הממ@מציאותית למה וואו?
אני חושבת שזה לא שחור לבן.הממ
האמת אני לא סגורה על מה שאני חשבתי אז
זה היה נראה לי קצת בעייתי
כלומר, להעצים את זה שהוא לא עשה בסדר נשמע לי לא תקין (ואולי אני טועה)
ילד שמרביץ לאמא שלו והיום לא הרביץ "כל הכבוד שהיום לא הרבצת לאמא!"
אולי צריך לדעת איך לנסח. כלומר שלא ירגיש שהוא עושה טובה כשהוא מתנהג תקין.. הבנת אותי?
בלת"קשואלת בשביל חברה.
הבן שלה, בן 7, ילד מתוק וחכם.
הוא נמצא אצל חברים, וחוזר עם דברים בכיסים.
בובה של פליימוביל, מחזיק מפתחות, מנעול וכד'.
הוא לא לוקח כסף או משהו, פשוט מפלח משחקים קטנים.
ההשערה היא שהוא לא קולט שזה כביכול גניבה.
הוא לא נלחץ כשתופסים אותו, הוא לא מבין את העוצמה.
הוא מבין שהוא עשה פה משהו לא בסדר, אבל לא מבין את החומרה.
כמה שהיא ניסתה להסביר לו, שלחה אותו להחזיר את מה שלקח.
והם התקשרו ביחד לחבר להגיד לו שהוא לקח והוא מבקש סליחה.
נראה שקשה לו להתגבר, והוא לא מבין את חומרת המעשה.
חייבת לומר, שהחברה הזאת היא אמא מדהימה, מחנכת את הילדים שלה בהמון שכל ורגש.
הלוואי הייתי מגיעה לקרסוליים שלה בחינוך. אבל פה היא מרגישה שאין לה מספיק כלים.
לכן, אני מבקשת פה תגובות רק ממי שהתנסה בנושא הזה עם ילדיו, או שהוא עובד/ת בתחום.
מי שאין לו נסיון בתחום, ויש לו רק רעיונות איך לחנך, אז בבקשה לא כאן.
תודה.
היטבת לפרט. בדיוק מה שהתכוונתי.אני חושבת שזה לא שחור לבן.
לפעמים כזה דבר באמת לא תקין, ולפעמים הוא כן. תלוי בילד, במעשה, ובאיך הוא נאמר.
אפשר לומר "כל הכבוד שהיום לא הרבצת לאמא"
ואפשר לומר - "אני רואה שהיום ממש התאפקת ושמרת על הידיים, אני שמחה לראות את זה, איך אתה מרגיש עם זה? גם אותך זה משמח?"
מסכימה איתי שזה שתי משפטים שונים?
טובהממ
האמת אני לא סגורה על מה שאני חשבתי אז
זה היה נראה לי קצת בעייתי
כלומר, להעצים את זה שהוא לא עשה בסדר נשמע לי לא תקין (ואולי אני טועה)
ילד שמרביץ לאמא שלו והיום לא הרביץ "כל הכבוד שהיום לא הרבצת לאמא!"
אולי צריך לדעת איך לנסח. כלומר שלא ירגיש שהוא עושה טובה כשהוא מתנהג תקין.. הבנת אותי?
האם כנ"ל לגבי בת?תשובה ששמעתי מפי פסיכולוגית ילדים מיוחדת:
ילד שלוקח דברים, כמו משחקים וכדומה, אפילו שאין לו צורך בהם, מחפש קשר עם אבא שלו.
אבא דווקא, ולא אמא.
אם אבא יקח אותו יום יום לרבע שעה, עשרים דקות לבילוי יחד (הליכה, סיפורים, משחקים - לא ללמוד יחד)
הבעיה תיפטר מאליה כי הגורם שלה (שהילד לא יוכל להצביע עליו בעצמו, לכן גם לא יבקש אותו) ייעלם.
ואגב, היא ציינה, שזו תופעה שנפוצה אצל ילדים חכמים במיוחד!
תשובה שניה, מצוטטת ממי ששמע מאחד מגדולי הדור זצוק"ל:
אמרתם לילד שכתוב בתורה שאסור לגנוב?
מי שסיפר, אמר לי, שזו היתה תשובה מוחצת, שגמרה את הסיפור!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים