מידע שימושי ילד שעושה ביסים

• הוסף לסימניות
ז
הגננת אומרת לי שהילד שלי נושך את שאר הילדים כל הזמן (בן שנה ושמונה) נשיכות כואבות
בשעה שבבית בכלל לא נושך
ואם כן זה רק אם משהו רב איתו או לקח לו משהו אבל לא סתם
הוא יכול לנשוך בשביל הקטע אבל זה ממש לא נשיכה כואבת
וכאן הגננת אומרת שהוא נושך כואב סתם

לא יודעת אם זה קשור
אבל הגן הוא באידיש ובבית מדברים עברית
ה הגיל שבו נושכים. כי הילד לא יודע לבטא את עצמו ולדבר צריך שיהיה בהשגחה ואלף עינים שלא נושך. ככך שיגדך זה יעבור לו

• הוסף לסימניות
מנסיוני עתיר השנים ראיתי שילדים נושכים בד"כ משתי סיבות:
1. בעיות תחושה
2. חוסר יכולת לבטא את עצמם ואז הם מתוסכלים

נשמע שהילד שלך אצלו זאת הסיבה השניה.
הוא מרגיש שלא יכול לתקשר, לא יודע לדבר ולא מבין כלום אז ככה הוא מתקשר, זאת שפה שכולם מכירים...

• הוסף לסימניות
את אומרת שהוא בן שנה ושמונה ורק עכשיו התחיל למחוא כפיים?
בבית:
מבין הוראות?
משחק עם אחים/אחיות/ הורים?
מסתכל בספר?
משחק משחקים מגוונים?
מה קורה כשאת לא מסכימה לו לעשות משהו?
כגננת:
יש לפעמים ילדים שנושכים בגן והרבה פעמים זה קשור לחוסר יכולת לתקשר - בגלל שפה או בגלל וויסות חושי..
לפעמים יש ילדים שנושכים בלי הפסקה כל הזמן את כל הילדים שסביבם במקרה הזה לגננת אין הרבה מה לעשות והיא צריכה להשגיח שהילד לא יפגע באחרים..
למחוא כפיים כשאומרים לו באידיש
בבית משחק עם אחים , משחק מגוון , מסתכל בספרים , ומאד אוהב חברה

• הוסף לסימניות
מה זה אמור להביע??
ברור לא לשלוח אותו לכזו התעללות.
לא הבנתי!!!!!!! לתת לילד שנושך להסתובב חופשי ,ולנשוך ילדים אחרים על לא עוול בכפם, זה לא התעללות???
זו האחריות הנדרשת ממנה וההורים מצפים שתשמור ותגן על הילדים בזמן שהם תחת פיקוחה.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי!!!!!!! לתת לילד שנושך להסתובב חופשי ,ולנשוך ילדים אחרים על לא עוול בכפם, זה לא התעללות???
זו האחריות הנדרשת ממנה וההורים מצפים שתשמור ותגן על הילדים בזמן שהם תחת פיקוחה.
לשמור עליו
לא לקשור אותו בעגלה ליום שלם

• הוסף לסימניות
הגננת אומרת לי שהילד שלי נושך את שאר הילדים כל הזמן (בן שנה ושמונה) נשיכות כואבות
בשעה שבבית בכלל לא נושך
ואם כן זה רק אם משהו רב איתו או לקח לו משהו אבל לא סתם
וכאן הגננת אומרת שהוא נושך כואב סתם

לא יודעת אם זה קשור
אבל הגן הוא באידיש ובבית מדברים עברית
גם לא הבנתי מה זה לנשוך "בשביל הקטע". איזה קטע זה?
אצלי בבית ידעו מגיל אפס שאין כזה דבר נשיכות . רק כלבים נושכים.נקודה.
הכל ענין של חינוך.

• הוסף לסימניות
לשמור עליו
לא מציאותי לא להזיז את העיניים ממנו כשאמורים לטפל בעוד כמה ילדים.
מי שחושבת כך לא היתה גננת ולא שמרה מעולם על כמה ילדים.

• הוסף לסימניות
בתור גננת מה היתם עושים?
בתור גננת הייתי נותנת לו הרבה הרבה הרבה חום ואהבה, תעסוקה מלאה,אולי גם ממתקים...
ויחד עם זה מבהירה בצורה שאינה משתמעת ל2 פנים ואם צריך אפילו בשלוש שפות ,שזה לא בבית ספרנו,כלומר לא בגננו :)

• הוסף לסימניות
מה זה בשביל הקטע? הוא מנסה כנראה להביע משהו ועושה את זה בדרך של נשיכות
צריך להבין מה הוא רוצה כדי לא ללמד אותו לבקש דברים בצורה שלילית.

• הוסף לסימניות
אצלי בבית ידעו מגיל אפס שאין כזה דבר נשיכות . רק כלבים נושכים.נקודה.
הכל ענין של חינוך.
ילד בן שנה ו8 חודשים
הילדי אצליכם ממושמעים מגיל חודש כבר?
אצלינו זה לא היה ,אבל אין ביטוח ..

• הוסף לסימניות
ילד בן שנה ו8 חודשים
הילדי אצליכם ממושמעים מגיל חודש כבר?
אצלינו זה לא היה ,אבל אין ביטוח ..
לכן כתבתי הכל ענין של חינוך: אם היחס לילד בן שנה ו8 חודשים כאל אחד שלא מבין ומה רוצים ממנו , אז הוא באמת יכול לעשות מה בא לו .זו משוואה אחד על אחד.

• הוסף לסימניות
יש לי כיוון אחר
בתור מטפלת כבר הרבה שנים
הרבה פעמים נשיכות חזקות נובעות מ---
כאבי אוזניים!!!
השריר היחיד שמרפה את הכאב החזק באוזניים הוא בנשיכה...
רוב הפעמים שילדים אצלי וילדים שלי נושכים אני קודם שוללת את זה וברוב הפעמים זה לא לשלול אלא לטפל- כי יש נוזלים או דלקת וכו'- אפילו כשלא נראה!!!
אז לפני שרצים לחינוך וכדומה כדאי מאוד לבדוק את הנקודה הזו.

• הוסף לסימניות
לכן כתבתי הכל ענין של חינוך: אם היחס לילד בן שנה ו8 חודשים כאל אחד שלא מבין ומה רוצים ממנו , אז הוא באמת יכול לעשות מה בא לו .זו משוואה אחד על אחד.
רוב התגובות כאן לא אמרו להניח לו שיעשה מה שבא לו, אלא לבדוק מה מציק לו - לכאורה קשיי ההבנה
זה לא מה שעושים גם לגילאים גדולים יותר בחינוך? לא בודקים דבר ראשון האם משהו מציק לילד וגורם לו להתנהגות שלילית?

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו כאן, זה מאוד תואם גיל. במיוחד אם לא ממש מדבר וכך מבטא את עצמו.
חוץ מלנסות לשמור עליו משאר הילדים בגן, ולומר לו שוב ושוב שלא וכו (בגיל הזה לא תמיד קולטים עד שלא מרגישים בעצמם מה זה אומר......... וגם אז לא תמיד זה עוזר...)

יש ילדים שאפשר לראות שיש להם יצר ממש לנשוך. סוג של בלי שליטה.
כדאי להביא להם משהו אחר שיהיה זמין לנשוך
כדור קטן/משחק רך/נשכן מעניין ותואם לגודל של הפה שלהם ופשוט להביא להם לנשוך את זה. לפעמים זה מרגיע.
ולבדוק במקביל כאב אוזניים או שיניים.

ובלי לחץ... בדר"כ זה עובר...

• הוסף לסימניות
לא משנה מה הבעיה אבל א"א שכל ילדי הגן יפחדו מילד אחד, הבת שלי חוזרת כל יום עם לפחות 3 נשיכות, הגננת אומרת שאסור להם לעשות שום דבר חוץ מללטף אותה ולהרגיע אותה, זה מרגיז אותי מאד.
בתור אמא לילד (אחר) מושך- הסברתי לו בפעם הבאה שזה קורה הוא יקבל רסן כמו כלבים, הדבקנו דבק סלוטייפ וספרנו עד 10 והורדנו,
גם אם יש בעיה חושית, ריגשית וכו' ילדי הגן לא אמורים להיות מושפעים
והגננת, אני מבינה אותה מאד כי דבר כזה קורה בשניות (קחו לדוג' רק שירותים)
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
יכולה להמליץ מנסיון, היה לי ילד שגם נשך המון בערך בגיל הזה וזה נמשך די הרבה זמן
הוא היה נושך ברמה שלא הייתי הולכת איתו למקומות עם ילדים, לא היה אפשרי... לא יודעת איך הסתדרו איתו במעון...
עד היום אני לא יודעת מה היה הגורם לזה
אבל זה הפסיק כשקניתי לו נשכן וכל פעם שנשך, הבאתי לו את הנשכן והסברתי לו שאסור לנשוך ילדים, אם רוצים לנשוך רק בנשכן.
לקח זמן אבל בסוף הוא היה מגיע לבקש את הנשכן ושכחנו מהסיפור הלא נעים הזה...

• הוסף לסימניות
יש לי כיוון אחר
בתור מטפלת כבר הרבה שנים
הרבה פעמים נשיכות חזקות נובעות מ---
כאבי אוזניים!!!
השריר היחיד שמרפה את הכאב החזק באוזניים הוא בנשיכה...
רוב הפעמים שילדים אצלי וילדים שלי נושכים אני קודם שוללת את זה וברוב הפעמים זה לא לשלול אלא לטפל- כי יש נוזלים או דלקת וכו'- אפילו כשלא נראה!!!
אז לפני שרצים לחינוך וכדומה כדאי מאוד לבדוק את הנקודה הזו.
האמת שהוא כבר תקופה ארוכה מתעסק עם האוזנים
ננסה לבדוק
בלתק תופעה נפוצה לאחר לידה
האם התווסף מישהו לבית?
לא מה שידוע לי....;);)
לא משנה מה הבעיה אבל א"א שכל ילדי הגן יפחדו מילד אחד, הבת שלי חוזרת כל יום עם לפחות 3 נשיכות, הגננת אומרת שאסור להם לעשות שום דבר חוץ מללטף אותה ולהרגיע אותה, זה מרגיז אותי מאד.
בתור אמא לילד (אחר) מושך- הסברתי לו בפעם הבאה שזה קורה הוא יקבל רסן כמו כלבים, הדבקנו דבק סלוטייפ וספרנו עד 10 והורדנו,
גם אם יש בעיה חושית, ריגשית וכו' ילדי הגן לא אמורים להיות מושפעים
והגננת, אני מבינה אותה מאד כי דבר כזה קורה בשניות (קחו לדוג' רק שירותים)
בהצלחה רבה
אני מבינה לשים כמה דקות העגלה אבל לא יום שלם
גם עם הגננת אומרת לי שהוא נהנה להיות בעגלה(ילד פעיל)
ולא בכה ונהנה לראות ילדים משחקים

בסופו של דבר שלחתי אותו היום לגן אחר :rolleyes:

• הוסף לסימניות
לשמור עליו
איךאפשר כל היום לשמור על ילד שנושך
הגן הזה לא מתאים לו זה לא השפה וזה הבעיה לא בגננת
מה היה קורה אם הילד שלך היה חוזר עם שתי נשיכות מדממות ביד והגננת היתה אומרת לך אה יש ילד בגן שנושך אני משגיחה עליו אבל שניה אחת סובבתי את הראש\ חתלתי ילד אחר או אלף ואחד סיבות והילד שלך היה הקורבן
לא ניראה לי זה היה מענין אמא כלשהי
במיוחד שהילד הזה לא נשמע בעייתי זה נשמע שהוא בסך הכל בגן הלא מתאים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה