התייעצות ילד שמפחד מרעש- יש איך לעזור לו?

• הוסף לסימניות
ילד בן 5.5 שמפחד מאד מרעש ובוכה בהיסטריה!
לא מדובר ברעש חריג אלא בדברים שאני והילדים האחרים בבית אפילו לא שמים לב אליהם...
למשל פיצוץ של בלון/שקית או שמגביהים פתאום את הקול (לא צעקה), אם מתעטשים מאחוריו או אפילו רעש של המיקסר...
יש איך לעזור לו? למי הולכים?
רק מציינת שעשינו בדיקת שמיעה והכל תקין ב"ה.

• הוסף לסימניות
בדקת וויסות חושי?
יש לי ילד בדיוק בגיל של הילד שציינת, שסובל מזה ועוד המון דברים (מכניס חפצים לפה, מתקשה לשבת במקום אחד, מוסח בקלות מכל קול או מהבזקי אור, צורח כשמסרקים או נוגעים בשיער שלו, מחבק בעוצמה, מדבר בטונים רמים ועוד ועוד,) אחרי אבחון בהתפתחות הילד, הוא אובחן שהוא מתקשה לווסת את התחושתיות שלו וממש סובל.

• הוסף לסימניות
מכירה את זה מנסיון....

ללמד אותו להתמודד- הבן שלי לדוג' סותם אוזניים.
זה בדר"כ רגישות שמיעתית, לפעמים מגיע גם עם רגישות תחושתית.

• הוסף לסימניות
מכירה את זה מנסיון....

ללמד אותו להתמודד- הבן שלי לדוג' סותם אוזניים.
זה בדר"כ רגישות שמיעתית, לפעמים מגיע גם עם רגישות תחושתית.
נכון, גם אצלי הוא סותם אזניים, לפעמים מרוב שהוא לחוץ שיפחד הוא כבר שם ידיים על האזניים לפני שמתחיל "האירוע".
לא נראה לי שיש לו רגישות תחושתית, לא שמתי לב למשהו..
מה הכוונה ללמד אותו להתמודד? איך??

• הוסף לסימניות
בדקת וויסות חושי?
יש לי ילד בדיוק בגיל של הילד שציינת, שסובל מזה ועוד המון דברים (מכניס חפצים לפה, מתקשה לשבת במקום אחד, מוסח בקלות מכל קול או מהבזקי אור, צורח כשמסרקים או נוגעים בשיער שלו, מחבק בעוצמה, מדבר בטונים רמים ועוד ועוד,) אחרי אבחון בהתפתחות הילד, הוא אובחן שהוא מתקשה לווסת את התחושתיות שלו וממש סובל.
לא נראה לי שיש לו בעיה בוויסות חושי, אבל אולי צריך דעה מקצועית.
אז איך את עוזרת לו בעצם?

• הוסף לסימניות
נכון, גם אצלי הוא סותם אזניים, לפעמים מרוב שהוא לחוץ שיפחד הוא כבר שם ידיים על האזניים לפני שמתחיל "האירוע".
לא נראה לי שיש לו רגישות תחושתית, לא שמתי לב למשהו..
מה הכוונה ללמד אותו להתמודד? איך??

זה נקרא להתמודד...

• הוסף לסימניות
בריכה יכולה מאוד לעזור.

בכלל בכל הנושא של רגישות הרעיון הוא חשיפה בהדרגה, כלומר- כל פעם "להפחיד" עוד קצת.
לדוגמא אם הוא מפחד ממקסר- לתת לו להדליק על הכי חלש, ולתת לו להגביר לאט לאט.
וכן על זו הדרך.

לא לומר לו אין לך במה לפחד, אלא להרגיל אותו לאט לאט.

• הוסף לסימניות
ממליצה כמו @תותחינוס
גם לי יש ילד בן 3 עם [לכאורה] קשי בוויסות חושי, וזה בא לביטוי בעוד כמה דברים,
הוא פוחד אמנם מרעשים חזקים כמו אופנוע שנכנס לרחוב וקורע את הכביש...
או כשהמיקסר פועל, ולא מהרעשים שאת מתארת.

חשפתי אותו לאט ובהדרגה למיקסר, בתחילה בעלי עמד בקצה של המטבח כשהפעלתי והראיתי לו שאני מפעילה את המכשיר.
הלב שלא דפק והוא הפך את הפנים לצד השני...
לאט לאט הוא התקרב יותר ויותר, היום הוא כבר מבקש להכין איתי עוגות...

בהצלחה רבה מאוד!!!

• הוסף לסימניות
אולי יש לו חרדות? לבן שלי גם היה בגיל הזה והלכנו לטיפול רגשי, ואל תתעלמי! זה עלול להחמיר מי שמאמין שדברים עוברים לבד, יש לי כמה מקרים להראות לו שהיום ההורים "אוכלים" את הלב, עדיף לטפל ולהישאר עם מצפון נקי שעשית הכל למען הילד, התעלמי מרעשי הרקע של אותם אנשים.

• הוסף לסימניות
זו יכולה להיות מזופניה- רגישות לרעשים וסבל רב שנגרם דווקא מרעשים.
זהו בעצם קושי בוויסות החושי כשהחוש העיקרי ולעיתים היחיד הסובל הוא חוש השמיעה.
מה שעוזר לזה זה ראשית- ההכרה בבעיה, ההגדרה שלה והסבר לילד על מה שיש לו וממה הוא סובל
שנית - אימון שמיעתי = כמו שכתבו נהדר למעלה- חשיפה בהדרגה לרעשים.
יש מי שעושה את זה בצורה יותר מקצועית אבל לכאורה ניתן בסבלנות רבה לעשות את זה בבית.
ובעיקר, לא להתעלם. להסביר בלי פניקה מה יש, ממה הוא חרד ואיך את מתכננת לעזור לו.
התעלמות רק מגבירה את החרדה ואת התחושה הבודדה והמשוגעת מהעולם המוזר והנוראי הזה.
בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
@שוקוצ'יפס
תמשיכי בשיטה הזו, ילד שלא מקבל מקום לפחד שלו, קולט עם הזמן שזה לא דבר חיובי.
ככה זה בכל דבר בחינוך... אם תתני מקום (דיבור או שימת לב לנושא) הוא יראה שזו דרך לקבלת תשומת לב.
אני תמיד מרדימה את הילדים בסיפור ודיבורים שקטים לפני השינה ושומעת מהם את הפחדים והחרדות עד שהם נעלמים עם הזמן .

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שחוסר יחס פותר דברים כאלו.
כי היום, המצב של הבן שלי הגיע למצב שהוא מתקשה בלימודים כבר, צובר תסכולים, וסף הרגישות שלו רק עולה ועולה, אם פעם הוא לא פחד מרעשים, היום הוא פוחד מקול של אופנוע שעובר למטה או מנביחה של כלב.
הוא פוחד מציפורים (!) וכל דבר שמרעיש קצת יותר ממש שרגיל.
חייבת לציין שעבר ניתוח כפתורים לפני שנתיים+

• הוסף לסימניות
אם תתני מקום (דיבור או שימת לב לנושא) הוא יראה שזו דרך לקבלת תשומת לב.
אבל לפעמים, רבות מידי למרבה הצער, אם לא נותנים שימת לב לנושא הילד מבין ומרגיש שהוא בודד בעולם ואין מבוגר אחראי ששומר עליו ורוצה להבין אותו.
כמו תמיד הדרך הנכונה היא דרך האמצע-
לא להיכנס לפניקה ולא לדוש בנושא שוב ושוב, ומצד שני - לא להתעלם. להבין בצורה ברורה, בדיוק כמו שאת מציינת שאת מקשיבה לפחדים של הילדים שלך לפני השינה - שזו כזו אימהות מרגשת!

• הוסף לסימניות
@קפה קפה
את סותרת את עצמך-
לא להתייחס זה משהו אחד, שבעיניי הוא ממש לא נכון, כי אם למשל הילד שלך חולה וסובל ותתעלמי, זה יעבור בסוף?
כאב נוירולוגי / פסיכולוגי/ רגשי/ תחושתי וכד'- אותו דבר. הוא לא יעלם, הוא יכול להתעצם.
אבל את אומרת משהו אחר, את מקשיבה לפני השינה ונותנת מקום בנחת ובשלווה לפחדים שלהם, בלי לעשות מזה דרמה,
ואכן כך פחדים יכולים להיעלם.
מכל מקום יש לשים עין שלפעמים הילד צריך עזרה מקצועית, שיכולה להקל עליו ממש.
בנודא תחושתיות זה בולט מאד, מה גם שהילד נהנה בד"כ מתהליך הטיפול.
ואין כמו תחושה של אמא כדי להרגיש ולדעת אם הילד שלך צריך עזרה או שאת זקוקה להכוונה מקצועית איך לעזור לו.
@שוקוצ'יפס טוב שאת מתייעצת, אבל לדעתי אם את מרגישה שאת מחפשת עצות- עדיף לקבל ממי שמומחה בתחום, ויכוון אותך מה מתאים ספציפית לילד הזה, מניסיון- לא כל עצה מתאימה לכל ילד.
אנחנו גם ניסינו כמה מטפלים עד שהרגשנו שהגענו למקום הנכון והעוזר.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה