יעוץ בתכנון מטבח - בעצתכם לקחתי מעצבת, עכשיו צריכה להחליט

• הוסף לסימניות
יש כאן 3 תוכניות
אני נוטה ללכת על הראשונה,היא נראית לי מרשימה ונוחה מאד
רק מתלבטת עד כמה פרקטי עם ילדים שהכיריים באי,או שזה לא מפריע
(אני יכולה לטגן חצילים ביום שישי כשהילדים יושבים לאכול?)
וכן מפריע לי שהקיר מזווה ובילד אין נמצא בתחילת המטבח
הייתי עדיפה שיהיה בסוף, השאלה אם זה יכול להיות שם (המקרר למשל שצריך להיפתח)

אשמח בגדול לשמוע את דעתכם על התוכניות והמלצות
ואולי הארות מחכימות

קבצים מצורפים

• סקיצה 1.jpg
    KB 356.1 · צפיות: 46
  • סקיצה 2.jpg
    KB 298.6 · צפיות: 22
  • סקיצה 3.jpg
    KB 340.4 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
1. לא טוב שהכיריים בכניסה וצמודות לסועדים
2. צריך להצמיד את הבילד אין למקרר ולסובב את השולחן.
3. צריך להחליף בין הכיור לכיריים.

האופציה השלישית מזכירה את הסקיצה שעשיתי, כדאי לך להציץ בה שוב.

• הוסף לסימניות
תוכל להעלות אותה שוב?
וכן,מאיזה סיבה לא טוב שהכיריים בכניסה וצמודות צסועדים? דווקא ראיתי שזה נהיה מאד טרנדי

• הוסף לסימניות
זה טרנדי בתמונות. אבל במציאות אזור הכיריים הוא לא הכי סטרילי, זה לא מתאים לכניסה.
וכמובן שלאכול צמוד לכירים זה מסוכן לילדים ולא נוח למבוגרים.

העליתי את הסקיצה. ראיתי שהארכת את המטבח אז ניתן להוסיף בילד אין מימין למקרר

קבצים מצורפים

• עם%20קיר.PNG
    KB 83.8 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
כיריים בכניסה- כי פעמים רבות הן לא אסטטיות, אם את פדנטית מאד- אז בזמן הבישולים, ואם לא כ"כ- אז גם הרבה אח"כ...
ליד הסועדים- מבחינה בטיחותית, ילדים יושבים שם בגובה השיש או מעט נמוך ממנו, מספיק ילדון אחד שמנסה לבדוק מה את מבשלת... בעיני- חוץ מיופי טרנדי, אין לזה מקום בבית עם ילדים (ושלא יראו כאן כמה לקוחות שכן עשיתי להם, אבל אחרי ויכוחים רבים בינינו שאני הרמתי ידיים...)

מבחינת הכניסה- בעיני המטבח פתוח יותר מידי לכניסה, יש מעלה ענקית לכניסה פתוחה ומאווררת, אבל כאן נכנסים לתוך פינת האוכל שבה, כדי להוסיף לאווירה- יהיה גם כיור או כיריים, לא נעים שכל דופק בדלת יראה מה את מבשלת או האם רחצת כבר את כלי ארוחת הצהרים, ולא נעים לשבת לאכול מול הדלת בצורה כ"כ ישירה, כן, למרות המרחק (שהוא לא כ"כ גדול)
כן הייתי הוכלת יותר לכיוון של אופציה 3 שיש בה איזשהו מימד של הסתרה, ומאריכה בקצת את הקיר אבל לא מגביהה אותו עד התקרה כדי להשאיר 'איוורו' לחלל הכניסה.
והופכת את סדר השיש העליון כך שהגבוהים יהיו בסוף- קודם המקרר אח"כ התנור ובסוף המזווה.

ותשימי לב לנק' חשובה- למרות שטח המטבח הגדול- לא נשארת עם משטחי שיש גדולים במיוחד!

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני מאמינה שישבת יחד עם המעצבת ומציתם את כל האפשרויות העומדות לרשותכם בהתאם לסגנון החיים שלכם
בכל אופן מס' נקודות
1. האם כשבעלך או אחד הילדים היותר גדולים סועדים את ארוחת הצהרים/ערב באי המעוצב
ואי מי דפק בדלת ואת צריכה לגשת על מנת להביא משהו למשהי ולוקח מס' דקות בו יש לאורח אפשרות צפיה בסועדים את לבבם בדקי שוב האם זה מתאים לבני הבית
2. כיריים ליד כסאות הבר המרשימים שעליהם יושבים הילדים המאוד מנומסים וכל טיפת שמן שעפה לה הם מסיטים את ראשם בעדינות ע"מ שהיא תפגע במקרה הטוב ברצפה
3. חשבי שוב על כל אדי השמן של החצילים מתפשטים לכל חלל הבית (מכיוון שהם לא בקרבת חלון או מקור אוורור)
4. באופציה השניה בדקי את המרחק בין המקרר לתנור וכיריים יש "תורה" שלימה על תכנון נכון של חפצים במטבח שנותן מענה אופטימלי ונח לצרכי המשתמש
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
לא התעמקתי בתכנית
אבל מה שחשוב זה
שלא יראו את האוכלים במטבח מהכניסה

לי יש פתח מטבח מול הכניסה
וזה מעצבן מאד
העדפתי שפחות יראו את איזור השיש מהדלת (בזמנים עמוסים והשיש עמוס בפעולה...)
ויותר שולחן
אבל גם זה עדיף שלא, כל פעם בעלי צריך לזכור לשבת הפוך לדלת שאולי שכנה תדפוק ...

• הוסף לסימניות
ב3 אני מציע להחליף את בין הכיור (הבשרי) והכיריים

• הוסף לסימניות
אם תעלי תכנית עם מידות נוכל יותר לעזור

• הוסף לסימניות
בנתיים עבדתי על עוד סקיצה בסגנון שאת מחפשת, פתוח ומודרני. אבל.. קצת יקר.

אי ענק עם משטחי עבודה גדולים
קיר שמסתיר את הכיורים
פינת ישיבה מוסתרת מהכניסה
קיר גבוהים בקו הארונות
ועוד..

תכנון בסיסי שניתן לשדרוג

קבצים מצורפים

• סקיצה.JPG
    KB 24.5 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י א6;2143918:
בנתיים עבדתי על עוד סקיצה בסגנון שאת מחפשת, פתוח ומודרני. אבל.. קצת יקר.

אי ענק עם משטחי עבודה גדולים
קיר שמסתיר את הכיורים
פינת ישיבה מוסתרת מהכניסה
קיר גבוהים בקו הארונות
ועוד..

תכנון בסיסי שניתן לשדרוג

רעיון יפה....
ואם התישבתי בכסא ליד הקיר ושכחתי להוציא את הגבינה מהמקרר?;)

לדעתי, עדיף להצמיד את האי לקיר, להאריך עוד קצת את הקיר מול הכניסה ופינת האוכל כמו בתוכנית השניה.

עדיף להכנס לבית ולראות קיר (מעוצב) מול הכניסה וסלון מצד שמאל, מאשר לראות כיורים\כיריים\פינת אוכל.

• הוסף לסימניות
תוכלי לשתף איזה סקיצה בחרת ומה אהבת בה?

תחכימי אותנו

• הוסף לסימניות
עדין בהתלבטויות קשות.. קשה לי לקבל החלטה
ליבי נוטה לכיוון הסקיצה השלישית

1. אוהבת שהקיר מזווה ובילד אין נמצא בסוף המטבח
2. יש לי שם פינה טובה לתמי 4.

בעיה - מה יהיה בארון הפינתי? זה לא גוזל לי שטח אחסון?

אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית

**לגבי האי ממול הכניסה לבית - זה בסדר מבחינתי, אין צורך להעיר/להאיר על זה **

קבצים מצורפים

• 3 ב.JPG
    KB 129.5 · צפיות: 20
  • 3 א.JPG
    KB 125.5 · צפיות: 15
  • סקיצה 4.JPG
    KB 102.1 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
אני ממליצה לשים את הבילד אין בסוף המטבח - משמאל
את המקרר - הכי ימני ואת הכיריים להצמיד לבילד אין
זכור לי ששמעתי פעם שלא בריא למקרר להיות ליד מקור חום (אפילו שהארון של הבילד אין מבודד, זה לא לגמרי)
בצורה כזו תוכלי לעשות ארון עליון מעל המקרר ולהמשיך אותו לכיוון הכניסה, כי הרי מעל הכיור החלבי אין לך ארונות עליונים, נכון?

• הוסף לסימניות
המקרר לא יוכל להיות הכי ימני כי יש שם חתיכת קיר בולטת (באיזור הזה בעצם היה את הקיר של האיזור שירות)
לגבי ארונות, לא כל כך בא לי לעשות ארונות לכל האורך אלא רק קלאפה מעל (בכל מקרה מעל הכיריים לא שייך..)

• הוסף לסימניות
לדעתי באופציה השלישית הפינה ממש מיותרת מכמה סיבות:

היא עולה יקר - על פינה משלמים כפול, ומצד שני - את לא מרוויחה כמעט עוד שום שטח עבודה
כי אין גישה נוחה לפינה. ומעבר לכך - האחסון בפינה מצריך פתרון כזה או אחר שאף פעם לא מושלם.
וגם מבחינת המראה והתחושה - יותר נעים בלי הפינה שיוצרת "שפיץ" לא נעים בכניסה לתוך המטבח.

מסכימה עם זה שכדאי שהגבוהים יהיו בחלק הפנימי של המטבח
(למרות שאם מאד חשוב לך אור - זה קצת חוסם את מקור האור היחיד של המטבח הזה)

ועוד שאלה - מכונת הכביסה נשארת באזור השירות, או שעוברת לאיזור אחר שלי הבית?
למה לא להמשיך את המשטח לתוך מרפסת השירות ולהכניס את המכונות והדוד בארון ?

• הוסף לסימניות
הפינה חשובה לי בעיקר בגלל התמי 4.
ואם את הפינה אני לא עושה נשלף, אלא זה יהיה ארון פנימי לא שימושי ביום יום (כלי פסח?)
ומתחת הכיור כן יהיה לי אחסון. ונוסף לי כאן שטח שיש
אני טועה?
איפה אשים את התמי 4 בלי הפינה הזו?

מבחינת התכנון. את האיזור שירות סיפחתי למטבח, ואת המסתור כביסה נהפוך לאיזור שירות, עדיין מתלבטת אם להשאיר אותו פתוח ומחובר למטבח, או כן לעשות אותו חדר סגור. (את הדוד אני אשקול להוציא מחוץ לבית, זה כבר נראה בעיקר תלוי בעלויות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;2146992:
המקרר לא יוכל להיות הכי ימני כי יש שם חתיכת קיר בולטת (באיזור הזה בעצם היה את הקיר של האיזור שירות)
לגבי ארונות, לא כל כך בא לי לעשות ארונות לכל האורך אלא רק קלאפה מעל (בכל מקרה מעל הכיריים לא שייך..)

איפה יש בימין קיר בולט? אני מתכוונת איפה שהמזווה בסקיצה 3ב',
ולגבי ארונות - לי יש רק קלאפות למעלה, ומעל הכיריים קומה אחת במקום 2 קומות.

• הוסף לסימניות
בגלל שאין כאן את כל המידות נסיתי לעשות משהו סכמטי, צריך לבדוק איך זה מסתדר מבחינת המידות.
אני הייתי שוקלת לפצל את הארונות הגבוהים ולהעביר את המקרר ותנור לקיר הקטן שבכניסה למטבח.
לפי איך שנראה אין מספיק מעבר ולכן הייתי מנסה להוריד מהעומק של האי 15 ס"מ (באיזור פינת אוכל אפשר להסתפק ב 45 ס"מ במיוחד שזה רק באיזור מסוים ולא לכל האורך) ולראות אם זה מסתדר.

אם לא נכנס שם בקיר מקרר ותנור וגם כדי 'לאוורר' מעט את הכניסה, אפשר לעשות מזווה בעומק (אולי גם רוחב) 45 ס"מ ואחריו למקם את המקרר ואת התנור להשאיר במקומו הנוכחי או לשקול אופציה של תנור מתחת לשיש.

במקרה שאת מפצלת את הארונות הגבוהים את יכולה לקצר את משטח השיש הבשרי.

שוב, מה שהעליתי כאן הוא נורא "באוויר"- חייבים לבדוק אם הכל מסתדר מבחינת מידות.

בהצלחה!

קבצים מצורפים

• סקיצה 4.JPG
    KB 149.6 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
כמה דברים

1. הכיור אמור להיות קרוב למקרר ולא הכיריים כי זה סדר העבודה במטבח
2. המקרר צריך להיות קרוב למשטח העבודה
3. המקרר הוא חלק ממשולש העבודה ואם הוא יכנס פנימה הפינה שבין הכיור החלבי למקרר תהווה מכשול באמצע משולש העבודה

נ.ב. אני עדיין תקוע עם הסקיצה הנקיה והסופר מודרנית שעשיתי

קבצים מצורפים

• אופציה.PNG
    KB 4.5 · צפיות: 14

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה