דרוש מידע ימי חופשה

• הוסף לסימניות
לפי הנתון היבש בתלוש שלי כל חודש מצטבר לי 1.3 ימי חופשה
בחודש האחרון ניצלתי בחצי מהחודש את ימי החופשה ממה שהצטבר לי עד כה
רציתי לשאול האם אני אמור לצבור בחודש כזה עוד 1.3 ימי חופשה ?
או שבגלל שלא עבדתי חודש מלא אין לי זכות לצבור ימי חופשה?

• הוסף לסימניות
בעקרון הצבירה היא שנתית לפי החוזה רק מחולק לפי חודשים
אשמח אם מאן דהו יודע מה החוק בענין

• הוסף לסימניות
מתוך GPT אז לקחת בערבון מוגבל:

שלום! שאלה מצוינת. בוא נעשה קצת סדר בעניין הזה.

כן, אתה אמור להמשיך לצבור 1.3 ימי חופשה גם בחודש שבו ניצלת חלק מימי החופשה שלך.

הנה ההסבר:

• צבירת ימי חופשה היא חודשית: זכותך לצבור ימי חופשה נובעת מעבודתך בפועל במהלך החודש. כל עוד קיימים יחסי עבודה, גם אם ניצלת ימי חופשה, אתה ממשיך לצבור את החלק היחסי של ימי החופשה שמגיעים לך באותו חודש.
  • ניצול חופשה לא מבטל את הצבירה: ימי החופשה שאתה מנצל הם ימים שנצברו בעבר. הניצול שלהם לא משפיע על הזכות שלך להמשיך ולצבור ימים חדשים בחודש הנוכחי.
  • חישוב יחסי: אם עבדת חצי חודש וניצלת חופשה בחצי השני, עדיין עבור החצי חודש שעבדת, אתה זכאי לצבור מחצית ממכסת ימי החופשה החודשית הרגילה שלך. במקרה שלך, זה יהיה בערך 1.3/2=0.65 ימי חופשה.
לסיכום: גם בחודש שבו ניצלת חופשה, אתה עדיין צובר ימי חופשה עבור תקופת העבודה שלך באותו חודש. אם עבדת חודש מלא, תצבור 1.3 ימים. אם עבדת רק חלק מהחודש, הצבירה תהיה יחסית לחלק היחסי של החודש שעבדת.

אם יש לך ספקות לגבי החישוב הספציפי בתלוש השכר שלך, תמיד מומלץ לפנות למחלקת משאבי האנוש במקום העבודה שלך כדי לקבל הבהרה מדויקת.

• הוסף לסימניות
לפי הנתון היבש בתלוש שלי כל חודש מצטבר לי 1.3 ימי חופשה
בחודש האחרון ניצלתי בחצי מהחודש את ימי החופשה ממה שהצטבר לי עד כה
רציתי לשאול האם אני אמור לצבור בחודש כזה עוד 1.3 ימי חופשה ?
או שבגלל שלא עבדתי חודש מלא אין לי זכות לצבור ימי חופשה?
גם ימי חופשה נחשבים לצורך צבירת ימי חופשה
במידה וקיים קשר העסקה בינך ובין המעסיק בכל השנה הקלנדרית
אתה זכאי לסך ימי החופשה על פי החוק [5 שנים ראשונות 12/14, שנה שישית יומיים נוספים וכו]

במידה ואתה מועסק רק מאמצע שנה או עוזב לפני סיומה, או יוצא לחל"ד וכו
יש חישוב שונה במעט.

• הוסף לסימניות
למי שמשולם שעתית כמה ימי חופשה הוא צובר בחודש
ואם לא עבדתי בחול המועד אוטומטית זה יורד מחופשה או שאני צריכה לעדכן את הבוס שלי?

• הוסף לסימניות
שאלה מצוינת, והיא נוגעת לפרשנות של חוק חופשה שנתית והתקנות הנלוות לו.

תשובה קצרה:​

כן, ברוב המקרים אתה אמור לצבור את מלוא ימי החופשה (1.3 ימים), גם אם ניצלת ימי חופשה במהלך החודש — כל עוד אתה נחשב כמי ש"עבד חודש מלא".

פירוט:​

הצְבירה של ימי חופשה נעשית לפי חודשי עבודה בפועל, אך החוק מחשיב גם ימי חופשה שנוצלו כעבודה לכל דבר לצורך צבירה. כלומר:

אם יצאת לחופשה בתשלום – הימים האלו לא פוגעים בצבירה שלך.

מתי כן תהיה פגיעה בצבירה?​

אם במשך החודש היעדרותך הייתה ללא תשלום (כמו חופשה ללא תשלום – חל"ת, היעדרות לא מוצדקת, מחלה ארוכה בלי גיבוי תשלום וכו') – ייתכן שאותו חודש לא ייחשב לחודש עבודה מלא, ואז הצבירה תיפגע באופן יחסי או תיעצר.

דוגמה למצב שלך:​

• נניח שעד כה צברת 10.4 ימי חופשה (8 חודשים × 1.3).
  • בחודש האחרון יצאת לחופשה בתשלום, למשך חצי חודש.
  • בחצי השני של החודש עבדת רגיל.
  • בפועל אתה נחשב כמי שעבד חודש מלא, ולכן מגיעה לך צבירה נוספת של 1.3 ימים.

סיכום:​

אם החופשה שלך הייתה חופשה בתשלום – אתה ממשיך לצבור חופשה כרגיל. אין ניכוי או הפחתה בצבירה רק בגלל שניצלת ימי חופשה.

• הוסף לסימניות
נשמע הגיוני?
חודש מלא של 31 יום
8 ימים עבדתי בפועל מתוך 21 ימי עבודה בחודש
13 ימים השתמשתי בימי מחופשה
האם נכון לחשב בשכר גלובלי שכר על 8/31 ימי עבודה
אבל בימי חופשה אני מקבל לפי 13/21
כי בתכלס יוצא לי משכורת נמוכה מכל חודש
איך נכון לחשב את זה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה