ימי חופשה, וימי הבראה, האם זה קיים גם בציבור החרדי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולד א;2186596:
על כל דבר ותביעה צריך לשאול רב

כולם פה כותבים בכזאת פשטות "בטח שחייבים" אבל זה ממש לא נכון

כי גם אם על פי החוק "חייבים" לתת הבראה וכדומה

אם הגעת לעבוד מרצונך הטוב במקום שהודיעו לך מראש שפה לא נותנים את אותם הטבות

מה הזכות שלך לדרוש זאת ?

כי החוק אומר ? מי זה החוק ? כמו פרופסורים גלוחי ראש במקרה הטוב, או כמה נערי אוצר במקרה הגרוע.

ההלכה היא הקובעת. נקודה.

בדין תורה כשדנים בדיני עבודה, חוקי העבודה התקפים במדינה הם המחייבים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולד א;2186596:
על כל דבר ותביעה צריך לשאול רב

כולם פה כותבים בכזאת פשטות "בטח שחייבים" אבל זה ממש לא נכון

כי גם אם על פי החוק "חייבים" לתת הבראה וכדומה

אם הגעת לעבוד מרצונך הטוב במקום שהודיעו לך מראש שפה לא נותנים את אותם הטבות

מה הזכות שלך לדרוש זאת ?

כי החוק אומר ? מי זה החוק ? כמו פרופסורים גלוחי ראש במקרה הטוב, או כמה נערי אוצר במקרה הגרוע.

ההלכה היא הקובעת. נקודה.

דברים כדרבנות, אבל בנושא הזה רוב הרבנים פוסקים שיש לנהוג לפי החוק ובסופו של דבר יוצא שההלכה היא לפי החוק.
נתקלתי בזה כבר פעמיים ומדובר רק בנושאי משכורות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שישיה;2186632:
בדין תורה כשדנים בדיני עבודה, חוקי העבודה התקפים במדינה הם המחייבים.

פשוט לא נכון!

במקרים שלא סיכמו ברור לפעמים משתמשים בחוקים מסוימים כי זה הפך ל"מנהג המדינה" וממילא זה מחייב ע"פ ההלכה (מצד המנהג של האנשים ולא מצד החוק!)

וממילא כשמסכמים ברור או כשיש ידיעה מראש יכול להיות שאין לחוק שום משמעות

אני לא נכנסת בכלל (!!) לנושא אם זה ניצול או לא, אם זה מוסרי או לא

אבל כל דבר כזה צריך לברר ולא לסמוך על שמועות וכדומה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולד א;2186641:
פשוט לא נכון!

במקרים שלא סיכמו ברור לפעמים משתמשים בחוקים מסוימים כי זה הפך ל"מנהג המדינה" וממילא זה מחייב ע"פ ההלכה (מצד המנהג של האנשים ולא מצד החוק!)

וממילא כשמסכמים ברור או כשיש ידיעה מראש יכול להיות שאין לחוק שום משמעות

אני לא נכנסת בכלל (!!) לנושא אם זה ניצול או לא, אם זה מוסרי או לא

אבל כל דבר כזה צריך לברר ולא לסמוך על שמועות וכדומה

ואולי בררתי ואני יודעת שזה נכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שישיה;2186648:
ואולי בררתי ואני יודעת שזה נכון?

אני ביררתי פעם אצל מו"צ ידוע והוא אמר לי שהמעסיק מחוייב בדיני משכורות בחוקי המדינה.
אחד מהחוקים הוא שאדם לא יכול לוותר על חוקים בסיסיים וגם אם הוא ויתר - הם מגיעים לו.

יכול להיות שיש רבנים שאומרים אחרת, שאם החתימו את העובד זה מותר, אבל ברור שגם כך זה 'נבל ברשות התורה'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרהפכ;2186710:
אני ביררתי פעם אצל מו"צ ידוע והוא אמר לי שהמעסיק מחוייב בדיני משכורות בחוקי המדינה.
אחד מהחוקים הוא שאדם לא יכול לוותר על חוקים בסיסיים וגם אם הוא ויתר - הם מגיעים לו.

יכול להיות שיש רבנים שאומרים אחרת, שאם החתימו את העובד זה מותר, אבל ברור שגם כך זה 'נבל ברשות התורה'.

זה לא בדיוק המקום לנהל ויכוח תורני...

אבל ברוב הבתי דין בירושלים פוסקים את החוקים רק כלפי מנהג המדינה

יכול להיות שיש דיינים שסוברים אחרת (ואשמח לשמוע אם למישהו ידוע מה ההגיון ההלכתי מאחורי כזה דבר לפסוק חוקים, כמו שכתבתי למעלה אם זה נהיה מנהג זה מחייב מצד מנהג, אבל אם סיכמו מפורש שלא ינתן מה הכח של חוק)

שזה נבל ברשות התורה יכול בהחלט להיות אבל אין לזה קשר לחייב ע"פ ההלכה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולד א;2186722:
זה לא בדיוק המקום לנהל ויכוח תורני...

אבל ברוב הבתי דין בירושלים פוסקים את החוקים רק כלפי מנהג המדינה

יכול להיות שיש דיינים שסוברים אחרת (ואשמח לשמוע אם למישהו ידוע מה ההגיון ההלכתי מאחורי כזה דבר לפסוק חוקים, כמו שכתבתי למעלה אם זה נהיה מנהג זה מחייב מצד מנהג, אבל אם סיכמו מפורש שלא ינתן מה הכח של חוק)

שזה נבל ברשות התורה יכול בהחלט להיות אבל אין לזה קשר לחייב ע"פ ההלכה

אם זה לא המקום, אז למה אתה שואל פה מה ההגיון?
תשאל את הדיינים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומנציה;2186637:
דברים כדרבנות, אבל בנושא הזה רוב הרבנים פוסקים שיש לנהוג לפי החוק ובסופו של דבר יוצא שההלכה היא לפי החוק.
נתקלתי בזה כבר פעמיים ומדובר רק בנושאי משכורות

!!!

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו מעליי, זה לא קשור לחרדים או לא.
החוק הוא חוק, ומי שאוכף אותה ובוחר לנצל את עובדיו ולא לשלם הבראה שמגיעה לעובד ביושר, הוא פשוט מעסיק לא ישר ונצלן (ועוד כמה תארים לא מחמיאים).

מה שכן, יש הרבה (ולא, לא רק במגזר החרדי) שאינם מכירים היטב את חוקי העבודה ולכן תמיד טוב לתת לאיזה רו״ח לבדוק את התלוש מידי פעם. יש הרבה מעסיקים לא ישרים במשק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2186601:
אני מכירה המון מקומות עבודה חרדיים שנותנים בלי למצמץ.
שתדעו.

וכי העלית על דעתך שלא? להערכתי לפחות 90% מהמעסיקים החרדיים משלמים משכורות כחוק, אם לא מיראת ה' אז לפחות מיראת החוק.
אמנם גם 90% מהעובדים לא מרוצים מגובה המשכורת ומכנים את המעסיקים "נצלנים" "סחטנים" ושות', אבל מה לעשות? לשלם שכר מינימום- מותר על פי ההלכה וגם על פי החוק.
למנוע זכויות כמו הבראה וחופשה אסור גם על פי ההלכה וגם על פי החוק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....