מידע שימושי ילד ניגש מבקש אתה יכול לקנות לי אוכל - לקנות או לא? מה דעתכם???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הייתי על יד הסופר וגבר ניגש אלי וביקש כסף. ברור שסירבתי. אבל אז הוא התחיל לצעוק - אם לי אין אוכל, אז לאף אחד לא יהיה אוכל!
פניתי אליו שוב ושאלתי אותו - אתה רעב? לקנות לך משהו לאכול?
והוא - לא, אני רוצה כסף.
והסתלק משם.

• הוסף לסימניות
הייתי היום בחנות פיצה בירושלים (ואני מדגיש ירושלים כי הסיפור גם יותר זורם מאשר בכל מיני מקומות בארץ) ניגש ילד ליהודי פלוני אומר לו אתה יכול לקנות לי משהו?
הצדיק הלז ניגש איתו למקרר השתיה - קח מה שאתה רוצה
לאחר מכן אמר לו מה תרצה לאכול? ונתן לו.
מה שקרה אח"כ חבר שלו התחיל בדיון האם נכון היה לתת לו? כמובן זה במבט ראשון (ואולי גם שני ורביעי) מאוד צובט את הלב, בסה"כ ביקש אוכל...
אבל זה חינוכי???
זה לא שהוא ביקש תקנה לי גמבוי, הילד רואה את כולם נכנסים אוכלים ומלקקים רוטב והרוק שלו נוזל... מי יודע מה יש להם לאכול בבית.
אני חייב לציין שבאופן אישי מספר פעמים ניגשו אלי בחורים או ילדים קצת בוגרים בחנות פלאפל וכדומה אפשר לקנות משהו לאכול???
וזה מה שטען החבר שלו שזו "תופעה"
מה דעת ההמונים???
מאוד מעניין...
אולי נשאל שאלה הפוכה?
אם זה היה הילד שלך מה היית רוצה ש"האיש זה" יעשה??
ילדים לא מבקשים כי אין להם אוכל- ההם פשוט רוצים ממתקים, או אוכל שאין להם בבית....
הם יכולים להיות מתוקים ומושקעים (אמא שלהם תתעלף אם תדע...)

אם הם מוצאים חן בעיני, ויש לי בשלוף כסף אני מביאה (רק כי הם מתוקים , לא מסיבה אחרת)
פעם נתתי לילד שביקש ליד אמא שלו, במעבר חציה - בדיוק הייתי עם הרבה כסף קטן ביד וזה הלהיב אותו מאוד...
- נתתי מטבע של 2 שח -(הוא היה ילד מתוק מאוד) ודווקא שמחתי בשביל אמא שלו היא נלחצה מזה מאוד....
עכשיו היא תוכל ללמד אותו... (ככה היא לא יודעת, יכול להיות שהוא מבקש כל יום מאנשים ברחוב)

פעם ילד מטופח ומסורק ביקש ממני בבוקר כסף ללחם כי אין לו (ובעיניים שלי ראיתי סנדוויץ'' מושקע + שקית עם המוןןן ביסקוויטים בשקית שלו ....)- הבאתי לו, אבל ריחמתי על האמא שלא יודעת מזה.... כי היה ילד מאוד מטופח נקי מסודר ומסורק...)

למבוגרים אין מצב אני מביאה כסף ברחוב, גם אם הם נראים מסכנים ורעבים ממש
כי ילדים זה בשביל ממתקים וזה יעבור שהם יגדלו....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מזכיר את הסיפור על אחד שניגש אלי בתחנה המרכזית באחת הערים, ראה חרדי, אמר בטח ייתן לו כסף.
התחיל להתנצל שנתקע כאן בלי כסף, וצריך להגיע לבאר שבע. אם אוכל לעזור לו ב20 ש"ח.
אמרתי לו "יש לי שטר של 200, יש לך עודף? הבחור הוציא 180 ש"ח ורצה לתת לי. אמרתי לו, אוקיי, אז אני רואה שאתה מסודר".
פעם נהג מונית התבכיין לאבא שלי ואמר לו שהחיים שלו כ"כ קשים ואין לו כסף, ואם הוא לא ישיג 5 אלף ש"ח היום הוא הולך להתאבד
אז אבא שלי אמר לו שרק יקח בחשבון שאחרי שמתים, הצרות האמיתיות רק מתחילות..

• הוסף לסימניות
ואם מדובר בחסך שמקורו באלרגיה?
ספרה לי אמא לילדה אלרגית חלבי ברמה מסכנת חיים, שהבת שלה פעלה כך כמה פעמים מרוב השתוקקות לפיצה קנויה. (בבית יש לה תחליפים בשפע, אבל אין כמו המים הגנובים)

אם הייתי נתקלת במקרה כזה, הייתי קונה אבל מתנה בשיחה להורים לודא שאין מצידם מניעה לרכישה, מכל סיבה שהיא.

• הוסף לסימניות
לא כל הסיפורים האלו הם שחור או לבן.
ברור שיש ילדים שמנצלים אבל גם יש כאלו שנתקעים.
בבין הזמנים האחרון הייתי בטבריה לסידורים - אני גרה בעיר סמוכה- וישבתי עם הבן שלי באיזו שווארמה. פתאום ניגש אלי בחור ושואל אותי אם אני יכולה לקנות לו מנה (הוא רצה פלאפל. אפילו לא שווארמה). בהתחלה אמרתי לו שהכרטיס אשראי שלי כמעט מלא ויש לי עוד קניות לעשות - מה שהיה נכון. אחרי רבע שעה אני רואה אותו חוזר עם עוד בחור החבר קונה לעצמו מנה והם שניהם מתיישבים ליד שולחן ומיודעינו לא אוכל. ממש ריחמתי עליו והחלטתי שגם אם יגמר הכסף באשראי זה הצורך היותר חשוב כרגע.
ניגשתי אליו והבאתי לו את הכרטיס ואמרתי לו שהוא יכול לקנות לעצמו.
כשהוא החזיר את הכרטיס הוא נעמד לידי, התקשר לאבא שלו ואמר לו ' אבא אל תשאל אותי עכשיו מה עשיתי עם כל הכסף אבל תכלס נתקעתי ואני צריך שתעשה העברה לאישה ששילמה בשבילי' כמובן שאכן האבא עשה העברה.

מה שעמד לי בראש זה שהבנים שלי אוטוטו יגדלו, יתחילו לצאת עם חברים ויתכן שגם יסתבכו אני גם ארצה שכשהם יהיו רעבים יהיה מי שירחם עליהם (מספיק שהחברים יחליטו שרוצים שיט וזה יגמור את הכסף...)

וסתם טיפ להורים לבחורים- הוצאתי לשני הבחורים שלי (ישיבות קטנות) כרטיס אשראי נטען. ככה שכשהם נתקעים אני יכולה תוך 5 דק' להטעין להם

• הוסף לסימניות
באפליקציה מכרטיס אחר. אבל אני חושבת שיש גם אפשרות דרך מחשב או באיזה מספר טלפון
זה של ישראכרט

• הוסף לסימניות
מזכיר את הסיפור על אחד שניגש אלי בתחנה המרכזית באחת הערים, ראה חרדי, אמר בטח ייתן לו כסף.
התחיל להתנצל שנתקע כאן בלי כסף, וצריך להגיע לבאר שבע. אם אוכל לעזור לו ב20 ש"ח.
אמרתי לו "יש לי שטר של 200, יש לך עודף? הבחור הוציא 180 ש"ח ורצה לתת לי. אמרתי לו, אוקיי, אז אני רואה שאתה מסודר".
על זה נאמר "א אידישע קאפ" :ROFLMAO:

ובקשר אם לתת או לא אז :
1 מה אם הוא אלרגי ה"י ?
2 אני לא חושבת שזה בא ממסכנות...יותר מאומץ ועזות
3 אם באמת מרחמים אז אפשר לראות על הלבוש וכו אם זה ממסכנות וחוץ מזה אפשר באמת לשאול את המוכר מה הסיפור...הם יודעים ומכירים מצוין!
4 אם כבר אז ללמד אותו לדוג לא לתת לו דג ...לעזור באמת זה לשאול אותו איפה הוא גר ומה שמו ואולי באמת ככה להציל משפחה בישראל!!
לא רק להרגיע את המצפון ולהשאיר אותו רעעעעעעב כל הימים :cry:

• הוסף לסימניות
אם מדברים על זה מה אתם עושים במקרה שבחור מבקש ממכם לקנות לו [והוא משלם] אלכוהול או סיגריות
כי הוא לא בן 18 ואם אתם לא תקנו לו משהו אחר יקנה לו
אתם קונים או לא ?
לאחים שלי אני לא קונה... (: אז לאחרים...?! לא.

• הוסף לסימניות
אם מדברים על זה מה אתם עושים במקרה שבחור מבקש ממכם לקנות לו [והוא משלם] אלכוהול או סיגריות
אתם קונים או לא ?
לא

• הוסף לסימניות
אתם קונים או לא ?
בסיגריות תלוי באותו רגע אבל בד"כ כן
אלכוהול לא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה