מידע שימושי ילד שסוחב את הרגל-הבו לי עצה

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 2.5 ביום א' שעבר היה בגינה לא ראיתי בדיוק מה היה אבל פתאום ראיתי אותו שקשה לו ללכת על הקרסול והיה ליד המגלשה
(זה לא נראה שנפל מהסולם למגשה ,סולם נמוך שך 3 שלבים)
הרופא שלח לצילום ואין ב''ה שבר סדק או נקע
הוא היה 3 ימים לא יכול לדרוך על הקרסול ולכן הלך על הברכיים-סוג של זחילה
הרופא אמר לתת נורופן פעמיים ביום שאם יש דלקת זה יעזור ובאמת הוא התחיל ב''ה לחזור ללכת
אבל לצערי הוא הולך עם רגל צולעת ועכשיו רואים שהוא סוחב את הרגל
יש לי תור היום לרופא לראות מה יגיד(בטח יפנה למיון)
אשמח אם יש למישהי משהו קצת להרגיע אותי שהכל בסדר בעז''ה והיה לה מקרה כזה
כי אני בלחץ

• הוסף לסימניות
יש דלקת נפוצה במפרק הירך
שגורמת לגרירת רגל
כל רופא ילדים טוב מכיר את זה.
לרוב חולף ללא כל טיפול
אבל חובה לבדוק כי לעיתים רחוקות זו דלקת שעלולה לגרום נזק לטווח רחוק.
היה אצלנו פעמיים .
חלף בס"ד כלא היה
תרגישו טוב!

• הוסף לסימניות
אבל מדגישה שהכאב הוא ברגל למעלה וצורת ההליכה היא סחיבה
לא בקרסול
כאב בקרסול לא מדאיג בכלל
קורה הרבה מכה חזקה, נקע וכו'

• הוסף לסימניות
נראה לי כדאי לך ללכת למומחה כף רגל.
לי היה משהו דומה לבת שלי בת 10, פתאם לא יכלה לדרוך על הקרסול...
כל הצילומים היו תקינים. גם אמרו נורופן, ועוד כל מיני נסיונות...
בסוף אורטופד מומחה שלח לנסות מדרסים.
אבל למזלי בעל החנות של המדרסים אמר שמשהו לא נראה לו... ולדעתו אין קשר למדרסים... שלח אותנו למומחה כף רגל, ובכמה דקות שהיינו אצלו הוא ישר עלה על הבעיה (שאומתה ב MRI) וב"ה הכל עבר. בלי טיפול. חוץ מפיזיוטרפיה, כי היא לא דרכה על הרגל כמה חודשים, והגיד יתקצר וכו'....

• הוסף לסימניות
יש דלקת נפוצה במפרק הירך
שגורמת לגרירת רגל
לרוב חולף ללא כל טיפול
היה אצלנו פעמיים .
חלף בס"ד כלא היה
תרגישו טוב!
גם בגיל כזה?
ותוך כמה זמן עבר?
בהתחלה הוא לא הצליח ללכת על הקרסול עכשיו זה גרירה של הרגל
והמעצבן הוא שלא ראיתי בדיוק מה קרה
הייתי עסוקה בנדנדה עם הבת ופתאום שמעתי אותו בוכה וראיתי אותו ליד המגלשה תופס את הרגל ובוכה
וממה הדלקת הזאת נגרמת?

• הוסף לסימניות
נראה לי כדאי לך ללכת למומחה כף רגל.
לי היה משהו דומה לבת שלי בת 10, פתאם לא יכלה לדרוך על הקרסול...
כל הצילומים היו תקינים. גם אמרו נורופן, ועוד כל מיני נסיונות...
בסוף אורטופד מומחה שלח לנסות מדרסים.
אבל למזלי בעל החנות של המדרסים אמר שמשהו לא נראה לו... ולדעתו אין קשר למדרסים... שלח אותנו למומחה כף רגל, ובכמה דקות שהיינו אצלו הוא ישר עלה על הבעיה (שאומתה ב MRI) וב"ה הכל עבר. בלי טיפול. חוץ מפיזיוטרפיה, כי היא לא דרכה על הרגל כמה חודשים, והגיד יתקצר וכו'....
עבר הקרסול
התחיל הסחיבה של הרגל
לא יודעת אם קשור אחד לשני

• הוסף לסימניות
גם לבן שלי בן שנתיים היה אותו דבר הוא סחב את הרגל ובוקשי דרך עליה,
נלחצתי מאוד אבל הרופאה בדקה ואמרה שזה בסדר וזה קורה לפעמים בגיל הזה.
ב"ה עבר אחרי כמה ימים בלי טיפול מיוחד
רפואה שלמה!

• הוסף לסימניות
יש דלקת נפוצה במפרק הירך
שגורמת לגרירת רגל
לרוב חולף ללא כל טיפול
היה אצלנו פעמיים .
חלף בס"ד כלא היה
תרגישו טוב!
אפשר יותר פרטים?

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 2.5 ביום א' שעבר היה בגינה לא ראיתי בדיוק מה היה אבל פתאום ראיתי אותו שקשה לו ללכת על הקרסול והיה ליד המגלשה
(זה לא נראה שנפל מהסולם למגשה ,סולם נמוך שך 3 שלבים)
הרופא שלח לצילום ואין ב''ה שבר סדק או נקע
הוא היה 3 ימים לא יכול לדרוך על הקרסול ולכן הלך על הברכיים-סוג של זחילה
הרופא אמר לתת נורופן פעמיים ביום שאם יש דלקת זה יעזור ובאמת הוא התחיל ב''ה לחזור ללכת
אבל לצערי הוא הולך עם רגל צולעת ועכשיו רואים שהוא סוחב את הרגל
יש לי תור היום לרופא לראות מה יגיד(בטח יפנה למיון)
אשמח אם יש למישהי משהו קצת להרגיע אותי שהכל בסדר בעז''ה והיה לה מקרה כזה
כי אני בל
אצל ילדים, לפעמים אם לא עובר מספיק זמן לא מופיעה תוצאה נכונה בצילום. יש לצלם אחרי כמה ימים שוב.
דלקת בודקים בספירה שקיעה ואז תרבית דם ....
רפואה שלימה, בשורות טובות.....

• הוסף לסימניות
מעדכנת שבעלי היה איתו היום במיון ועשו אולטרסאונד צילום ובדיקות דם והכל תקין ב''ה
אמרו שלפעמים ילדים זוכרים כאב וממשיכים הרגל עם הכאב- שעד עכשיו פחד ללכת מהכאב בקרסול עכשיו הולך בצורת צליעה
ולראות שעד יום ד' יעבור בעז''ה ואם לא לחזור לרופא

• הוסף לסימניות
כדאי ללכת לאורטופד ילדים
כבר קרה לי פעמיים שילד נפל והתלונן על כאב ורופא אורטופד לא ראה כלום בצילום ואחרי כמה ימי כאבים הלכתי לאורטופד מומחה לילדים והוא זיהה שבר בוודאות.
הרופא הזה - ממליצה עליו מאוד!! - צוראל שמואל שמו, (מקבל במאוחדת באיזור ירושלים) אמר לי שיש הבדל גדול מאוד בין שברים של ילדים לשל מבוגרים ולכן חייבים ללכת למומחה לילדים.

• הוסף לסימניות
בדיוק בגיל הזה הבן שלי תקפה של איזה שבועים לפעמים הלך רגיל ולפעמים לא דרך על הקרסול הלך על קצות האצבעות של רגל מסוימת או שזחל וזה היה ממש מדאיג הרופאה חשבה שאולי אפילו נוירולוגי שלחו אותנו למיון שם בדקו הכל והכל היה תקין תכלס אחרי כמה זמן פשוט נעלם.

לא יודעת אם קשור אבל אחרי כמה זמן שמתי לב שכל פעם הוא חוזר לצליעה הזו כשהטיטול שלו היה מלא.... היה ממש מוזר.. אבל גם זה נעלם. וזהו..

• הוסף לסימניות
לבן שלי היה בגיל שנה וחצי.
עשו בדיקות דם
צילום
אורטופד
הכל יצא תקין.
אחרי יותר משבוע עבר.
הוחלט שזה היה וירוס.
מאז לא זכרנו מזה.
היום הוא עלם חן בריא כשור, ישתבח שמו.

• הוסף לסימניות
אני מסכים עם רבים שמאוד כדאי ללכת לבדוק ובלי להפחיד..... דווקא בקרסול יכול להיות קרע בגיד שלא רואים אותו בצילום וצריך לעשות C.T רפואה שלימה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה