כללי יעול דרכי עבודה

• הוסף לסימניות
לאחר צדדים לכאן ולכאן ולאחר ששמעתי מעלות לפה ולשם

החלטתי לשאול

באיזו תוכנה עדיף לעבוד על מודעה

אינדיזיין או אילוסטריטור

אני אישית עובדת על אילוס

אך שמועות אמרו לי שהמקצוענים עובדים באינדיזיין

האם אכן היא עדיפה לעיצוב..

אשמח להחכים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YB nekuda;547828:
אך שמועות אמרו לי שהמקצוענים עובדים באינדיזיין

ויש מקצוענים שעובדים בקורל...
מה משנה האיך? העיקר התוצאה תוך כדי יעול עבודה.

עבודה מרובת טקסט תעשה באינדזיין,
ומודעה שרובה עיצוב איור תמונות ושורת כותרת מה הטעם להעביר הכל לאינדזיין?

והכי חשוב שתעבדי בסביבת עבודה שנוחה לך,
אם אילוס נוחה לך, תרגישי נעים מאד לעבוד עמה.

• הוסף לסימניות
כל אחד נוח לו משהו אחר וידוע שעל טעם וריח אין מה להתווכח!
אבל תניד אמרו על אינדיזיין שהשמים הם הגבול!

• הוסף לסימניות
אני אישית מרגישה שבאילוסטרייטור יש לי יותר כלים לעיצוב.
אני מעצבת באינדיזיין כשיש באמת עבודה שעיקרה הוא מלל. או לחילופין - משהו שכולל בתוכו הרבה תמונוץת - הרבה יותר קל לעבוד באינדיזיין! האילוס' קצת מסורבלת בעניין תמונות (בעיקר בקטע של מסכות וכו') וכן באילוס' משום מה כבד יותר מאשר באינדיזיין בעבודה עם תמונות.

• הוסף לסימניות
זו שאלה שאני תוהה עלי הרבה זמן.
המקצוענים אומרים רק אינדיזיין ואין על מה לדבר.
מצד שני אני מכירה הרבה גרפיקאיות טובות שעובדות על אילוס'
כדאי לעשות מאמץ ולעבור מאילוס' לאינדיזיין?
זה בשבילי קשה מאד, כי אני יודעת אינדיזיין בסיס.
אבל אמרה לי מקצוענית, תחרקי שיניים ותעברי, מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
כמו שכתבתי אומרים שבאינדזיין השמיים הם הגבול!

• הוסף לסימניות
עם סיסמאות לא מגישים עבודות...
לדעתי כיפית יותר האילוס', יש רבים שיחלקו עלי. אני באמת חושבת שזה עניין של טעם אישי.
אגב, אני אישית מכירה מעצבת מעולה שעובדת רק עם פוטושופ. (היא למדה עוד בדור הקורל... ושונאת ללמוד תוכנות חדשות)

• הוסף לסימניות
בהרבה מקרים האינדיזיין תעבוד מהר יותר לכן היא עדיפה,
כדי לא להרגיש כבולים בכלי העיצוב, אפשר פשוט לעבוד על האינדיזיין עם אלוסטרייטור פתוח מתחת,
אתם צריכים איזו צורה ויקטורית מורכבת? צריכים כוכב? תעשו אותו באילוס' ותעתיקו לאינדיזיין וכו'
(אל תגידו שאמרתי לעשות להכל העתק - הדבק... בפרוש לא! תעבדו עם קישורים כמו שצריך רק שגיליתי שלצורות ויקטוריות קל להשתמש בטכניקה הזו)

• הוסף לסימניות
מה הקשר בין אינדיזיין לעיצוב מודעה? אינדיזיין זו תוכנה לעריכת טקסט שמאפשרת גם כמה גימיקים נחמדים לעיצוב כללי, אבל היא לא תוכנה לעיצוב.

אגב, גם בעיצוב מלל, אני תמיד מעצבת את התמונות או הרקעים בפוטושופ ומעבירה את ה- PSD לאינדיזיין שם אני מעצבת רק את המלל.

• הוסף לסימניות
משרד הפרסום הגדול בארץ מקאן אריקסון
עובדים באינדיזיין!
תסיקו את המסקנות לבד...
כמובן שהדברים הוקטורים מעובדים באילוס והתמונות בפוטושופ,
אבל עיצוב המודעה הסופי מבוצע באינדיזיין וכן הסגירה.

• הוסף לסימניות
אנחנו בפרוג (לפי שיטת כל המורים/ות) לומדות שכל מה שאנחנו עושות
באילוסטרייטור (לוגואים וכו') ובפוטושופ (תמונות)
עובר לאינדיזיין ושם מוסיפים את המלל ומסדרים/מעצבים את המודעה וסוגרים לדפוס.

• הוסף לסימניות
לעימוד הטקסט בפרסומת, אבל לערוך ולעבוד על תמונות מה קשור אינדיזיין פה?
פרסומת כיום היא בעיקר ויזואלית, לא מילולית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;548047:
עובדים באינדיזיין!
תסיקו את המסקנות לבד...

לכן מה ?

זה אומר שאין להם את הרצון לשנות מה שהם תרגלו בקורסים, וזה אומר שהקניין של התוכנות שלהם קיבל שוחד מהמוכר של אינדיזיין, וזה אומר כל מה שתחשבו, חוץ מזה שהתוכנה טובה יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;548051:
לעימוד הטקסט בפרסומת, אבל לערוך ולעבוד על תמונות מה קשור אינדיזיין פה?
פרסומת כיום היא בעיקר ויזואלית, לא מילולית

לדעתי כל פרסומת היא בעיקר מילולית עם ויזואל אחד או שניים,
הויזואל לרוב מיוצר בפוטושופ אז איפה אילוס בכל הסיפור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;548053:
כמה סיבות
אינדיזיין עובדת יותר מהר.
קבצים שנסגרים מאינדיזיין יותר קלים.
והמקצוענים טוענים שזה שיטת העבודה הנכונה!

נכתב ע"י מיכל123;548053:
זה אומר שאין להם את הרצון לשנות מה שהם תרגלו בקורסים, וזה אומר שהקניין של התוכנות שלהם קיבל שוחד מהמוכר של אינדיזיין, וזה אומר כל מה שתחשבו, חוץ מזה שהתוכנה טובה יותר.
:rolleyes:

• הוסף לסימניות
היום היה לנו שיעור על החלק הגרפי באינדזיין ואת ההתרשמות שלי היא שלפעולת בסיסית כמו יצירת אוביקט כל שהו אליפס' מלבן כוכב וכדו' אינדזיין לא נופל מהרמה של אילוס' ואפילו ליצור מסגרת פשוטה יש באינדי יותר אופציות מגוונות מאשר אילוס' בקיצור רוב הפקודות הבסיסית שרוב המשתמשים משמתשים באילוס' לצורך זה גם אינדזיין טוב לזה

• הוסף לסימניות
אז מה אתם מחליטים?

• הוסף לסימניות
אילוס' זה תוכנה שמיועדת ליצור דברים חדשים לוגו תמונות וכדו יש בה גם חלק הטקסט שאפשר גם לעצב, מאידך אינדזיין זה תוכנה בשביל עיצוב ועימוד טקסט וכל מה שקשור לטקסט עיצוב ועימוד וכד' אפשר ליצור בה והיתרון שיש בזה שגם את הדברים הבסיסים שעושים באילוס' אפשר לעשות גם כן באינדיזיין

• הוסף לסימניות
כמובן שיש הבדל בין מודעות שבהן תמונה שמגיעה מפ"ש וכיתוב שנעשה באינד', לבין מודעות אינצ'ים שבהן האילוס' יעילה הרבה יותר. לכן לכל סוג של עבודה כדאי להשתמש בתוכנה המתאימה לאותה עבודה ספציפית.

נכתב ע"י Aאילה;548047:
עובדים באינדיזיין!
תסיקו את המסקנות לבד...

כן, אני יודעת שאת אישית העדפת את אינד' גם למודעות קטנות עוד לפני שהכרת את שיטות העבודה במקאן....;)

• הוסף לסימניות
אם השאלה היא אילוסטרייטור או אינדיזיין בעיצוב מודעה התשובה הברורה היא:
אילוסטרייטור הרבה יותר כלים הרבה יותר אפשרויות. באינדיזיין קשה מאד לייצר צורות וקטוריות מורכבות.
אבל השאלה מיותרת למי שמשלב בין שניהם, שמרוויח את המהירות של אינדיזיין באפקטים מבוססי פיקסלים, תמונות וטקסט, ונהנה מהגמישות המדהימה של אילוסטרייטור בווקטורים
וזוהי הדרך הנכונה והיעילה ביותר לעבוד (בשילוב פוטושופ כמובן...)

אגב, החסרון היחיד של אילוסטרייטור זה במשחק שיש עם הפינות באינדיזיין CS5
לא נותר אלא לקוות שהקנאת הסופרים של מפתחי אדובי תביא לנו את האופציה הזאת בCS6

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה