מידע שימושי ילד שעושה ביסים

• הוסף לסימניות
הוא יכול לנשוך בשביל הקטע אבל זה ממש לא נשיכה כואבת
המשפט הזה חשוב
אם כשהילד נושך בבית זה קטע שמתייחסים אליו בסלחנות או גרוע מכך בצחוק
הילד לא מבין את הבעיתיות שבדבר.
כשהוא נושך בבית צריך להתייחס לזה כארוע חמור ממש שיבין שלא מדובר בקטע.

• הוסף לסימניות
המשפט הזה חשוב
אם כשהילד נושך בבית זה קטע שמתייחסים אליו בסלחנות או גרוע מכך בצחוק
הילד לא מבין את הבעיתיות שבדבר.
כשהוא נושך בבית צריך להתייחס לזה כארוע חמור ממש שיבין שלא מדובר בקטע.
באמת הפסקנו להתיחס לזה בסבלנות....

• הוסף לסימניות
מתמודדת עם אותה תופעה של פותחת האשכול.
קודם כל, אין קשר לחינוך. אף אחד מילדיי הקודמים לא נשך, לא בבית ולא בגן.
ממה שאני רואה זה קורה בגלל תקשורת - זו צורת השיח שלו.
הוא לא מדבר עדיין (רובם אצלי דברו בשלב הזה) וכך הוא מתקשר עם האחים / החברים בגן.

את הילדים בבית הדרכנו שכשהוא נושך אותם הם צריכים לדחוף אותו מהם, בלי לרחם (כמובן לא בצורה חזקה מידי)
בגן הגננת מתמודדת עם זה, הוא לא הילד היחידי.
בכל פעם שנושך אנחנו נוזפים בו, ומייחלים לרגע שידבר ויוכל להביע את עצמו במילים.
ב"ה רואה שיפור גדול מאד, וזו כבר לא צורת התקשורת הדפולטיבית שבה הוא משוחח.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בלת''ק
אני אישית חושבת ומנסיון ילד שנושך מגיע משתי סיבות
או שלא מבינים אותו או שמשעמם לו וזה אומר שאין תעסוקה רציפה...

• הוסף לסימניות
יש לי כיוון אחר
בתור מטפלת כבר הרבה שנים
הרבה פעמים נשיכות חזקות נובעות מ---
כאבי אוזניים!!!
השריר היחיד שמרפה את הכאב החזק באוזניים הוא בנשיכה...
רוב הפעמים שילדים אצלי וילדים שלי נושכים אני קודם שוללת את זה וברוב הפעמים זה לא לשלול אלא לטפל- כי יש נוזלים או דלקת וכו'- אפילו כשלא נראה!!!
אז לפני שרצים לחינוך וכדומה כדאי מאוד לבדוק את הנקודה הזו.
אני מעלה תאוריה ששווה לבדוק אותה...
אם כאבי אוזניים גורמים לאינסטינקט של נשיכה, אז אולי שמציק באוזן פה זרה (אידיש) הגירוי לנשיכה קופץ...

מעניין!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה