מידע שימושי ימין-שמאל דבורי רנד

• הוסף לסימניות
סיפור מדהים , לקח זמן להתרגל לקונספט, אבל לדעתי הולך להיות אחד הטובים שלה

• הוסף לסימניות
סיפור עצובבב, מסימת כל שבוע ומרגישה מועקה...
לדעתי, מה שדבורי רוצה להוציא בסיפור זה שלא משנה אם מי האדם יבחר לנהל את חייו, אם מבפנים הוא סובל אז הוא יסבול בכל שותפות, וכן להיפך...

• הוסף לסימניות
למי יש את הפרק הראשון שני?

• הוסף לסימניות
ולא יודעת למה שיפי מרגישה לי כמו מלכודת דבש.
משום מה יש לי הרגשה שהיא אמא של התלמיד המופרע של קלמן.
ברור ששיפי היא אמא של פ התלמיד של קלמן!
הקטע הוא איך סופי לא אוחזת את זה... זה קל..

וכן, סיפור עצוב.... אבל פנחס:mad::mad: איזה אדם שתלטן! וואו! לא שקלמן הוא אידליה אבל זה פנחס הזה הצליח ממש ממש לעצבן אותי

• הוסף לסימניות
חבל, כדאי להשיג ולקרוא ברצף את תכנסי לזה
לע"ד סיפור יפה ככל שיהיה לא אמור לאמץ אותי.
סיפור בא להנות, אם מצד העלילה, אם מצד הקחילות, אם מצד התוכן, תלוי בסיפור.

בכללי אני חסידה גדולה של דבורי.
אבל משו בזמן האחרון נהיה מידי חותמת דבורי, וזה מפריע לי.
זה כביכול ברור שככה התכוונו, ברור שצריל להפך בכל מילה ולראות את הדו משמעות שלה, כביכול הקהל כבר למד את השפה וזהו, מהיום מדברים רק בשפת דבורי
אני קצת מקצינה בשביל להסביר
גם בקל וחומר כמה דנו פה- מה קרה לגבי, אני הייתי בטוחה שלא הבנתי כי פספסתי פרק, למעשנ התברר שהרבה לא הבינו: https://www.prog.co.il/threads/הקיר-הרביעי-דבורי-רנד.1004216/post-15011596
או בקיר הרביעי מה קרה לאמא של בקה, ואני חושבת שזה כבר נהיה מוגזם
מידי הרבה מאמץ להבין.
את מה ואת מי זה משרת? למה לא לכתוב ברור מה קורה?
כותבות פה כמה מעלי- זה הולך להיות סיפור מהמם. מה הכוונה הולך? אנחנו בפרק 30.
גםבסיפור עם הביצים לא אוחזת ראש מי נגד מי וכל פעם צריכה להיזכר, אחותי בתיכון אמרה לי אותו דבר כך שכנראה הבעיה לא בזיכרון שלי.
משו נהיה מעט מסורבל מידי.

דבורי היקרה, אני מניחה שאת קוראת ולא רוצה שתקחי את הדברים כמו ביקורת נוקבת אלא כמו חוויה אישית שלי, ומי יודע, אולי עוד נשים תזדהנה ויהיה שווה להנגיש קצת יותר.

כמובן מוזמנות לחלוק.

• הוסף לסימניות
לע"ד סיפור יפה ככל שיהיה לא אמור לאמץ אותי.
סיפור בא להנות, אם מצד העלילה, אם מצד הקחילות, אם מצד התוכן, תלוי בסיפור.
מסכימה לגמרי.
אני התחלתי להנות מהקיר הרביעי כשנפתח כאן פורום בפרוג ואנשים שיותר חכמים ממני (או שיש להם יותר זמן ופניות) התחילו לשתף בתובנות ופרשנויות שהתבססו על כל מילה ובעיקר בין המילים.
אולי אפשר להתאים את הסיפורים גם לטיפשים שביננו..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
וכן, סיפור עצוב.... אבל פנחס:mad::mad: איזה אדם שתלטן! וואו! לא שקלמן הוא אידליה אבל זה פנחס הזה הצליח ממש ממש לעצבן אותי
אני כל הזמן תוהה- על השמאל
איך פנחס מסתדר עם שיפי? :)
היא לא הנושא של הסיפור אבל די מסקרן מה קורה שם.....

• הוסף לסימניות
אבל משו בזמן האחרון נהיה מידי חותמת דבורי, וזה מפריע לי.
זה כביכול ברור שככה התכוונו, ברור שצריל להפך בכל מילה ולראות את הדו משמעות שלה, כביכול הקהל כבר למד את השפה וזהו, מהיום מדברים רק בשפת דבורי
אישית, אני מאד אוהבת את משחקי המילים והכוונות שיש בכל משפט בסיפורים שלה.
אבל אני מאד מאד מסכימה איתך. בסיפורים האחרונים היה לי ממש קשה לאחוז ראש.
וגם בימין שמאל לקח לי די הרבה זמן להתחבר, אם כי עכשיו אני מאד נהנית מהסיפור.

מה שכן, אני חושבת שמאחרי 'שומרת השערים', כלומר מהספרים שבאו אחריו, השפה נהייתה 'דבורית' מובהקת ברמה שאי אפשר לקרוא את הספרים אם את לא קוראת נלהבת שלה ומכירה את סגנון הכתיבה והכל. וזה קצת חבל לדעתי ומוריד את הכיף של לבחור בספרים שלה אם בדיוק יש לי זמן לקרוא ובאלי ספר מרענן.

• הוסף לסימניות
אני כל הזמן תוהה- על השמאל
איך פנחס מסתדר עם שיפי? :)
היא לא הנושא של הסיפור אבל די מסקרן מה קורה שם.....
לא קורה שם שום דבר דרמטי חחח. שיפי היא מאלו שתמיד יציגו את החיים שלהן כדבש ונופת צופים:)
ולכן, זה שבעלה עם יכולות שתלטנות מובהקות - מבחינתה היא רואה בו איש חינוך עם עוצמה. עובדה - הוא אפילו מכין לבן שלו דפי אתגר לשיעור:) מסירות אין קץ. באמת.
מבחינתה הוא והיא ביחד מייצגים את המשפחה האידיאלית, וכל פעולה שלו רק מדגישה את זה ונותנת לה עוד חומר לשיחות שלה עם סופי.

כמובן זאת הפרשנות שלי לסיפור

• הוסף לסימניות
גם אניפחות התחברי.. לא כל כך הבנתי מה הרעיון שלו, ועוד להחזיק ראש בשני הצדדים
ואני תמיד פותחת את העיתון עם הסיפורים של דבורי..
אבל זה באמת קונספט יותר ספרותי, יש כאלה שדוקא מחפשים כאלה דברים - את הענין והמקוריות
אני מחפשת סיפורים זורמים לאישה עייפה שפותחת את העיתון בשביל כמה דקות של הפוגה לעצמה, זה קצת פחות...

• הוסף לסימניות
קפדן, שתלטן, אטום.

פחות.
הדינמיקה הזוגית נסללה בעקבות מחיקה עצמית של סופי, אולי בגלל החינוך שקיבלה.
ומשכך, עד להיום פנחס הוא בעל מאד תומך - בדרך שלו - שחושב שהיא הנכונה גם לבני המשפחה.

שימו לב, אמנם הוא מוחק בשורה האחרונה את הרצונות של סופי לדעותיו
אבל לא מזלזל ומקטין אותה אישית (אין לך ביטחון עצמי להדריך, את עצלנית ולא רוצה להתאמץ וכו') אלא מנתב כרצונו.

בנוסף, יש לו דרך חיים של 'לעצום עיניים מבעיות'
שהיא הדרך הבטוחה לבעיות.

אגב, עוד משיהי הבינה בין השורות שביני המכותבת עם סופי היא AI?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הדרך הזוגית נסללה בעקבות מחיקה עצמית שאולי כעת התעוררה.
ומשכך, עד להיום בעל מאד תומך - בדרך שלו שחושב שהיא הנכונה לבני המשפחה.
היה אפשר להבין את זה מהפרקים הראשונים? כי התחלתי לקרוא את זה בחודש וחצי האחרונים, ולא התרשמתי ממנו כך.
מעניין להסתכל על זה ככה.
אגב גם לקלמן לא ממש התחברתי, הוא לא ממש סגור על עצמו.

• הוסף לסימניות
היה אפשר להבין את זה מהפרקים הראשונים? כי התחלתי לקרוא את זה בחודש וחצי האחרונים, ולא התרשמתי ממנו כך.
מעניין להסתכל על זה ככה.
אגב גם לקלמן לא ממש התחברתי, הוא לא ממש סגור על עצמו.
הוא פשוט חושב שכך צריך לנהוג כבעל משפחה בעמיו
שימי לב שהוא לא מקטין אחרים - שזה בעל פוגעני

• הוסף לסימניות
נזכרתי גם בסיטואציה של 'של מי הרעיון לחוג נגינה לאפרת'
ואני פתאום תוהה אם מדובר אכן בבעל עם אובר צורך לכבוד
או שהוא מתייחס לסופי כמו ילדה קטנה
שנכון שהיא מלמלה במקרה רעיון כל שהוא
אבל ההבנה האמיתית שכדאי וההחלטה לכך, באה ממנו.
ליבי אומר לי שזה שילוב של שניהם.

• הוסף לסימניות
אגב, עוד משיהי הבינה בין השורות שביני המכותבת עם סופי היא AI?
יוהו, איך הבנת את זה? מהשם או מסגנון התגובות?
כשאני משחזרת זה ממש מעניין,
אגב בדברים האלה דבורי יכולה לשנות במהלך הכתיבה, אם סופרת רואה שזה לא כזה פאנצ ליין היא עלולה להשאיר אותה אנושית (או אובר אנושית :p)
ואני פתאום תוהה אם מדובר אכן בבעל עם אובר צורך לכבוד
או שהוא מתייחס לסופי כמו ילדה קטנה
יש כאן ערבוב של שניהם, היא בתחילה ציירה אותו הבעל המושלם והתומך ולאחרונה כבעל מקטין,
לי אישית לא ברור אם הדינמיקה הזאת ביניהם היא כתוצאה מבעל מקטין או אישה מקטינה את עצמה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה