מידע שימושי ילד ניגש מבקש אתה יכול לקנות לי אוכל - לקנות או לא? מה דעתכם???

מצב
הנושא נעול.
ב. בקשר לאלרגיות וכד', ככל ומדובר בילד בגיל 8 ומעלה ולא בגיל 5 הוא יכול באותה מידה להתפלח לשלל אירועים ולקחת רוגלך, ומי מדבר על חברות תהילים ואבות ובנים ששם אתם לא נזעקים איך מחלקים בלי לקבל הצהרת בריאות ואישור מההורים.
זה חשש מאוד רחוק, ומשונה, לא חושב שהוא נכון.
כנראה אתה לא נחשפת מספיק להתמודדויות ולילדים אלרגיים, וגם אם הילד מצליח לפלח רוגאלך מאבות ובנים. אתה רוצה את זה על הראש שלך??

כנראה אתה לא נחשפת מספיק להתמודדויות ולילדים אלרגיים, וגם אם הילד מצליח לפלח רוגאלך מאבות ובנים. אתה רוצה את זה על הראש שלך??
אז גם מוכר במכולת לא אמור למכור לילד כלום?

ומלצר לא אמור לשים מנה לילד שמבקש כשאבא שלו לא לידו?

אם באמת ישנה סיטואציה שהיית נותן לילד אוכל ורק זה מה שמניא אותך, אני חושב שאתה טועה בגישה.

אני לא מדבר על פעוט בגיל 5, כן?

נו באמת....
הייתי עם רכב בצומת הנביאים/חיל ההנדסה, והיה לי אוכל משלי + צלחת של סלט עם טחינה ו-3 פרוסות לחם, שלקחתי מהכנסת אורחים בשביל עובד ערבי שהייתי אמור לאסוף,
ניגש ילד קטנטנצ'יק גיל 4-5 והושיט יד, פתחתי חלון ונתתי לו את הצלחת של הפועל הערבי.

עוד סיפור להמחשה
פועלים ערבים שהבאנו לשקם בית כנסת אחרי שריפה, היו ישנים בבית כנסת, ובסופ"ש הייתי מחזיר אותם לשטחים.
יום אחד הגעתי לבית הכנסת, ישבו שם 2 אברכים צעירים ולמדו,
שאלתי את הפועלים, מה קורה הכל בסדר?
אמרו לי הכל טוב, רק אין אוכל....
הלכתי לאברך ביקשתי ממנו הלוואה של 50 שקל, כי לא היה לי עליי כסף,
הלכתי קניתי להם כל מה שצריך, קולה, חומוס, חמוצים, כיכר לחם, קצת ירקות, ואולי אפילו מעדן.
אמרתי לאברך, כשיבוא הקבלן ישלם לך.
הגיע הקבלן, בירר מה היה, ולא רצה לשלם.

אמרתי לאברך, הצלתי אותך, תאמין לי....
לא יודעת מי אתם אבל -
או שיש לי בעיות בהבנת הנקרא
או שיש כאן בעיית התנהלות קשה ביותר

לקחתם אוכל מהכנסת אורחים בשביל לתת לערבי שעובד אצלכם???
לזה אנשים תרמו כסף להכנסת אורחים? שתאכילו את הפועל שלכם?

אתם הבאתם ערבים לשפץ בית כנסת ונתתם להם לישון בבית כנסת?
כאילו בעברית, העסקתם שבח"ים??
ולוויתם כסף מאברך כדי לקנות אוכל לערבים שאתם הבאתם?
ולא החזרתם לאברך את ההלואה אחרי שהקבלן לא הסכים לשלם את זה?

כאילו הערבים מתנדבים ולא היה להם כסף לקנות לעצמם אוכל? רק האברך אמור לפרנס אותם?

ועוד הצלתם אותו? ממה הצלתם אותו??

איך זה שיש היום ילדים רעבים ללחם??
אצלנו בשכונה יש כל שבוע חלוקת לחם חינם!
כל משפחה נזקקת מקבלת 500 שח לחודש לנפש לקנות במכולת מוצרים בסיסיים
אז איך?
לצערנו אני מתעסק קצת בתחום הזה
יש לנו חלוקה קבועה של כל ערב שבת שאנחנו אוספים אוכל מכל החנויות שמוכרים אוכל לשבת ונשאר להם מרכזים הכל במקום אחד ומחלקים למשפחות עד הבית כולל חלות
שהנהגים מגיעים לבנין הרבה פעמים הילדים כבר ממתינים למטה לאוכל עוד לפני שאנחנו מתקשרים אליהם להגיד שהאוכל למטה
אחד הנהגים שמחלק את האוכל סיפר פעם שהוא שמע את אחד הילדים צועק מהבית הנה האוכל הגיע ומדובר במשפחות שאם לא האוכל הזה אין להם אוכל לשבת

שהזיזו את השעון בתחילת החורף שחכו מפאת זמן הקצר של כניסת השבת משפחה אחת והם התקשרו ביום ראשון להגיד שלא היה להם מה לאכול בשבת והם כל השבת אכלו שאריות שנשאר להם ממהלך השבוע ולא היה להם אוכל וחלות לשבת

(מי שלא חי בתוך הנושאים האלה ומתעסק עם זה לא יודע עד כמה יש משפחות שנראות חיצוני נורמטיביות לגמרי ואין להם מה לאכול בבית)

לא יודעת מי אתם אבל -
או שיש לי בעיות בהבנת הנקרא
או שיש כאן בעיית התנהלות קשה ביותר

לקחתם אוכל מהכנסת אורחים בשביל לתת לערבי שעובד אצלכם???
לזה אנשים תרמו כסף להכנסת אורחים? שתאכילו את הפועל שלכם?

אתם הבאתם ערבים לשפץ בית כנסת ונתתם להם לישון בבית כנסת?
כאילו בעברית, העסקתם שבח"ים??
ולוויתם כסף מאברך כדי לקנות אוכל לערבים שאתם הבאתם?
ולא החזרתם לאברך את ההלואה אחרי שהקבלן לא הסכים לשלם את זה?

כאילו הערבים מתנדבים ולא היה להם כסף לקנות לעצמם אוכל? רק האברך אמור לפרנס אותם?

ועוד הצלתם אותו? ממה הצלתם אותו??
כל מילה!
הזוי לגמרי
התגשמות מלאה של כל המרחם על ............ סופו ש... אל רחמנים
ועוד אתה כותב שאלו אברכים צעירים! כלומר בשם המבוגר היודע והמציל, אתה לוקח מצעירים שלא יתווכחו יותר מידי... מה גם שלאברך צעיר 50 שח זה הרבה מאד! ויש לו אישה בבית שמחכה לקניה....

נערך לאחרונה ב:
ושוב, בתור אמא לילד אלרגי בן 8 שמנסה לפלח (וגם מצליח) אני לא חושבת שזה אחריות של אדם מבוגר אחר. לא משנה אם הילד ביקש ממנו או שהוא רכז אבות ובנים או כל תפקיד אחר. הילד שלי מספיק בוגר בשביל לבדוק ברשימת אלרגניים ולהמנע.
כשהוא מפלח הוא יודע מה ההשלכות (הקאות ובעיות גדילה- בדומה לצליאק)
ולכן כמעט לא מכניסה ביצים הביתה.

לצערנו אני מתעסק קצת בתחום הזה
יש לנו חלוקה קבועה של כל ערב שבת שאנחנו אוספים אוכל מכל החנויות שמוכרים אוכל לשבת ונשאר להם מרכזים הכל במקום אחד ומחלקים למשפחות עד הבית כולל חלות
שהנהגים מגיעים לבנין הרבה פעמים הילדים כבר ממתינים למטה לאוכל עוד לפני שאנחנו מתקשרים אליהם להגיד שהאוכל למטה
אחד הנהגים שמחלק את האוכל סיפר פעם שהוא שמע את אחד הילדים צועק מהבית הנה האוכל הגיע ומדובר במשפחות שאם לא האוכל הזה אין להם אוכל לשבת

שהזיזו את השעון בתחילת החורף שחכו מפאת זמן הקצר של כניסת השבת משפחה אחת והם התקשרו ביום ראשון להגיד שלא היה להם מה לאכול בשבת והם כל השבת אכלו שאריות שנשאר להם ממהלך השבוע ולא היה להם אוכל וחלות לשבת

(מי שלא חי בתוך הנושאים האלה ומתעסק עם זה לא יודע עד כמה יש משפחות שנראות חיצוני נורמטיביות לגמרי ואין להם מה לאכול בבית)
כמה רחמים על עם ישראל יש מתגובה של יהודי כמוך!!!
אשריך!!! ואשרי כל היהודים הנפלאים שעושים מעשים מופלאים כמוך!!!
שירבו כמותכם בישראל.
עין במר בוכה ולב שמח.

ברור שיש ילדים רעבים!!
לצערנו אפילו הרבה מאוד!!

אבל רב רובם של הילדים שמבקשים כסף לאוכל ברחוב זה לא הם
ואם נפגשתם בילד אחד כזה אמיתי - תנו לו ביד רחבה!!!

הסיפור על הכת שנחשפה לאחרונה . זה מהאזור הזה
תהיתי האם יש קשר בין תרבות/עניות לכת הזאת
כי בעיר חרדית קלאסית(אלעד,ביתר) זה לא היה קורה

מרחוב פרס?

אני מכיר חסידים שלו אנשים נורמטיבים ומשופעים בממון.

פייק של 'כת'
כולם שם עם טויטה סייאנה...

יש אחד שלמד בישיבה שם, וכיום הוא פעיל של ארגון חזרה בשאלה, והוא עומד מאחורי הטררם התקשורתי .

בלת"ק חלקי

השבוע בדרך לעבודה מוקדם בבוקר עברתי כהרגלי ליד החנויות שבדרך לעבודה.
ישב שם איש מבוגר וביקש צדקה, כשעברתי לידו הוא הסתכל אלי עם עיניים מתחננות וביקש שאקנה לו משהו במאפייה.
קודם כל, אני לא יודעת כמה הוא אמין האיש הזה מבחינת זה שהוא יושב שם, שנית, לא נראה לי מתאים שאני האישה הקטנה ילך לקנות לו משהו...
אבל הוא ממש התחנן, וסימנתי לו בראשי שאני אקנה רגע (בידיעה שאני מאחרת לעבודה בכמה דקות בגלל העניין הזה) האיש עוד הספיק להפטיר מאחורי שהוא רוצה את הלחמניה מהסוג ההוא...
וקניתי.
כשחזרתי, דחפתי לידיו את השקית ורצתי הלאה, הוא רק הספיק לדחוף לי את זה חזרה ולהגיד- "לא רציתי את זה, רציתי משהו אחר!"
"זה מה שקניתי.. אני מצטערת..." אמרתי לו, "אז אני לא רוצה את זה..." דחף לידי בחזרה והוציא מפיו כמה מילים עסיסיות במובן הלא נעים של השפה.
כל כך אכזבה אותי הסיטואציה, בלי לדבר על זה שפשוט לא היה לי מה לעשות עם הלחמנייה הענקית הזאת שקניתי לו, והתגובה הכל כך לא הולמת שקיבלתי...

וזה לימד אותי כמה דברים לחיים....

בשביל האנשים שיש להם מצפון על שלא תרמו לשנוררים בשכונה,
אז הנה סיפור טרי מהיום, שנוררית בכיכר השבת -אישה מבוגרת מוכרת, מבקשת צדקה, לכבוד חנוכה נענתי ושמתי לה בכוס 10 שקל(בד''כ לא נותנת יותר משקל)
ואז היא אומרת תודה רבה, עכשיו תקני לי גם 2 ביסלי בצל ופחית קולה (היא מתכוונת שאני ייקנה לה מכספי, חוץ מהצדקה שנתתי לה)
בגלל שאני מכירה אותה התייחסתי לבקשה ברוח טובה, ואיחלתי לה חנוכה שמח ובריאות, והמשכתי הלאה.
אבל זה הסגנון.... אז גם אם עושים לכם מצפון, לא צריך לקחת ללב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה