ימי מחלה

• הוסף לסימניות
מישהי יודעת אם יש אפשרות בעבודה במקרה שלא מגיעים עקב מחלה, להוריד מהימי חופשה במקום יום מחלה?
תודה לעונות

• הוסף לסימניות
למה לא לכאורה?
ברעיון כשאת לא מגיעה, לא משנה מאיזה סיבה יש לך זכות להוריד זאת מימי החופשה אם יש לך כאלה

• הוסף לסימניות
ודאי!
אל תביאי אישור מחלה מהרופא וממילא לא ירד לך מהימי מחלה.
ככלל: גם כשאת מצהירה ומודיעה שלא הגעת מפאת מחלה - כל עוד לא הבאת אישור מחלה לא ירדו לך הימים מימי המחלה

• הוסף לסימניות
רק שתחשבי טוב כמה ימי חופשה בתשלום מגיעים לך.
לפי החוק, את זכאית לכ 14 ימים בשנה,
מתוכם יורדים ימי חול-המועד, פורים, תשעה באב.
אלא אם יש לך הסדר אחר במקום העבודה...

• הוסף לסימניות
ימי חופשה אפשר להוריד רק בסיכום מראש עם המעסיק !
אם לקחת את היום החופשי בזמן שהמעסיק לא היה מוכן לתת חופש אין לך זכות לקחת חופש.
ואת מאד מאד לא בסדר !, או בלשון יותר נכונה. את שקרנית וגנבת. המעסיק אמור להחשיב את זה כחל"ת, ואם הוא חכם יותר אז לפטר אותך מהר מאד לפני שתעשי לו עוד כמה פעמים סיפורים כאלו.
ונדמה לי שהמעסיק מכיר את חשבת השכר יותר ממך והוא אמור לאשר לך או לא לאשר.

• הוסף לסימניות
אבל היא כתבה שחסרה עקב מחלה?!
על מה ולמה ההתקפה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;957133:
ימי חופשה אפשר להוריד רק בסיכום מראש עם המעסיק !
אם לקחת את היום החופשי בזמן שהמעסיק לא היה מוכן לתת חופש אין לך זכות לקחת חופש.
ואת מאד מאד לא בסדר !, או בלשון יותר נכונה. את שקרנית וגנבת. המעסיק אמור להחשיב את זה כחל"ת, ואם הוא חכם יותר אז לפטר אותך מהר מאד לפני שתעשי לו עוד כמה פעמים סיפורים כאלו.
ונדמה לי שהמעסיק מכיר את חשבת השכר יותר ממך והוא אמור לאשר לך או לא לאשר.

ריבונו של עולם, מה היא עשתה לך? :(
כבר חרצת את גורלה על בסיס משפט שלא קראת היטב????

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי להבין. "מישהיא" בעצמה אמורה לקבוע את זה או המעסיק שלה אמור לקבוע ?

אם היא לקחה חופש בלי הסכמה עם המעסיק זה לא בסדר.
אם זה היה יום מחלה אז לא מגיע לה על זה תשלום ! אם המעסיק מוכן לשלם לה על זה ? בשמחה.

• הוסף לסימניות
כולה היתה חולה
וביקשה לדעת האם יכולה לבקש מהמעביד להוריד לה מהימי חופשה במקום מימי המחלה.

• הוסף לסימניות
אם המעביד מפחיד מאד עם קרניים גדולות אז לא כדאי לבקש. ואם הוא לא מפחיד והוא מחייך אז אפשר לבקש. מה זה קשור לפרוג ?

• הוסף לסימניות
אולי היא רצתה לדעת לפני שהיא מבקשת, האם זו בקשה הגיונית ומתקבלת על הדעת או שאין מצב כזה?
הא? עכשיו את מבינה איך זה קשור לפרוג?
סליחה על הסגנון אך ההתלהמות שלך הוציאה אותי משלותי השלוה מאד על פי רוב.

• הוסף לסימניות
רוצה לדעת מה החוק, מה קרה? אנחנו בפרוג בוודאי לא צריכים להיות עם קרניים גדולות ולצעוק לכל אחד גנב ושודד...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שראוי לערוך את ההודעה האומללה ההיא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מעופפת;957293:
אולי היא רצתה לדעת לפני שהיא מבקשת, האם זו בקשה הגיונית ומתקבלת על הדעת או שאין מצב כזה?
הא? עכשיו את מבינה איך זה קשור לפרוג?
הא, הבנתי. בפרוג זה המקום לשאול אם זה הגיוני לסחוט מהמעסיק עוד ועוד כסף שאין הגיון לסחוט ממנו.

• הוסף לסימניות
סליחה! אני בהלם מההתקפה!! אני לא חושבת שאני צריכה לספק לך הסברים למה אני שואלת את זה, את לא המעסיקה שלי, ואני חושבת שזו שאלה לגיטימית ביותר , אני מחסירה כי אני חולה, ואני מתענינת אצל חברותי לפורום אם הם חושבות שיש אפשרות שהמחלה הזאת לא תהיה לי בתשלום אלא על חשבון ימי חופשה, לא תכננתי שזה יהיה על חשבונך.....

• הוסף לסימניות
אני עדיין לא הבנתי מה השאלה שלך קשורה לחברות מהפורום.
זה בערך כמו לשאול, האם יש אפשרות שהמורה תכתוב לבת שלי בתעודה ראוי לשבח במקום בלתי מספיק. - זה קשור נטו למורה ולא לחברות מהפורום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;957360:
הא, הבנתי. בפרוג זה המקום לשאול אם זה הגיוני לסחוט מהמעסיק עוד ועוד כסף שאין הגיון לסחוט ממנו.

למה לסחוט? גם על ימי מחלה המעסיק משלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;957484:
אני עדיין לא הבנתי מה השאלה שלך קשורה לחברות מהפורום.
זה בערך כמו לשאול, האם יש אפשרות שהמורה תכתוב לבת שלי בתעודה ראוי לשבח במקום בלתי מספיק. - זה קשור נטו למורה ולא לחברות מהפורום.

שימי לב, מדובר בפורום איש לרעהו.
מה שונה השאלה הזאת מעוד מליוני שאלות שמסתובבות כאן בפורום??

• הוסף לסימניות
אני מבינה שתגובתה החריפה של מיכל 123 נובעת מהיכרות קודמת עם מקרים מהסוג הזה,
בהן עובדות מבקשות להיעדר מסיבות שונות שאינן הכרחיות, (ואף לא בהכרח רפואיות!),
והשימוש באישור היעדרות רפואי חוסך להן את ההפסד הכספי הכרוך בהיעדרות.
כשעד כאן זה עדיין בתחום הנסבל, מאחר ובד"כ ביטוח לאומי הוא המשלם את ימי המחלה ולא המעביד.
אבל, כשעובדת מתקשה להשיג אישור מחלה (מסיבות מובנות) או כשהיא מעדיפה ליהנות מכל העולמות ולא "לבזבז" את זכותה הלגיטימית להיעדר בזמן שהיא או אחד מילדיה חולה ח"ו, היא עלולה לנסות "לקמבן" את המעביד ולהיעדר ללא אישורו, כשהיא מאלצת אותו לשלם לה על אותו יום כאילו הוא יום חופשה רשמי.
בהחלט יש מקום לתרעומת במקרים כאלו.
עם זאת יש להדגיש-
זה לא שהמעביד הפסיד כסף, כי את ימי החופשה היה משלם בכל מקרה.
הנקודה היא שיש למעביד זכות להביע דעה מתי לוקחת העובדת את ימי החופשה.
לעיתים מדובר בתקופת עומס.
לעיתים המעביד מעדיף שהעובדת תיקח את כל הימים המגיעים לה ברצף, כדי שיוכל להתארגן עם עובדת חילופית, ולא במפוזר על פני כל השנה, בכל פעם שלמישהי יש ברית במשפחה או אורחים לשבת.
ויש עוד סיבות שמשתנות בכפוף למקומות העבודה השונים.
פה מגיע המקום של אופיו של המעביד, עד כמה הוא גמיש עם העובדות שלו, עד כמה לחוצה לו העבודה, ובינינו, גם עד כמה מגיע לעובדת הספציפית יחס של התחשבות.
בכל מקרה, זה לא דבר ברור מאליו.
וכשמנסים לעקוף את המעביד, להתעלם מאי ההסכמה שלו, (מוצדקת או לא, זה לא משנה), להיעדר ללא רשותו ועוד להוציא אותו "פיסטוק" ולאלץ אותו לשלם על אותו יום, זה עלול להכעיס.
אני בטוחה שמיכל123 לא מצפה מהעובדות שלה להגיע לעבודה עם חום גבוה, וגם לא במקרים חריגים אחרים, או בימי חופשה רשמית.
עם זאת היא כן מצפה מהן להיות הוגנות ואמיתיות, לתאם עמה מראש כל היעדרות מכל סיבה שהיא, ולאפשר לה להביע את דעתה הלגיטימית על העיתוי ועל ההצדקה.

לאחר כל האמור-
ההבנה למניעי הכעס, איננה מצדיקה את השימוש בביטויים חריפים ופוגעניים כלפי אף אחד, ובוודאי שלא כלפי אדם שמעולם לא פגשת ואין לך שמץ של מושג בנוגע לרקע ולנתונים האישיים של שאלתו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....