התייעצות ילד חלש מול החברים, מה ניתן לעשות?

• הוסף לסימניות
אז לא הבנתי אותך.
סליחה.

אז אני רק ארחיב, אני לא מכירה מספיק מקרוב, לא יודעת מה זה ספורט טיפולי ומה עושים שם, כן בסוף השנה ראיתי מבחוץ את השינוי בילד והאמא אמרה לי בהתלהבות על הספורט הטיפולי. (ילד בכיתה ג')
אבל בעיניי שינוי מקצה לקצה זה שבמקום ילד שמושך אש והצקות הוא הפך לילד נעים עם חברים.
אז כנראה זה ההבדל בין מישהי מהצד של הילד (אחות, אמא) לבין הגננת או הסיעת, שרואה שינוי כללי, אבל לא באמת יורדת לעומק הנפש של הילד (לא אמורה גם, סתם עובדתית).

• הוסף לסימניות
אין בזה באמת כללים
תלוי מי הילד
מה הרקע
באיזה סדר גודל הייתה הבעיה
מי החברים וכו' וכו'
פעם תהיה הצלחה חלקית, פעם מלאה ופעם בכלל לא.

כשמדברים על נפש [ובטח כאשר זה תלוי הרבה בגורמים אחרים ולא בעיות כמו כפייתיות או אפילו דיכאון]
אין אפשרות למסגר, למספר או לכמת הצלחה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם.
לגבי ספורט טיפולי, איך איפה? יש משהו דרך הקופה?

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם.
לגבי ספורט טיפולי, איך איפה? יש משהו דרך הקופה?
יש המון מטפלות -יש את רחלי איצקוביץ שמפרסמת פה בפרוג
מכירה אישית -יש אופציה של אבחון חינם בד"כ ל10 הראשונים.
יש גם דרך הקופה -אבל אין לי מושג מה אורך התורים לשם.
בהצלחה
והרבה נחת.

• הוסף לסימניות
כמו שכבר כתבו - יש ספורט טיפולי וחוגי מיומנויות חברתיות
אבל אם זה קצת לוקח זמן, או שאתם ממתינים לקופה - גם חוגים אחרים כמו אומנות או אפילו נגינה יכולים לתת לילד חוויה וביטחון מחוץ למסגרת החיידר
וטוב שאתם לא מזלזלים ומתעלמים. מדובר בנפש של הילד ובצלקות שעלולות להישאר

• הוסף לסימניות
בנוסף לכל הדברים החשובים שאמרו פה, אני מציעה לנסות להתייחס גם באופן ישיר למצב החברתי של הילד בכיתה.
כדי לעזור לילד להתחבר לילדים אחרים, אפשר להזמין ילדים לשחק אחר הצהריים (זה קשה, ואני האחרונה שיכולה להגיד שהיא משקיעה בזה מספיק, אבל זה אחד הדברים הכי הכי יעילים) ואפשר ליצור הזדמנויות בכיתה לחיזוק קשרים באמצעות משימות משותפות ודברים מהסוג הזה.
צריך למצוא ילד או שניים שאפשר לחבר אותו אליהם מבחינת תחומי עניין, ושהם בעצמם לא שוליים מדי בחברה. צריך למצוא ילדים כאלו שיש להם מספיק עמוד שדרה כדי לא לנטוש חבר בגלל לחץ חברתי. אפילו אם לא ממש מתחברים, שלפחות יהיו מוכנים לשתף אותו במעגל שלהם וכמובן לא להצטרף להצקות והתעללויות. ילד אחד שמתנגד אפילו באופן פאסיבי ליחס כזה, עושה המון כדי לעצור את התופעה. הצוות אמור להיות מסוגל לעזור למפות את הכיתה מבחינה חברתית ולאתר ילדים מתאימים (ואם הם לא, זו בעיה בפני עצמה).

• הוסף לסימניות
מסכימה מאוד עם אימון או טיפול, דרך ספורט יכול להיות מעולה כיון שבטיפול דרך תנועה הילד מתחזק גם פיזית וגם רגשית, חווה חוויות הצלחה ונמצא בחברה באופן מבוקר ובקבוצה קטנה, אם המטפלת טובה ובעלת ידע רחב היא תדע איך להעצים אותו גם רגשית וחברתית בעז"ה.
מה שחשוב זה לא להזניח יש קשיים שונים שאפשר לחשוב שאולי זה יעבור, בד"כ קושי חברתי רק הולך ומחריף כיון שזה כמו גלגל- לא יודעים מה היה קודם הילד נראה חלש/ עדין/ חסר בטחון עצמי ובעל דימוי עצמי נמוך אז החברים מציקים לו אז הוא הופך להיות יותר חלש ופגיע אז עוד יותר מציקים לו ואז הוא הופך להיות חלש ומאמין שהוא לא מסוגל להחזיר ואז.........
היום יש בכל עיר ועיר כמעט מכוני ספורט טיפולי או כל טיפולי או חוג אחר, (העיקר שיהיה בקבוצות קטנות ויהיה גם שיח ושימת לב לפן הרגשי תוך כדי) ויש המון מסובסדים דרך הקופ"ח
המון הצלחה ורק נחת!

• הוסף לסימניות
בנוסף לכל הדברים החכמים שנאמרו כאן-
איך הילד בבית? מה המיקום המשפחתי שלו?
איך מערכת היחסים שלו עם אחים נוספים, גדולים וקטנים ממנו?
הבית זה מקום נהדר לעבוד עם ילד על חיזוק ביטחון עצמי ופיתוח חוסן

• הוסף לסימניות
בנוסף לכל הדברים החכמים שנאמרו כאן-
איך הילד בבית? מה המיקום המשפחתי שלו?
איך מערכת היחסים שלו עם אחים נוספים, גדולים וקטנים ממנו?
הבית זה מקום נהדר לעבוד עם ילד על חיזוק ביטחון עצמי ופיתוח חוסן
מסכימה
הבית הוא הזירה החברתית הראשונה שהילד פוגש (בתנאי שיש לו אחים כמובן, והוא לא בן יחיד)
מכירה מישהי שסיפרה לי שהיא התמודדה חברתית, והיה לה יותר קשה הבית מהכיתה כי גם בבית היא היתה סוג של דחויה, והאחיות שמעליה ומתחתיה היו (ונשארו עד היום) צמד חברות טובות - כשהיא באמצע נפלטת...
אפשר לעשות הרבה דברים בתוך הזירה הביתית. גם לבדוק באמת את היחסים עם האחים, וגם לתת תפקידים אחראיים ובעלי חשיבות.
הוא בן 8 - תפקידים כמו ללכת למכולת עם כסף אמיתי, ללכת לשכן לבקש משהו, לעשות רשימות חשובות...
אלו תפקידים מאוד אחראיים ו"גבריים" ויכולים לתת המון עוצמה

• הוסף לסימניות
ילד חלש, והחברים כנראה זיהו את החולשה הזו והוא הפך להיות סוג של קורבן. ילדים לוקחים ממנו דברים, והוא לא מנסה להתנגד כי הוא חלש, בנוסף, בהפסקות הוא כמעט ולא יוצא לשחק, כי אין לו כוחות להתמודד והוא מראש מעדיף לא להפסיד במשחקים, אפילו קורה שילדים מכיתות נמוכות ממנו מרשים לעצמם להרים עליו יד. פנינו לצוות ההנהלה אך נראה שהם לא מצליחים לתת פתרון אמיתי. מה ניתן לעשות כדי לעזור לו, להגן עליו, ולשנות את המצב? לפחות כהורים לחזק את הביטחון העצמי?
תודה
בלתק חלקי.
אם הכוונה חלש פיזית - לחזק אותו באמצעות פזיוטרפיה/ספורט טיפולי/הידרו וכדו.
ולא לוותר על טיפול רגשי.
כשהוא יתחזק, לא יעזו להציק לו.

• הוסף לסימניות
משהוא שחשוב זה לשדר לילד שהוא מהמם , החברים הם אילה שמתנהגים לא יפה . כי לפעמים ילדים חושבים שאם מציקים להם זה בגלל שהם אשמים בזה , ושזה מגיע להם .
וגם כדי להעצים את מה שהוא כן עשה טוב
בן דוד שלי ילדים גדולים הרביצו לו אז הוא הלך לקרוא לאח שלו הגדול , אמא שלו האדירה את המעשה הזה, שהילד הלך בגאוה שבוע וסיפר לכל מי שלא רצה לשמוע איך הוא היה גיבור שהוא קרא לאח שלו,
נראה לי כבר ממש בא לו שירביצו לו שוב

• הוסף לסימניות
דודתו של הילד תושב צפת שנעדר ביום חמישי ונמצא בכותל מאוחר בלילה.

"הכיתה היא יותר ממקום ללמידה – היא מקום לנשמה."

אחיין שלי, בן 11 בלבד.
ילד רגיש, טוב לב וחכם.
הוא נעדר במשך יותר מ-16 שעות – שעות של חרדה, דאגה, ולב שבור.
איש לא ידע לאן נעלם…

מאוחר יותר גילינו את הסיפור הכואב:
הוא עבר תקופה ארוכה של חרם מצד בני כיתתו.
הילדים איימו עליו – שאם יספר, יתנקמו בו.
אז הוא שתק. והוא כאב. והוא נשבר.
הוא היה בדרכו לבית ספר אבל החליט שהוא לא מסוגל יותר..
הוא לקח את האופניים, ירד את כל הירידות של צפת,
הוא לקח איתו שקית חטיפים ביד – כי רק ככה "הרשו לו" לשחק איתם
שעתיים של רכיבה בכביש סואן.
שעתיים של כאב, שתיקה, ודמעות עצורות.
ההורים גילו רק בשעה 16:00 שהוא בכלל לא הגיע לבית הספר.

הוא זרק את האופניים ביער וברח.
עברו לו מחשבות לא פשוטות.
אבל הייתה לו נקודת אור בלב
הוא נסע לכותל.

שם מצאו אותו. יושב בצד.
גופו קטן, הוא התפלל. בכה. נשבר.

אני כותבת את זה לכם, מורים יקרים, כי יש כאן מסר חזק:
כל ילד שמולכם – הוא עולם שלם.
לא כל ילד יספר.
לא כל כאב נראה לעין.
אבל כולנו יכולים לשים לב,
לשאול עוד שאלה,
לראות מי יושב לבד,
מי פתאום שותק,
מי מחפש עיניים טובות.

אל תוותרו על אף ילד.
אל תגידו "הוא נראה בסדר".
הסתכלו עמוק. תקשיבו בשקט.

• הוסף לסימניות
הבן שלי אמנם קטן עדיין (בן 4) אבל כבר מתחילה לראות סימנים לזה..
הוא עם ביטחון עצמי בשמיים, נורא חכם ומתקשר מהמם, אבל פיזית הוא חלש וקטן
וכבר עכשיו הוא פוחד מילדים אחרים, נמנע מעימותים, וחוזר הרבה עם סיפורי הציקו לי הרביצו לי העליבו אותי,
יש לו גם חברים, וחברים טובים, לא חושבת שהפתרון יבוא מילדים אחרים שיגוננו עליו אלא שהוא עצמו ידע להגן על עצמו ולא להרשות התנהגות אלימה.
מנסה להחדיר לו את זה.. כי שוב, ביטחון עצמי בכל תחום אחר לא חסר לו.

• הוסף לסימניות
ילד חלש, והחברים כנראה זיהו את החולשה הזו והוא הפך להיות סוג של קורבן. ילדים לוקחים ממנו דברים, והוא לא מנסה להתנגד כי הוא חלש, בנוסף, בהפסקות הוא כמעט ולא יוצא לשחק, כי אין לו כוחות להתמודד והוא מראש מעדיף לא להפסיד במשחקים, אפילו קורה שילדים מכיתות נמוכות ממנו מרשים לעצמם להרים עליו יד. פנינו לצוות ההנהלה אך נראה שהם לא מצליחים לתת פתרון אמיתי. מה ניתן לעשות כדי לעזור לו, להגן עליו, ולשנות את המצב? לפחות כהורים לחזק את הביטחון העצמי?
תודה
תצרי קשר עם הרב אהרן צבי יעקבון, הוא מרא דשמעתתה בכל מה שקשור בנפש הילד, עם הצלחות מוכחות, רק לידיעה הרב משה בלוי, שולח את ילדיו ללמוד איתו. ותיראו הצלחה גדולה מאד, 0533135708.
הוא יכול גם לייעץ לכם טלפונית.

• הוסף לסימניות
נערה בת 15
קשה לה ליצור קשר עין
חוששת
יכולה לקום בבוקר ולבכות
ממורמרת כל היום
מה יש לכזה גיל בסגנון ספורט טיפולי?

• הוסף לסימניות
נערה בת 15
קשה לה ליצור קשר עין
חוששת
יכולה לקום בבוקר ולבכות
ממורמרת כל היום
מה יש לכזה גיל בסגנון ספורט טיפולי?
אל תחפשו פלסטרים ואקמול. תתחילו עם פסיכיאטר טוב.

• הוסף לסימניות
שמעתי על בחור חלש שגם היה קרבן ויום אחד החליט לעשות לזה סוף
והתחיל לפתח את שרירים שלו עד כדי כך שהיה הגבור של הישיבה
וזה העלה לו את הבטחון עצמי ואחרי זה הוא קיבל טעם בלימוד והיום הוא אברך יקר שביקרים
ששוקד על תלמודו תלמיד חכם עצום !!

• הוסף לסימניות
קראתי פעם [מרדכי ששון] על ההבדל בין ילד שמקבל פרגונים ומחמאות לילד שלא,
הילד שקם בבוקר ומקבל בוקר טוב יפה, ואחר כך עוד מחמאה... וכו' בכל כזה פרגון מתווסף לו עוד 100-250 נקודות- [בטחון עצמי]
לעומות הילד השני אסף במהלך היום בקושי 50 נקודות
הראשון יכול לצאת החוצה בהפסקה לשחק.. כי גם אם יפסיד וירד לו כמה נקודות אבל ישאר לו עוד הרבה נקודות
אבל השני לא רוצה לצאת כי הוא מפחד לאבד את ה50 נקודות שלו...
לכן חשוב לילד כזה- יותר פרגונים ומחמאות אמיתיות...
וכמובן אפשר גם לשלוח כזה ילד לחוג, כלשהוא אבל בסוף גם שמה המטרה היא לחיזוק הבטחון העצמי יותר מהשרירים
חשוב גם שבבית ירגיש שהוא חזק יותר מאחיו הקטן,
זה השיטה של ריק לבוי עם האסימונים וזה לא נראה לי קשור לפה זה לא מחייב שזה ילד שחסר לו .
ולגבי הילד . תדברו עם התלמוד תורה יש מימון בדר"כ לטיפולים עבור ילדים כאלה . תרפיות וכו'..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה