מידע שימושי ילד ניגש מבקש אתה יכול לקנות לי אוכל - לקנות או לא? מה דעתכם???

מצב
הנושא נעול.
הכי טוב זה לבדוק ,
להגיד לו בוא תעלה אלי לארוחה חמה,
אם הוא יודה לך, ויזרום, הוא באמת זקוק לאוכל,
אבל אם לא כנראה שפחות..

-גם אם אתם לא מהאיזור תעשו את זה
מקסימום אם ירצה תציעו הצעה אחרת..

הכי טוב זה לבדוק ,
להגיד לו בוא תעלה אלי לארוחה חמה,
אם הוא יודה לך, ויזרום, הוא באמת זקוק לאוכל,
אבל אם לא כנראה שפחות..

-גם אם אתם לא מהאיזור תעשו את זה
מקסימום אם ירצה תציעו הצעה אחרת..
לא מציעים לילדים להיכנס לבית של זרים. לא מרגילים אותם לדברים כאלה.

בושה וחרפה!!!
אסור לשכוח שזה איסור דאורייתא של "לא תחנם".
ומי שציווה לרחם על יהודים אסר לתת מתנות לגוים.
ולא להיות יותר חכם מהתורה ולהגיד "סוף סוף הוא בן אדם" או "זה לא יפה הוא מסכן".
תחזור בתשובה מהר.
תלמד הלכות מהר.
מפרנסים עניי עכו"ם עם עניי ישראל...

ד' ישמור, ואם הילד יתחיל להחנק מול עיניך גם תגיד ככה?
ילד שעלול להיחנק מאלרגיה לא יכניס את עצמו לסיטואציה מרצונו החופשי.
הילדים שאוכלים דברים שאסור להם זה כשהתוצאה היא לא מיידית.

זאת הנקודה כאן.
ולכן, גם אם ילד עושה עלינו סיבוב...
אין ספק שהוא לא עושה אותו מעודף שמחה פנימית, או מעודף חום ואהבה שקיבל בבית...

אם יש לך כסף תתן בשמחה ובחיוך, ותתפלל לה' באותו רגע שלעולם לא יגיע אף אחד מקרוביך למצב כזה משום סיבה ובשום צורה.
ברור שמונח מאחורי זה כישלון או הזנחה חינוכית של ההורים
אבל לא בטוח שלתת יועיל, קרוב לוודאי שזה רק דלק לתופעה הפסולה
ושיהיה ברור! אצל אלו שזה אצלם ספורט לעיני החברים, כל הצלחה כזו גוררת אחריה תמרוץ לכל הקבוצה
אמממ...
אפשר להציע?
שכל אחד ישאל את הרב שלו מה לעשות במקרה כזה?
לדעתי זה יכול להיות דיני נפשות לכאן ולכאן!
אאשמח גם אם מישהו יעלה תשובה אמיתית שקיבל מרב.
זה תלוי במה שרואים על הילד, לא נראה לי שרב יוכל לפסוק בלי שידור חי בשעת מעשה!

זה ילד מחונך..
ילד שמבקש אוכל ברחוב הוא לא ממש..
ילד שמסתובב ומבקש אוכל הוא ילד בסיכון, ואת אל תהיי זו שתדרדר אותו עוד שלב בסולם הסיכון.
ילד שנכנס לבית של זרים לקבל אוכל הוא בסיכון עוד יותר גבוה.

לגופו של עניין , אני מצטרף לאלו שהיו קונים לו לחמניה בשתי שקל

ובהקשר הזה, היה לי סיפור השבוע
בכניסה לשערי רווחה עמד יהודי וביקש ממני שיש לו 16 ילדים ומחתן, אם אפשר עזרה.
האמת שהייתי צריך לתת למעשרות סכום נחמד, אמרתי שאני יכול לרכוש לו דברים בתווי קניה.
כיוון שלא מדובר בכמה שקלים ביקשתי ממנו לראות ספח, ואכן התרשמתי שאכן יש לו הרבה ילדים (לא ראיתי 16, אבל הכיוון היה חיובי...)
שאלתי אותו מה לקנות, הוא צחק קצת ואמר שהוא קונה כל שבת 8 קילו בשר...
אמרתי לו: סליחה , מצטער.
הוא אמר לי : אפשר באשראי.
אמרתי לו: אני מצטער, אתה יותר עשיר ממני, כל שבת 8 קילו בשר? ...
והלכתי
אולי התכוון לעוף (ולא בשר בקר),
לא בטוח ש8 ק"ג לשבת עבור משפחה עם 16 ילדים זה הרבה.

ילדים משחקים גם רולטת כביש.
אני מניחה שילד שחווה התקף בגיל שהוא מסוגל לזכור לא יסתכן בחזרה על החוויה. אבל ילד שהאלרגיה שלו לא התבטאה ככה עדיין בפועל, את חושבת שאין סיכוי שהוא ינסה לבדוק?

לגופו של עניין , אני מצטרף לאלו שהיו קונים לו לחמניה בשתי שקל

ובהקשר הזה, היה לי סיפור השבוע
בכניסה לשערי רווחה עמד יהודי וביקש ממני שיש לו 16 ילדים ומחתן, אם אפשר עזרה.
האמת שהייתי צריך לתת למעשרות סכום נחמד, אמרתי שאני יכול לרכוש לו דברים בתווי קניה.
כיוון שלא מדובר בכמה שקלים ביקשתי ממנו לראות ספח, ואכן התרשמתי שאכן יש לו הרבה ילדים (לא ראיתי 16, אבל הכיוון היה חיובי...)
שאלתי אותו מה לקנות, הוא צחק קצת ואמר שהוא קונה כל שבת 8 קילו בשר...
אמרתי לו: סליחה , מצטער.
הוא אמר לי : אפשר באשראי.
אמרתי לו: אני מצטער, אתה יותר עשיר ממני, כל שבת 8 קילו בשר? ...
והלכתי
אני גם לא קונה 8 קילו בשר, וגם קשה לי לתרום לעני שמתנהג בעשירות, אגב אפשר לראות בחלוקות של ערב פסח ועוד אנשים שבאים ברכבי יוקרה נוצצים... אבל הגמרא אומרת אחרת העני הזה שקונה 8 קילו בשר כנראה חי בביטחון אמיתי וכך אם אתה לא תביא לו הוא יקבל ממישהו אחר כמו שמספרת הגמרא בכתובות, שפעם הגיע עני אחד אל רבא, ורבא שאלו במה אתה סועד? אמר לו העני: בתרנגולת פטומה ויין ישן. אמר לו רבא: אין אתה חושש לדוחק הציבור? נענה לו העני ואמר: וכי משלך אני אוכל? משל הקדוש ברוך הוא אני אוכל, כמו שכתוב [תהלים קמה]: 'עיני כל אליך ישברו ואתה נותן להם את אכלם בעתו'. בעתם לא נאמר אלא בעתו – מלמד שלכל אחד ואחד נותן הקדוש ברוך הוא פרנסתו בעתו. בתוך כך באה אחותו של רבא שלא ראתה אותו שלוש עשרה שנה והביאה עמה תרנגולת פטומה ויין ישן, אמר רבא: נעניתי לך, קום אכול [כתובות סז, ב].

לכל אלה שכותבים על אלרגיות
ילד בוגר בן 10-12 לא אמור לקחת אחריות בעצמו על מה שמותר לו לאכול?
ואם הוא לא?
ואז?
לא מדובר רק באלרגיות
סוכרת למשל,
מחלת כליות
ועוד שלל בעיות בראותיות

מוכנה להכנס לספק של דיני נפשות?
לקחת ע"ע אחריות כזו?

ילדים משחקים גם רולטת כביש.
אני מניחה שילד שחווה התקף בגיל שהוא מסוגל לזכור לא יסתכן בחזרה על החוויה. אבל ילד שהאלרגיה שלו לא התבטאה ככה עדיין בפועל, את חושבת שאין סיכוי שהוא ינסה לבדוק?
אם הוא הגיע לגיל 12 בלי אלרגיה שהתבטאה בפועל, אולי היא אכן לא כזו גרועה?

ואם הוא לא?

ואז?
לא מדובר רק באלרגיות
סורכת למשל,
מחלת כליות
ועוד שלל בעיות בראותיות

מוכנה להכנס לספק של דיני נפשות?
לא מוכנה לחלק פיצות לילדים זרים בכלל. רק התייחסתי לדיון התיאורטי פה על אלרגיה.

וכשיישרתי אליה מבט היא שאלה אותי אם אני אוכל לתת קצת כסף לקנות אוכל לשבת
כשאישה שואלת, ובמיוחד אישה נשואה ואת רואה שהיא מבוישת- סיכוי של 99% לדעתי שהיא צריכה באמת, ומה יותר יפה מלתת לה בשמחה ומאור פנים, אפילו ממעשרות- צדקה מהודרת!! כי ברור שהיא זקוקה לזה!

הסיפורים על אלרגיות לא מרגשים אותי חשש כל כך רחוק לא נשמע לי סביר, וגם אם כן לא אני זה שאשם בזה מאיפה הייתי אמור לדעת.
זה יפה שהסיפורים לא מרגשים אותך, אבל לא יעזור שתגיד 'מאיפה אני אמור לדעת' אחרי שחס ושלום יקרה משהו... ותבים שהיום יש הרבההה יותר ילדים אלרגים ממה שהיה בעבר, והסיכוי גדול בהרבה ממה שאתה חושב!! ואפילו פה באשכול כתבו כמה הורים שהילדים האלרגים שלהם מנסים לבקש... סכנת נפשות כפשוטו

בלי קשר לתגובה זאת אני עומד נדהם. ילד רעב ביקש אוכל ואנחנו עושים חשבונות? קודם כל נותנים לו, ובהחלט גם פיצה ב20 ₪, וגם קונים לו עוד משהו שיהיה לו למחר.
-לא אנחנו לא עושים חשבונות כשילד רעב מבקש אוכל, אנחנו עושים חשבונות כי רוב רובם המוחלט של הילדים הם לא ילדים רעבים, אלא ילדים חסרי בושה שלמדו לבקש ככל העולה על רוחם, בדיוק בגלל שיש אנשים שממהרים לתת להם את מבוקשם... ולרוב אפשר להבדיל בקלות בין ילד מבויש שזקוק למשהו (גם אם כמו שאמרת זה פיצה דווקא ולא לחמנייה) לבין הילדים שפשוט מבקשים בלי לחשוב ורואים שהם רגילים לזה.
ובכלל לא מסכימה עם כל הגישה שלך שאולי הוא זקוק דווקא לפיצה, מאיפה יש לי כסף לקנות פיצות לכל ילד נחמד שמבקש? ולמה להרגיל אותו לזה? אם הוא צריך מאוד פיצה הוא יחסוך את ה2-3 שקלים שנותנים לו ללחמניות ויגיע לפיצה בעצמו...
וזה לא שאנשים לא יודעים מה זה ילד רעב (גם אם על חלק מהכותבים פה זה נכון) זה שאפשר לראות ולשים לב לילדים שמורגלים בבקשות ובפרצופים ואין שום קשר בינהם ובין רעב

גם לבקש מספר של אמא לא לעניין. בדרך כלל גם ילד מבית שאין בו אוכל בכלל - האמא תתבייש שהוא יבקש, זאת לא ראיה לשום דבר.
זה דווקא יכול להיות פיתרון טוב. נכון האמא תתבייש, אבל אם לילד אין אוכל היא תשמח שאתה נותן לו, ואותך היא לא תראה ולא תכיר, שווה לה שהילד שלה לא יהיה רעב...

למה אנחנו לא בודקים אח"כ שיש לו איפה לישון? אם לא קר לו?
אתה מציע שנלך אחרי כל ילד שיודע לשנורר ונבדוק איפה הוא גר?? אתה יודע כמה ילדים כאלו יש היום? וכמה ילדים פגשת בחיים שאין להם איפה לישון?? ילד שיישן בבניין או ברחוב מיד נשים לב ומיד נעזור לו! זה לא קשור לכל הילדים החמודים שמתחשק להם מטעמים ומבקשים פיצה!

כי בעיר חרדית קלאסית(אלעד,ביתר) זה לא היה קורה
תתפלאו, אבל אני נתקלתי בזה בביתר לא פעם ולא פעמיים... זה בהחלט נפוץ פחות, אבל אנשים שאוהבים לשנורר יש בכל מקום

אסור לשכוח שזה איסור דאורייתא של "לא תחנם".
ומי שציווה לרחם על יהודים אסר לתת מתנות לגוים.
ישנו סיפור מפורסם על הנודע ביהודה שנתן כסף לילד נוצרי שאיבד את כספו, כדי שלא יחטוף מאבא שלו- ואחרי שנים רבות הוא הציל את הקהילה היהודית "שלח לחמך על פני המים"...
יש להבדיל בין מתנות לבין אוכל לאדם רעב, שאם לא תתן לו ייגרם חילול ה' ואולי שנאה, וזה כבר נפסק בגמרא (מסכת ע"ז או בבא בתרא) שיש סיטואציות שבהן נותנים צדקה לגויים
לא מכלילה לכל דבר, אבל התשובה שלך חד משמעית מדי ולא נכונה לכל המקרים

ילד בוגר בן 10-12 לא אמור לקחת אחריות בעצמו על מה שמותר לו לאכול?
אמור בהחלט... וגם אמור לא לבקש אוכל... וגם אמור לא לדבר עם זרים... אתה צודק שמצפים ממנו להיות אחראי, השאלה אם נכון לסמוך עליו ? קשה לדעת

אני לא חושבת שמשהו שהחליט לקנות משהו לילד(בלי לדון אם זה נכון) צריך לחשוב על אלרגיה.
(מקסימום אפשר לשאול את הילד...)
וכאמור אני אמא לילד אלרגי.

אני גם לא קונה 8 קילו בשר, וגם קשה לי לתרום לעני שמתנהג בעשירות, אגב אפשר לראות בחלוקות של ערב פסח ועוד אנשים שבאים ברכבי יוקרה נוצצים... אבל הגמרא אומרת אחרת העני הזה שקונה 8 קילו בשר כנראה חי בביטחון אמיתי וכך אם אתה לא תביא לו הוא יקבל ממישהו אחר כמו שמספרת הגמרא בכתובות, שפעם הגיע עני אחד אל רבא, ורבא שאלו במה אתה סועד? אמר לו העני: בתרנגולת פטומה ויין ישן. אמר לו רבא: אין אתה חושש לדוחק הציבור? נענה לו העני ואמר: וכי משלך אני אוכל? משל הקדוש ברוך הוא אני אוכל, כמו שכתוב [תהלים קמה]: 'עיני כל אליך ישברו ואתה נותן להם את אכלם בעתו'. בעתם לא נאמר אלא בעתו – מלמד שלכל אחד ואחד נותן הקדוש ברוך הוא פרנסתו בעתו. בתוך כך באה אחותו של רבא שלא ראתה אותו שלוש עשרה שנה והביאה עמה תרנגולת פטומה ויין ישן, אמר רבא: נעניתי לך, קום אכול [כתובות סז, ב].
אכן אשתי אמרה לי אח"כ את הגמרא הזו.
אבל לכאורה אם הוא כל כך בעל בטחון הוא לא אמור לבקש ממני.
לא הוברר לי מהגמרא האם העני הזה היה מבקש מאנשים נדבות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה