- הוסף לסימניות
היית אמורה לדון לכף זכות.וכנציגתו של הבעש"ט
ולראות את היופי בילד עם הג'לי.
גם אם היה לו בגיל שלוש ג'לי על השיער.במקום שמחשבתו של אדם - שם הוא
כל עוד מחשבתו לא בג'לי, אז הוא לא שם.
היית אמורה לדון לכף זכות.וכנציגתו של הבעש"ט
גם אם היה לו בגיל שלוש ג'לי על השיער.במקום שמחשבתו של אדם - שם הוא
קורמן. מרחוב אמרי ברוך. 03-6768761מי יודע על מסלסלת פיאות בבני ברק (שמסלסלת רחב)
באמת לא יבין.לכל מי שחוששות לרוחניותו של הילד, תסבירו לי,
כנסו לראש של ילד בן שלוש-ארבע, שידוע שכשמסלסלים את הפאות משתמשים בקצת חומר לבנבנן
במה זה שונה מבחינתו ממשחת שיניים לדוגמא???? למה שיחשוב שיש פה משהו 'מודרני'??
באמת לא יבין.
וימשיך להשתמש לנצח אולי, כמו שכולנו מיחלים לגבי המשחת שיניים.
אולי את מפחדת שהוא ילבש לנצח מכנסיים בהירות, כיפה עם אות מעור וחולצה מנקסט?באמת לא יבין.
וימשיך להשתמש לנצח אולי, כמו שכולנו מיחלים לגבי המשחת שיניים.
תודה על הפירוט וההסבר למה שכתבתי:@gooly.
לגבי שבת. מתאים גם ליום חול- זה פשוט מחזיק יותר.
אצלנו מורחים קצת ג'ל על הפאות, מסרקים, מסובבים על האצבע. ואז... לפני שמשחררים את האצבע- שמים 2 סיכות בשני הצדדים. (מצורף תמונה.) אנחנו אוהבים את זה ככה- בלי להוריד. אז לחיידר כל יום- שולחים ככה. והם חוזרים בלי הסיכות.
בליל שבת- הם הולכים עם הסיכות. ולפעמים- אם הם מורידים את זה במשך הערב- פשוט לפני שהולכים לישון- אני מסלסת שוב על האצבע ושמה סיכות. בלי מים, בלי ג'ל, פשוט רק בשביל לשמר את הצורה.
ובשבת בבוקר- לפני שהולכים לביה"כ- מורידים את הסיכות. מסדרים קצת עם היד. והילד נראה טיפ טופ! (ולמי שדואגת- זה נראה טבעי לגמרי. כבר לא נשאר זכר ממראה של ג'ל מבריק ונוקשה)
צפה בקובץ המצורף 322027
צפה בקובץ המצורף 322031
וככה זה נראה אחרי שמורידים את הסיכות...
צפה בקובץ המצורף 322032
@לא אני התגובות שלך והאובססיות סביב הענין ממש ממש מרגיז!עצה ששמעתי מהאמהות לילדים עם שיער חלק:
לשים כל לילה ג'ל ולסלסל את הפיאות ולתפוס עם קליפס
בבוקר מורידים ונשאר סביר במשך היום, אלא אם כן ירד גשם או שיחקו במים...
כמו משפ' X שאוכלים רק העד"ח ולא מובילים עגלה בשבת ומתלבשיםועוד ועוד
כל ילד שפוי מגיע לגיל שהוא רוצה להיות כמו החברים ולא מסכים ללבוש חולצות טריקו / צבעונית מדי / שרוולים קצרים וכו' הם מכירים את הקודים הרבה יותר טוב מאיתנו!!!
הם מכירים את הקודים הרבה יותר טוב מאיתנו!!!
@חנון כל מילה פנינהאף אחת לא שאלה על בחורים ואברכים, אלא בס"ה נשים צדיקות מאנ"ש שרוצות דבר אחד שהילדים יהיו מסודרים! האובססיות שלך סביב הענין והניפוח של נמלה לפיל מיותרת!
1. 80% מהילדים בגיל 3-4 צריכים ג'ל כדי שהפיאות יקבלו כיוון וצורה, יש ילדים עם שיער מאוד מאוד חלק שצריכים עד הבר מצוה ואפילו יותר. לא שאלו כאן על אברכים ובחורים
2. לא עשו ענין אבל לא צריכים ללבוש מרופט ומלוכלך אלא ההיפך!
3. בדיוק על זה מדברים
4. הבעש"ט לא חינך אותנו לתקן את כל העולם וכל אחד מאיתנו תהיה נציגת הידברות / ערכים / לב לאחים וכדו' אלא כל אחד תדאג לתקן את עצמה וכך תשפיע על סביבתה
נניח אם יש אברך עם חוש לאסתטיקה ששם ג'ל ומסדר את הזקן וכו' ונראה בעיניך מודרני - "פוץ" בלע"ז, האם את יודעת כמה יר"ש ומידות טובות הוא מכניס לילדיו? איך נראה שולחן שבת שלו? איך שומר עליהם שלא יסתובבו הפקר?
האם כל דרך החסידות מתחיל ונגמר עם ג'ל?!
מי שלא שם צדיק, ומי שכן פרחח?!
אל תסתכל בקנקן אלא בה שיש בו!!!
5. האם את לא טוענת שאת צודקת ומי שלא אז לא?!
כתבת ממש @בציניות !!!1. מאוד קל לזרוק מספרים... זה נעשה קשה יותר כאשר נתקלים עם המציאות ש'עפעס' לא כל כך מסתדרת עם זה. אולי הכוונה היתה כך: 80% מתוך ה20% ששמים ג'ל....
(ואולי רק לא שמים לב כי כולם משתמשים עם ג'ל חוחובה שנותן מראה טבעי...)
2. נסיון להוציא את דברי מהקשרם. אף אחד לא אמר שצריך ללבוש מרופט ומלוכלך!
אין גם אחד שיאמר שילדים בלי ג'ל הם מרופטים ומלוכלכים. תראו לי אחד! שיקום ויאמר בכנות דבר כזה.
3. ברור.... שאם לא כן, לא היה מקפיץ אתכם הניסיון לקעקע חלילה את קדושת הג'ל וטהרת יפי הפיאות....
4. כל המוסיף גורע! דרך החסידות לא מתבטאת כולה רק בנושא זה, היא לא מתחילה ונגמרת בזה, אך כן היה זה מדרך החסידות שלא להתעסק יותר מידי עם החיצוניות. וצר לי לומר, אך גם אברך עם חוש אסתטי, צריך לעשות דרך ארוכה ארוכה... עד שהוא מגיע לסדר את זקנו (ואין הכוונה לאברך ליטאי כמובן או אפילו אברך מבית חסידי שלמד בישיבה ליטאית וכדו', אברך חסידי מבית חסידי רגיל ששייך לקהילה וכו', והוא ירא שמים וצדיק וכו' וגם נוגע בזקן, אין חיה כזאת!) בכל אופן לי לא יצא להכיר אנשים כאלו. אמת שיתכן והוא יגדל ילדים טובים ויראי שמים ואפילו יותר טוב מאחרים, אבל זה לא בגלל, אלא למרות המודרניות שלו.
(וכשה'תוך' בוחר כיצד לעצב את הקנקן, זה מלמד משהו גם על התוך בעצמו...)
5. המשפט שכתבתי יכול להיראות אכן קצת פרדוקסלי, אך מי שמעוניין להבין באמת ולא לנגח, מבין אותו מצויין.
ואציין, שלעולם לא אכפור בזכותו של כל אחד לומר מה שהוא חושב, [ובוודאי שלא אמעיט מזכותו (ולדעתי אף חובתו) לנהוג כפי הרגשתו ותפיסתו, והמקום והדרגה בו הוא נמצא]. עם זאת, אין זו מחובתי להסכים עמו בכל דבר, ואפילו לא תמיד עלי להאמין שאך האמת היא זו שיוצאת מגרונו... ושוב, זה עדיין לא אומר שאזלזל בו ובדבריו.
אגב, אצלנו ממש לא מתנזרים מג'ל. אבל לעולם לא אשלה את עצמי שזה רק לשם שמים ומשום 'זה קלי ואנוהו' (כן, בטח גם במצוות כיסוי הראש, נקפיד על פיאה יפהפיה ומהודרת משום זה קלי ואנווהו...), גם אם אמצא מקורות לכך (אשר יתכן מאוד והמקורות שצוטטו, באו בכלל להפקיע מאותם המתביישים בפיאותיהם ומצניעים אותן וכו', ואין לכך כל קשר עם הדיון הנוכחי, ב. אם נתחיל במלחמת מקורות לעולם לא נגמור, וכבר אמר מרן החזו"א שכאשר מישהו מגיע עם דיעה מוצקת ובא לחפש במקורות סימוכין לדבריו תמיד ימצא את שהוא רוצה למצוא...).
אם מישהו סבור שהוא נוהג כפי שראוי לו לנהוג, מצוין. אם לא, יעשה את חשבון נפשו ואל נא יחפש לעצמו הסברים וצידוקים וישקר את עצמו ואת הזולת (בעיקר את עצמו, כי על הסובבים קשה יותר לעבוד).
סבורני אכן שדי בזאת, כדי להעביר ולהבהיר את העניין. איני כופה את דעתי על אף אחד, וגם לא אמנע ממי שבוחר ללכת עם הראש בקיר לעשות זאת.
בברכה מרובה והצלחה לכולם.
דברי טעם.1. מאוד קל לזרוק מספרים... זה נעשה קשה יותר כאשר נתקלים עם המציאות ש'עפעס' לא כל כך מסתדרת עם זה. אולי הכוונה היתה כך: 80% מתוך ה20% ששמים ג'ל....
(ואולי רק לא שמים לב כי כולם משתמשים עם ג'ל חוחובה שנותן מראה טבעי...)
2. נסיון להוציא את דברי מהקשרם. אף אחד לא אמר שצריך ללבוש מרופט ומלוכלך!
אין גם אחד שיאמר שילדים בלי ג'ל הם מרופטים ומלוכלכים. תראו לי אחד! שיקום ויאמר בכנות דבר כזה.
3. ברור.... שאם לא כן, לא היה מקפיץ אתכם הניסיון לקעקע חלילה את קדושת הג'ל וטהרת יפי הפיאות....
4. כל המוסיף גורע! דרך החסידות לא מתבטאת כולה רק בנושא זה, היא לא מתחילה ונגמרת בזה, אך כן היה זה מדרך החסידות שלא להתעסק יותר מידי עם החיצוניות. וצר לי לומר, אך גם אברך עם חוש אסתטי, צריך לעשות דרך ארוכה ארוכה... עד שהוא מגיע לסדר את זקנו (ואין הכוונה לאברך ליטאי כמובן או אפילו אברך מבית חסידי שלמד בישיבה ליטאית וכדו', אברך חסידי מבית חסידי רגיל ששייך לקהילה וכו', והוא ירא שמים וצדיק וכו' וגם נוגע בזקן, אין חיה כזאת!) בכל אופן לי לא יצא להכיר אנשים כאלו. אמת שיתכן והוא יגדל ילדים טובים ויראי שמים ואפילו יותר טוב מאחרים, אבל זה לא בגלל, אלא למרות המודרניות שלו.
(וכשה'תוך' בוחר כיצד לעצב את הקנקן, זה מלמד משהו גם על התוך בעצמו...)
5. המשפט שכתבתי יכול להיראות אכן קצת פרדוקסלי, אך מי שמעוניין להבין באמת ולא לנגח, מבין אותו מצויין.
ואציין, שלעולם לא אכפור בזכותו של כל אחד לומר מה שהוא חושב, [ובוודאי שלא אמעיט מזכותו (ולדעתי אף חובתו) לנהוג כפי הרגשתו ותפיסתו, והמקום והדרגה בו הוא נמצא]. עם זאת, אין זו מחובתי להסכים עמו בכל דבר, ואפילו לא תמיד עלי להאמין שאך האמת היא זו שיוצאת מגרונו... ושוב, זה עדיין לא אומר שאזלזל בו ובדבריו.
אגב, אצלנו ממש לא מתנזרים מג'ל. אבל לעולם לא אשלה את עצמי שזה רק לשם שמים ומשום 'זה קלי ואנוהו' (כן, בטח גם במצוות כיסוי הראש, נקפיד על פיאה יפהפיה ומהודרת משום זה קלי ואנווהו...), גם אם אמצא מקורות לכך (אשר יתכן מאוד והמקורות שצוטטו, באו בכלל להפקיע מאותם המתביישים בפיאותיהם ומצניעים אותן וכו', ואין לכך כל קשר עם הדיון הנוכחי, ב. אם נתחיל במלחמת מקורות לעולם לא נגמור, וכבר אמר מרן החזו"א שכאשר מישהו מגיע עם דיעה מוצקת ובא לחפש במקורות סימוכין לדבריו תמיד ימצא את שהוא רוצה למצוא...).
אם מישהו סבור שהוא נוהג כפי שראוי לו לנהוג, מצוין. אם לא, יעשה את חשבון נפשו ואל נא יחפש לעצמו הסברים וצידוקים וישקר את עצמו ואת הזולת (בעיקר את עצמו, כי על הסובבים קשה יותר לעבוד).
סבורני אכן שדי בזאת, כדי להעביר ולהבהיר את העניין. איני כופה את דעתי על אף אחד, וגם לא אמנע ממי שבוחר ללכת עם הראש בקיר לעשות זאת.
בברכה מרובה והצלחה לכולם.
ממש צחקתי מהתגובה...בטח מלא יכעסו על התגובה הפנאטית שלי.
אני אישה רגילה שמשתדלת להיראות מצוין. ומשקיעה בביגוד, ובפיאה, ובבית. וחשוב לי שהכל יראה מצוין.
בעיני המראה של ילדים מסולסי פאות עמוסות ג'ל, עומדות יציב בלי לזוז הוא מכוער.
(יותר מכל מזכיר לי פאה מלאת ספריי. קשיחה ושרירה ועומדת שכל רוחות שבעולם לא יזיזו אותה.)
אוהבת מאד את המראה היהודי. של הפיאות הטבעיות, המפוזרות קצת לפעמים, המתבדרות.
וכשהן מוגזמות אפשר להעלות, לגלגל מאחורי האזניים וכו'
לדעתי, ילד שמגיל שלוש מתעסק עם צורת הפיאות, ומשקיע בחזות מושקעת ומטופחת,
לא יכול לגדול לאיש רציני.
קדושה ויראת שמים הן יסוד ועצם החסידות, ונראה לי שפאות מסוסלות בג'ל חוטאות למטרה.
מעריכה את כל מי שחושב ובוחר אחרת.
מסכימה לגמרי.אני מתעסקת עם צורת הפיאות ולא הילד.
לא מסכימה עם המשפט הזה, אבל זכותך לחשוב מה שאת רוצה.
לא הבנתי היכן הקשר של קדושה ויראת שמים לג'ל על הפאות.
יכול להיות שהבעיה אצלי.
אני כן בעד
להסביר את ההבדל בין אישה לגבר?ממש צחקתי מהתגובה...
קדושה ויראת שמיים ולא חיצוניות מצד שני את מדגישה כמה חשוב לך להיראות מצויין ומשקיעה בביגוד בפאה ובבית....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים