זה ידועחג לעובד חודשי - מגיע. (אם היה צריך לעבוד באותו יום)
לעובד שעתי - רק אחרי 3 חודשים, וצריך לעבוד יום לפני החג, ויום אחרי.
יש לציין שרק אם העובד סרב לבוא לעבודה (יום לפני או אחרי) - הוא לא זכאי לחג.
אם יום לפני היה שבת, או שהוא לא אמור לעבוד וכד', הוא זכאי.
לגבי חופשה -
לעובד שעתי שיש חוזה עבודה של פחות מ75 ימים, מגיעה תמורת חופשה בגובה 4% מהשכר.
לכל שאר העובדים - מגיעה צבירת חופשה לפי ימי עבודה בפועל.
יש חישוב מיוחד.
(אפשר למצוא בכל זכות פרוט)
חג היתה אמורה לקבל לכאורה (למרות שאם היא מוגדרת עובד יומי/שעתי [שזה בעצמו כנראה לא תקין ב100%] אז לא כי היא לא עבדה יום לפני ויום אחרי).זה ידוע
השאלה במקרה שאין תקן
כגון שעובדים בצהרון, ובפועל היא לא קיבלה על החודש לא שעות חג, ולא נתנו על חול המועד ימי חופשה, אני שואל האם זה תקני או שצריך להתלונן על זה?
זאת אומרת אם היא עובדת שעתי היא לא מקבל שעות חגחג היתה אמורה לקבל לכאורה (למרות שאם היא מוגדרת עובד יומי/שעתי [שזה בעצמו כנראה לא תקין ב100%] אז לא כי היא לא עבדה יום לפני ויום אחרי).
חופשה לא מקבלים אוטומטי, זה על חשבון ימי החופשה של העובד. אז אם הוא רוצה לנצל אותם הוא צריך לבקש את זה מהמעסיק.
ברור שכן, אבל זה צריך לבוא מיוזמתה, להגיד למעסיק אני רוצה לנצל את ימי החופשה שיש לי, בתאריכים זה עד זה.והשאלה שלי היא האם ע"פ חוק היא אמורה לקבל ימי חופשה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים