יעוץ בתכנון מטבח - בעצתכם לקחתי מעצבת, עכשיו צריכה להחליט

• הוסף לסימניות
תבדקי שוב אם את הפינות הבולטות האלה אי אפשר להוריד, זה נראה כמו קיר פנימי סטנדרטי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א6;2147192:
כמה דברים

1. הכיור אמור להיות קרוב למקרר ולא הכיריים כי זה סדר העבודה במטבח
2. המקרר צריך להיות קרוב למשטח העבודה
3. המקרר הוא חלק ממשולש העבודה ואם הוא יכנס פנימה הפינה שבין הכיור החלבי למקרר תהווה מכשול באמצע משולש העבודה

נ.ב. אני עדיין תקוע עם הסקיצה הנקיה והסופר מודרנית שעשיתי

מה שונה הסקיצה הזו מסקיצה 3 א'?
ואיפה יעמוד תמי 4?

• הוסף לסימניות
השוני הוא שהחלפתי בין הכיור לכיריים ובין המקרר למזווה.

נראה לי שיש מקום מעל המזווה למכשיר שזולל הכי הרבה חשמל במטבח (תמי 4), צריך לבדוק את זה.

• הוסף לסימניות
המכשיר תמי 4 אמור להיות במקום נגיש לכל בני הבית ולא רק לעובדים במטבח, והוא גם אמור להיות באזור פינת הקפה

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי להבין לאיזה סקיצה הכוונה ואיך תמי 4 יכול להיות מעל המזווה?

• הוסף לסימניות
את הולכת לגור בבית הזה או רק לקבל מבקרים?
שולחן מול הדלת זו מכה שלא כתובה בתורה
זה יפה, אפילו מאוד יפה אבל לאכול שם- ממש לא רלוונטי.
במיוחד שעוד כמה שנים הילדים בעז"ה יהיו עצמאים יותר
ואז מה שיהיה על השולחן לא יהיה ממש בשליטתך.
השרטוט של A6 עם הקיר מסתור ממש מוצלח.
ועוד דבר אני מעיזה להציע- להחליף בין פינת האוכל לאמבטיה

קבצים מצורפים

• מטבח.jpg
    1.8 MB · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
לא קראתי את כל התגובות, יתכן שמישהו/י כבר כתב/ה.
אבל הפינה כרגע מיותרת, היא לא מוביפה אזור עבודה משמעותי ומבחינת מחיר מייקרת פי 2, ותופסת מקום נכבד, או שמוותרים עליה, או שמושכים את האי של השולחן (מתאפקת לא לדבר עליו...;)) מעט למטה ומאריכים את הפינה עד קצה הקיר, כך לפחות יש לה הצדקה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2147569:
לא קראתי את כל התגובות, יתכן שמישהו/י כבר כתב/ה.
אבל הפינה כרגע מיותרת, היא לא מוביפה אזור עבודה משמעותי ומבחינת מחיר מייקרת פי 2, ותופסת מקום נכבד, או שמוותרים עליה, או שמושכים את האי של השולחן (מתאפקת לא לדבר עליו...;)) מעט למטה ומאריכים את הפינה עד קצה הקיר, כך לפחות יש לה הצדקה

כתבתי לגבי זה
שזה חשוב לי כי זה נותן לי מענה מושלם למיקום של תמי 4,
וכן יש כאן מעט תוספת של משטח עבודה
למה זה אמור לייקר י 2? (לא עשה ארון פינתי נשלף, הוא יהיה מקום אחסון לכלי פסח, נגיד. משהו לא שימושי ביומיום)

• הוסף לסימניות
מצאתי מקום לתמי 4

גנבתי מהאמבטיה שטח מת והעברתי אותו למטבח עבור פינת אקספרס.
בפינה הזאת עושים את כל השימושים הקטנים במטבח כגון להכין שתיה חמה וקרה, מזון לתינוקות, קורנפלקס וכולי.
הרעיון הוא שבשביל שימוש קטן לא צריך ללכלך את כל המטבח.
הפינה הזאת קרובה להכל, כגון למקרר לצורך הוצאת חלב, וכן לחלבי ולבשרי. אבל היא נפרדת מהמשטחים העיקריים, והיא לא במקום בולט.
ובפינה הזאת יעמוד מכשיר התמי 4.

אהבתי מאוד את מבנה המטבח הנקי והמודרני הזה, גם כי בכל התכנונים האחרים, במשטח העבודה הבשרי שהוא העיקרי, המשתמש מפנה את הגב לאורחים והוא לא בקשר עין עם הילדים וזה כל הרעיון של מטבח פתוח בחלל משותף.

קבצים מצורפים

• אופציה2.JPG
    KB 26.5 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
ארון פינתי מחושב תמיד פי 2 אצל הנגרים וחברות
ללא קשר לתכולה ולסוג המדפים

• הוסף לסימניות
זה מייקר פי שניים. כי בחישוב אורך הארונות ומשטח העבודה מחשבים את הפינה פעמיים, גם לאורך וגם לרוחב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א6;2147604:
גנבתי מהאמבטיה שטח מת והעברתי אותו למטבח עבור פינת אקספרס.
בפינה הזאת עושים את כל השימושים הקטנים במטבח כגון להכין שתיה חמה וקרה, מזון לתינוקות, קורנפלקס וכולי.
הרעיון הוא שבשביל שימוש קטן לא צריך ללכלך את כל המטבח.
הפינה הזאת קרובה להכל, כגון למקרר לצורך הוצאת חלב, וכן לחלבי ולבשרי. אבל היא נפרדת מהמשטחים העיקריים, והיא לא במקום בולט.
ובפינה הזאת יעמוד מכשיר התמי 4.

אהבתי מאוד את מבנה המטבח הנקי והמודרני הזה, גם כי בכל התכנונים האחרים, במשטח העבודה הבשרי שהוא העיקרי, המשתמש מפנה את הגב לאורחים והוא לא בקשר עין עם הילדים וזה כל הרעיון של מטבח פתוח בחלל משותף.

אהבתי את הפינת אקספרס,
רק שאין לי אפשרות לעשות שינוי בקירות (קבלן בעייתי)
האופציה הזו נראית לי יקרה מאד, אני צודקת?
וזה שהשיש גורם לי לעשות סיבוב כי די להיכנס למטבח,זה לא מסרבל? (גם להגיע לאיזורי הישיבה הפנימיים..)
נשמע לי לא נעים ונח לשבת שם כאילו אנחנו מתחבאים ממישהו..

• הוסף לסימניות
1. לא חייבים להתחבא, אפשר להעביר את מקומות הישיבה לצד השני.
2. המטבח טיפה יותר יקר
3. זה שינויים קלים, אפשר לעשותם לאחר שמקבלים את הדירה. באיזה שלב הבנין?
4. הפתח פחות מסרבל מהאופציות האחרות כי היא יותר קרוב למרכז הבית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א6;2147643:
1. לא חייבים להתחבא, אפשר להעביר את מקומות הישיבה לצד השני.
2. המטבח טיפה יותר יקר
3. זה שינויים קלים, אפשר לעשותם לאחר שמקבלים את הדירה. באיזה שלב הבנין?
4. הפתח פחות מסרבל מהאופציות האחרות כי היא יותר קרוב למרכז הבית.

הדירה בשלב הקירות החיצוניים עדיין אומנם. אבל יש לנו הרבה מגבלות ועל כל דבר אישורים בלי סוף
(בעיקר כי מדובר במחיר למשתכן)
אני עכשיו במריבות והתעקשות מול הקבלן שיאשר לי לעשות רצפה מבריקה כי הוא לא מוכן לעשות תוספת הגנה.. קבלן שממש סגור וקשה בקטע של שינויים

• הוסף לסימניות
בכל פרויקט של מחיר למשתכן קשה עד בלתי אפשרי לעשות שינויים, אפילו שינויים קלים. נראה לי שמשרד האוצר קבע את זה.
זה המחיר של מחיר למשתכן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה