דרוש מידע ימי מחלה שנפלו בחופשת חול המועד

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
רציתי לקבל מידע ממבינים בתחום בלבד (חשבי שכר, עורכי דין וכו')
אני חליתי כמה שבועות. זה התחיל בערב פסח ונמשך לפסח וקצת אחרי. אצלנו בעבודה מוסכם בחוזה שחול המועד נחשב לימי חופשה. הגשתי את האישור מחלה וכשהגיע התלוש ראיתי שאת ימי המחלה שנפלו על חול המועד הורידו לי כימי חופשה ולא כימי מחלה. לפי מה שאני הבנתי מנוסח החוק ימי מחלה שנפלו על חופשה מנוכים כימי מחלה- האם אני צודקת?

• הוסף לסימניות
אני חשבת שכר,
ימי מחלה גובר על חופשה, ז"א שאם היית במחלה ותוך כדי הגיע חופשה את אמורה לקבל לפי מחלה (כמובן לפי חוק יום ראשון ללא תשלום שני ושלישי 50% ומהרביעי 100%).
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני חשבת שכר,
ימי מחלה גובר על חופשה, ז"א שאם היית במחלה ותוך כדי הגיע חופשה את אמורה לקבל לפי מחלה (כמובן לפי חוק יום ראשון ללא תשלום שני ושלישי 50% ומהרביעי 100%).
בהצלחה
יש לך להפנות אותי למקום בחוק שאומר את זה?
כי אצלינו טוענים שחופשה מרוכזת ואין אפשרות לימי מחלה..

• הוסף לסימניות
בהתאם לסעיף 4(ב)(5) לחוק חופשה שנתית, אין להביא במניין ימי החופשה ימים שבהם אין העובד מסוגל לעבוד מחמת תאונה או מחלה.

מכאן, שימי מחלה שנפלו במהלך חופשה שנתית ייחשבו לימי מחלה, ולא לימי חופשה.

• הוסף לסימניות
חוק חופשה שנתית:

חישוב ימי החופשה​

5. (א)
ואלה הימים שלא יובאו במנין ימי החופשה:

(1)
הימים בהם שירת העובד שירות מילואים לפי חוק שירות המילואים, התשס"ח-2008;

(2)
ימי חג שאין עובדים בהם, אם על פי חוק ואם על פי הסכם או נוהג – להוציא ימי המנוחה השבועית;

(3)
ימי תקופת לידה והורות;

(4)
הימים שבהם אין העובד מסוגל לעבוד מחמת תאונה או מחלה;

(5)
ימי אבל במשפחה, שמטעמי דת או נוהג אין העובד עובד בהם;

(6)
ימי שביתה או השבתה;

(7)
ימי הודעה מוקדמת לפיטורים, אלא אם עלו על ארבעה עשר, ובמידה שעלו.

(ב)
חלו ימים מן האמורים בסעיף קטן (א) בימי החופשה, יראו את החופשה כנפסקת לאותם הימים, ויש להשלימה ככל האפשר תוך אותה שנת עבודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה