ילד גדול שקורא לאט, איך אפשר לעזור לו בצורה שתכבד אותו?

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מבעלי נסיון.

• הוסף לסימניות
אולי שיכין שעת ספור לילדים קטנים ממנו (בסוף 'תהילים' בשבת וכדו'-) הוא ילמד היטב את הספור לפני וגם אם יקריא להם לאט זה יתקבל בטבעיות. אבל כמובן תלוי כמה זה "לאט".

• הוסף לסימניות
האם הוא כזה גדול לעומת קצב הקריאה ? כי לפעמים אנו דורשים מכולם להגיע לרמה מסוימת, ולפעמים קצת סבלנות מביאה תוצאות...
שנית אם הוא קורא נכון רק לאט זה כבר מאוד יפה, כי יותר גרוע מזה, זה כשקוראים מהר אך עם שגיאות.
שלישית אם זה כבר באמת חריג לדוגמא ילד בן עשר שלא קורא טוב, פשוט לעמוד עליו שיקרא, בהתחלה יהיה לו קשה, אבל את הקריאה האמיתית קונים רק מתרגול, ואם הוא לא עושה את זה מעצמו, אז צריך לדרבן לטב ולמוטב.
בשיתוף פעולה הדוק בין ההורים והמלמד, אפשר לקדם המון, ללא שום טיפולים ואיבחונים, מנסיון.

• הוסף לסימניות
בס"ד

המון ילדים מתקשים בקריאה, או קוראים לאט בגלל בעיה שנקראת מיקוד ראיה, הרופאים לא אוהבים להפנות לבדיקה זו, אולם מי שהולך לאבחון (לא צריך הפניה) ובאמת זו הבעיה- תוך 3 חודשים היא נפתרת לגמרי, זה שווה את המאמץ, את הכסף, וכדאי להיות מודעים לדבר זה שבגללו ילדים סובלים, ולהורים אין מושג למה הילד לא קורא טוב,
המודעות למיקוד ראייה לא גבוה- לצומת לבכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אולפני shir;1454495:
בס"ד

המון ילדים מתקשים בקריאה, או קוראים לאט בגלל בעיה שנקראת מיקוד ראיה, הרופאים לא אוהבים להפנות לבדיקה זו, אולם מי שהולך לאבחון (לא צריך הפניה) ובאמת זו הבעיה- תוך 3 חודשים היא נפתרת לגמרי, זה שווה את המאמץ, את הכסף, וכדאי להיות מודעים לדבר זה שבגללו ילדים סובלים, ולהורים אין מושג למה הילד לא קורא טוב,
המודעות למיקוד ראייה לא גבוה- לצומת לבכם.

אני מעדיף שלא להאריך, אך חבר ילדות (ובעצם עד היום חבר טוב), לא הצליח לקרוא.
אמרו דיסלקציה, לא.
כל מיני ספקולציות ושום דבר לא היה עבד.
הוא למד את התפילה בע"פ, ובישיבה גדולה שמע שיעורים והשתדל להבין ממה שמדברים פירורים על הסוגיא.
ב"ה הוא גדל נורמאלי תודות למשפחתו שלקחה הכל בצורה הכי זורמת שיש ובכיף לא נורמאלי. לולי שהייתי בביתו שעות רבות כל כך לא הייתי מאמין שזה כלל לא היה נושא.
אני זוכר מורה אחד (שכיום אני מכירו ויודע עד כמה הוא אישיות מיוחדת), ששגג שגיאה חמורה, כשלתומו חשב שאי יכולתו לקרוא נובעת מעצלות גרידא, והוא סיפר לכל הכיתה שפעם הוא היה בבנק ומישהו עם זקן לבן ארוך ביקש ממנו שיכתוב כמה מספרים על הצ'ק. והוא - הוסיף המורה - לא ידע לכתוב כי הוא התעצל כשהוא היה בכיתה ג'....

לאחר בדיקת מיקוד ראייה התבררה הבעיה, וכיום ב"ה הוא קורא ומתפקד מצויין לחלוטין.
מי יודע אולי זו הייתה הבעיה של הזקן בבנק.
בקיצור. כדאי, זה לפעמים חוסך הרבה עגמת נפש.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
האם מיקוד ראיה זו בעיה שבבדיקה אצל רופא עיניים מגלים אותה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;1455630:
האם מיקוד ראיה זו בעיה שבבדיקה אצל רופא עיניים מגלים אותה?

לא! מנסיון! לא להתעכב!

• הוסף לסימניות
בס"ד

רופאי העיניים לא אוהבים להפנות לבדיקה הזו, אל תחכו להם, כדאי ללכת לבדיקה!!! להיפך: אם יש בעיה בראייה כמו למשקפים, באבחון המיקוד ידעו להגיד שזו הבעיה ולא המיקוד
(הדבר נכתב מניסיון)

• הוסף לסימניות
אז מי מאבחן בעיית מיקוד? כי משקפיים כבר יש לילד.

• הוסף לסימניות
בקופ"ח, בפרטי או בהדסה.

• הוסף לסימניות
הוצאתם אותי מבולבלת:
אם הבעיה מאובחנת אצל רופא עיניים, הוא היה אצל רופא עיניים מומחה שהתאים לו משקפיים.
אם היא לא מאובחנת אצל רופא עיניים, אז למי הולכים, איך נקרא התחום הזה?
תודה

• הוסף לסימניות
יש לזה מומחים מיוחדים
אנחנו היינו אצל ד"ר שלומוביץ בירושלים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;1455733:
יש לזה מומחים מיוחדים
אנחנו היינו אצל ד"ר שלומוביץ בירושלים

אפשר פרטים שלו, טלפון, כתובת.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
רחוב כנפי נשרים
02-5666029

• הוסף לסימניות
בס"ד
אני הלכתי ישר לאבחון אצל מאבחנת מיקוד ראיה, חנות האופטיקה נתנה לי את המספר וכרטיס הביקור, היא גם מקבלת באופטיקה לטיפול מיקוד
אבל זה בחיפה
כדאי לברר על מאבחנת מיקוד בירושלים ולגשת אליה ישירות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת