דרוש מידע ים ובריכה בספירת העומר

• הוסף לסימניות
האם מותר ללכת לים בספירת העומר, הבנתי שזה סכנה, מה הגדר, והאם נכלל בזה גם אטרקציות ימיות כגון, קייקים, אבובים וכ'
יישר כח מראש!

• הוסף לסימניות
לפי הידוע לי אין איסור, זה פשוט ימי דין וצריך להיזהר יותר מלעשות דברים מסוכנים
ים עם מציל אני זוכרת שיש חילוק האם זה מקום סכנה.

• הוסף לסימניות
יש חילוק בין ימי בין המצרים לספירת העומר בספירת העומר אין בעיה ובשלושת השבועות ראוי להזהר
גם ימי ספירת העומר הם ימי דין.

• הוסף לסימניות
אני לא יודע מי המתפעלים של האתר
כתוב שם כך:
ימי ספירת העומר אינם ימי בין המצרים. ולכן בין לאשכנזים ובין לספרדים מותר לרחוץ בים. אלא שאלו ימי דין, ולכן צריך זהירות יתירה מכל סכנה.
לא הבנתי את הכוונה שלו, האם מומלץ הלכתית לרחוץ בים בספירת העומר והכוונה בסכנה לכלל הדברים בעלמא, או שזה מועד לפורענות וסכנה.
בקיצור-הולכים לים או לא?

• הוסף לסימניות
אני לא יודע מי המתפעלים של האתר
כתוב שם כך:
ימי ספירת העומר אינם ימי בין המצרים. ולכן בין לאשכנזים ובין לספרדים מותר לרחוץ בים. אלא שאלו ימי דין, ולכן צריך זהירות יתירה מכל סכנה.
לא הבנתי את הכוונה שלו, האם מומלץ הלכתית לרחוץ בים בספירת העומר והכוונה בסכנה לכלל הדברים בעלמא, או שזה מועד לפורענות וסכנה.
בקיצור-הולכים לים או לא?
הרב עובדיה כותב שאלו ימי דין או עורך האתר?
כי לא שמעתי על זה...

• הוסף לסימניות
הרב עובדיה כותב שאלו ימי דין או עורך האתר?
כי לא שמעתי על זה...
אני שמעתי את זה בעבר מכמה רבנים שונים אבל רואה שגם פה כתוב שזה ימי דין- הל' חג בחג עמוד סד על פי דברי האר"י והשל"ה הק', וכן מצינו בס' מקור חיים לבעל החוות יאיר סי' תקנא, שאין להכות תלמיד בימי הספירה כיון שהם ימי דין.

• הוסף לסימניות
וכאן בפרוג אתה מכיר את זהות העונים????
ואם אני יגיד לך שמותר אתה הולך אחרי בעיניים עצומות????
ברור, עליך ודאי אני סומך;)

מה פתאום, ברור שאני רוצה מקור (לאשכנזים)

שאין להכות תלמיד בימי הספירה כיון שהם ימי דין
מה הענין בזה? דינים על המכה?

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה