעה עוד על הרבה דברים כמו אורתודנטיה, אכילה אסטטית וכדו'- ולכן הרווח הוא רחב ולא רק קשור לבליעת כדורים.

• הוסף לסימניות
פשוט לנסות שוב ושוב, אפילו 10 דקות ברצף,
עד שבסוף זה נהיה קל.
מנסיון.

• הוסף לסימניות
תגידו גרוע לא בריא לא טוב...
אצלנו לומדים לבלוע כדור עטוף בטופי (שכבה דקה)
כאילו בטעות... מצליחים ואח'כ בולעים כרגיל...

• הוסף לסימניות
להכניס הכדור בשקית אוכל
לדפוק עליו עם פטיש השניצלים
לרוקן את האבקה לתוך מעדן
ונהיה מתוק וירצה עוד;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה