ילד שלא אוכל כמעט עוף/בשר

• הוסף לסימניות
בן שנה, עדיין יונק, ואוכל כמעט הכל אבל אינו אוהב לחם וכמעט שאינו אוכל עוף/ בשר.
במקום לחם אני מוצאת לו תחליפים כמו כופתאות במרק וכו, אבל שמתי לב שיוצא שכמעט ואינו אוכל עוף. האם יש צורך להתאמץ לטחון, או שאפשר להניח שהוא מקבל את הרכיבים התזונתיים הללו במאכלים אחרים?

• הוסף לסימניות
כשאת מכינה מרק תשימי חזה עוף או קציצות ותטחני לו, בדר"כ הם אוכלים את זה מצויין.
אם הוא עדיין יונק מסתבר שהוא מקבל, אבל עדיין חשוב מאוד את העוף והבשר זה שיטה מעולה ששלי בן שנה + אוכל והוא כבר מזמן לא יונק...
לגבי לחם, את יכולה לעשות לחם מטוגן הם אוכלים א זה נפלא, או כשמכינים חביתה לקשקש את זה עם חתיכות לחם כך זה לא מורגש.
אפשרות נוספת זה לחתוך חתיכות לחם בתוך גילה / גבינה.

• הוסף לסימניות
לגבי מרק את צודקת. הבעיה היא שלא תמיד יש לי זמן לטחון. אני שולחת לו מרקים למטפלת, והבקרים הלחוצים (גם אם אני מכינה את המרק בערב ורק מעבירה לקופסא בבוקר כשזה כבר לא רותח) אינם מאפשרים לי לטחון. ובשבת, כבר נמאס לכולם מהמרקים הטחונים..
לחם מטוגן- לא אוכל. גם לא לחם טבול בביצת עין שאני מגניבה לו מהאחיות הגדולות. אבל זה אני מסתדרת פחות או יותר. מבחינתי בסקוויט, חתיכת עוגה ותפוחי אדמה מספקים לו את הפחמימות. השאלה מה עם רכיבי התזונה בעוף?

• הוסף לסימניות
ניסית קציצות מבושלות?

• הוסף לסימניות
תקני עוף / הודו טחון. ערבבי חבילה עם מעט קמח מצה.
והופ.. למרק.
קניידלך בשריים נהדרים.

• הוסף לסימניות
לגבי המרק, אני מכינה סיר גדול מאוד ‏מלא בכל סוגי הירקות: בצל, תפו"א, בטטה, קישוא, דלעת, דלורית, סלרי, פטרוזליה, גזר, קציצות או עוף וכן זורקת משהו משביע כמו בורגול, אטריות, קוסקוס וכד'
אח"כ טוחנת את כל הסיר בפייה (מוט בלנדר) 2 דקות בדיוק!!!
ומעבירה לקופסאות (גם מתקרר יותר מהר) ומקפיאה.
כל יום שולפת ממהקפאה קופסא ושולחת למטפלת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1184801:
לגבי מרק את צודקת. הבעיה היא שלא תמיד יש לי זמן לטחון. אני שולחת לו מרקים למטפלת, והבקרים הלחוצים (גם אם אני מכינה את המרק בערב ורק מעבירה לקופסא בבוקר כשזה כבר לא רותח) אינם מאפשרים לי לטחון. ובשבת, כבר נמאס לכולם מהמרקים הטחונים..
לחם מטוגן- לא אוכל. גם לא לחם טבול בביצת עין שאני מגניבה לו מהאחיות הגדולות. אבל זה אני מסתדרת פחות או יותר. מבחינתי בסקוויט, חתיכת עוגה ותפוחי אדמה מספקים לו את הפחמימות. השאלה מה עם רכיבי התזונה בעוף?

את יכולה לטחון פעם בשבוע ירקות ועוף ממרק עוף, ולהקפיא בקופסאות / כוסות
הנסיכה שלי (חצי שנה) לא אוכלת את זה ישר מהמקפיא, לכן כל ערב אני מרתיחה בסיר (חוזר למרקם המקורי והטרי) ושמה לקטנה בקופסא למטפלת
כך היה גם עם הגדול יותר
אפילו שהיא קטנה - יוצא לה בכוס כנף אחת
לבן שלך שהוא גדול יותר את יכולה להכניס 6 שוקיים ולדעת שבכל יום יש לו "פולקע" + ירק + פחמימה (תפו"א) זו ארוחה ממש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צקצוק;1184817:
לגבי המרק, אני מכינה סיר גדול מאוד ‏מלא בכל סוגי הירקות: בצל, תפו"א, בטטה, קישוא, דלעת, דלורית, סלרי, פטרוזליה, גזר, קציצות או עוף וכן זורקת משהו משביע כמו בורגול, אטריות, קוסקוס וכד'
אח"כ טוחנת את כל הסיר בפייה (מוט בלנדר) 2 דקות בדיוק!!!
ומעבירה לקופסאות (גם מתקרר יותר מהר) ומקפיאה.
כל יום שולפת ממהקפאה קופסא ושולחת למטפלת.

אני נמנעת להשתמש בשרותי המקפיא, כי למשל תפו"א במקפיא זה כבר לא זה.. כנ"ל קישוא.
זה רעיון לעשות קציצות בשר במרק, הבעיה היא שהוא גם לא אוכל נורמלי כנ"ל שניצלים וקציצות רגילות, הוא מנקר את זה ואת השאריות אני מוצאת מתחת לכסא האוכל שלו..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטאזרית;1184823:
את יכולה לטחון פעם בשבוע ירקות ועוף ממרק עוף, ולהקפיא בקופסאות / כוסות
הנסיכה שלי (חצי שנה) לא אוכלת את זה ישר מהמקפיא, לכן כל ערב אני מרתיחה בסיר (חוזר למרקם המקורי והטרי) ושמה לקטנה בקופסא למטפלת
כך היה גם עם הגדול יותר
אפילו שהיא קטנה - יוצא לה בכוס כנף אחת
לבן שלך שהוא גדול יותר את יכולה להכניס 6 שוקיים ולדעת שבכל יום יש לו "פולקע" + ירק + פחמימה (תפו"א) זו ארוחה ממש

איך את טוחנת כנף, מפרידה לפני ההכנסה לסיר?
כשאני טוחנת זה רק חזה עוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1184825:
אני נמנעת להשתמש בשרותי המקפיא, כי למשל תפו"א במקפיא זה כבר לא זה.. כנ"ל קישוא.
זה רעיון לעשות קציצות בשר במרק, הבעיה היא שהוא גם לא אוכל נורמלי כנ"ל שניצלים וקציצות רגילות, הוא מנקר את זה ואת השאריות אני מוצאת מתחת לכסא האוכל שלו..

בד"כ גם אני לא מקפיאה תפו"א - אבל את המרק הזה הספציפי אם תנסי להרתיח שוב כל ערב תראי כי טוב

• הוסף לסימניות
הקפאת תפו"א לא טובה לתפו"א בלבד או שזה העיקר.
אבל במרק שזה נבלע עם עוד המון דברים... גם בלי להרתיח שוב זה טעים!!
הילד שלי אוכל נהדר! אפילו שבהרבה מאכלים הוא בררן גדול!!
אין בזה שום בעיה!!
כל יום מחממים או במיקרוגל או רתיחה נוספת.

• הוסף לסימניות
בעיה עם היונקים הללו, הם אוהבים טעימות מכל דבר אבל לא ממש ארוחה.
גם הבת שלי בת שנה וקצת, יונקת ואוהבת מכל דבר קצת.(חוץ ממרק עם אטריות שהיא ממש אוהבת, היא לא תאכל ארוחה ממש. גם גרבר ומעדן היא לא רוצה.)לפחות מטרנה היא לוקחת. בקיצר כולי הזדהות, יחלוף עם הזמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צקצוק;1184839:
הקפאת תפו"א לא טובה לתפו"א בלבד או שזה העיקר.
אבל במרק שזה נבלע עם עוד המון דברים... גם בלי להרתיח שוב זה טעים!!
הילד שלי אוכל נהדר! אפילו שבהרבה מאכלים הוא בררן גדול!!
אין בזה שום בעיה!!
כל יום מחממים או במיקרוגל או רתיחה נוספת.

אשרייך!

ביום ראשון - (היה טרי מהמקרר) המטפלת חיממה במיקרוגל - הנסיכה שלי אכלה נהדר
ביום שני - היה מהקפאה והמטפלת חיממה במיקרוגל - (המירקם משתנה) - אחרי כפית אחת סירבה להמשיך
כשהגיעה הביתה ניסיתי גם אני והיא ממש נגעלה - הרתחתי לה בסיר מנה חדשה מהמקפיא - והיא אכלה עד הסוף!!!
וכך הלאה עד עצם היום הזה...

נסיכה על העדשה כבר אמרתי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטאזרית;1184863:
אשרייך!

ביום ראשון - (היה טרי מהמקרר) המטפלת חיממה במיקרוגל - הנסיכה שלי אכלה נהדר
ביום שני - היה מהקפאה והמטפלת חיממה במיקרוגל - (המירקם משתנה) - אחרי כפית אחת סירבה להמשיך
כשהגיעה הביתה ניסיתי גם אני והיא ממש נגעלה - הרתחתי לה בסיר מנה חדשה מהמקפיא - והיא אכלה עד הסוף!!!
וכך הלאה עד עצם היום הזה...

נסיכה על העדשה כבר אמרתי?

על מי לרחם... עליך או על הילדה...:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צקצוק;1184866:
על מי לרחם... עליך או על הילדה...:rolleyes:

לא עלי ולא על הילדה!
ברוך ה' שיש למי !!!
:):):)
סתם שיתפתי;)... אני מאושרת שהיא אוכלת !!!
אלף פעמים ביום תודה לה'! ילדים בריאים (כן, גם בררנים) זו מתנה עצומה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה