דיון יעוץ השקעות וסוכנות ביטוח האם צריך אותם?

• הוסף לסימניות
אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שלכל אחד מתאים לנהל השקעה פסיבית. אפשר לשים על זה סימן שאלה.
מסכים אתך.
הפתרון הכי טוב לעת עתה זה סוכן ביטוח שמגיע הביתה ומציע גמל להשקעה.
אין אף אדם בלתי תלוי!!!
ההוכחה לכך שאין אדם בלתי תלוי
זאת העובדה שמנסים להסביר לאדם נגוע שאין אדם בלתי תלוי
והוא לא מצליח להפנים את זה.
מקווה שהובנתי.

• הוסף לסימניות
@Ins תני לי להניח שאת בעלת רשיון ייעוץ פנסיוני ולא ייעוץ השקעות, צריך לחדד ששם התחום פרוץ יותר.
הפיקוח על יעוץ השקעות מחמיר הרבה יותר.
ולא באתי להקל אלא להחמיר
אוריינות פיננסית היא חובה
צריך לבדוק את יועץ ההשקעות
ק"ו שצריך לבדוק את היועץ הפנסיוני
וכמובן וכמובן שצריך לבדוק את היועץ מהשטיבל, (שאינו נמצא תחת פיקוח כלל), מבחינה מקצועית. האם יש לו את כל הכלים?

וכמו כולם, אסיים בגילוי נאות:
כיון שחסר יועצי השקעות בעלי רישיון ומוניטין במגזר,
הבה נכיר טובה לאלו שמנסים להיות אנשים במקום שאין איש.
קיבלתי ייעוץ אישי מאחד ממובילי הפורום כאן, ומודה לו מאד.
אבל אשמח מאד אם התחום יתפתח במגזר באופן יותר מקצועי ומפוקח.

• הוסף לסימניות
@Ins תני לי להניח שאת בעלת רשיון ייעוץ פנסיוני ולא ייעוץ השקעות, צריך לחדד ששם התחום פרוץ יותר.
בלת"ק.
@Ins היא אשת מקצוע מהנדירים בתחום, לא נפגשתי במקצועיות שירות ויושרה ברמה כזאת!
יש לה רשיון פנסיוני, וגם למדה את כל הנדרש בשביל ניהול תיקים..

הפיקוח על יעוץ השקעות מחמיר הרבה יותר.
ולא באתי להקל אלא להחמיר
אוריינות פיננסית היא חובה
צריך לבדוק את יועץ ההשקעות
ק"ו שצריך לבדוק את היועץ הפנסיוני
וכמובן וכמובן שצריך לבדוק את היועץ מהשטיבל, (שאינו נמצא תחת פיקוח כלל), מבחינה מקצועית. האם יש לו את כל הכלים?

וכמו כולם, אסיים בגילוי נאות:
כיון שחסר יועצי השקעות בעלי רישיון ומוניטין במגזר,
לא רק במגזר, נדיר למצוא ייעוץ השקעות אישי שלא מטעם הבנק, וגם הוא יכול לסבול מדעות קדומות.
הדוגמה הכי נפוצה היא ההשקעה הפאסיבית - את רעיון ההשקעה הפאסיבית המוחלטת, לא תשמעו מאף יועץ, מכיון שזה בעצם אומר לו שהוא יכול לשים בצד את כל הידע והחכמה שלו, ולהתנהג כמו אדם נטול השכלה.

• הוסף לסימניות
לא רק במגזר, נדיר למצוא ייעוץ השקעות אישי שלא מטעם הבנק, וגם הוא יכול לסבול מדעות קדומות.
הדוגמה הכי נפוצה היא ההשקעה הפאסיבית - את רעיון ההשקעה הפאסיבית המוחלטת, לא תשמעו מאף יועץ, מכיון שזה בעצם אומר לו שהוא יכול לשים בצד את כל הידע והחכמה שלו, ולהתנהג כמו אדם נטול השכלה.
אכן, אך גם לייעץ השקעה פסיבית לכולם, זה להתנהג כמו אדם נטול השכלה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ואני עניתי שלא מחייב שזו הסיבה
עריכה: אם אכן אין אף אחד שהוא מייעץ לו כך, זה אכן מחשיד

• הוסף לסימניות
כבעלת רישיון- אין אף אדם בלתי תלוי!!! לא בעל רשיון (ולא משה הסוג) ולא אדם חכם ומלומד ללא רשיון
צריך למצוא ולהתייעץ אם אדם שהוא לפני הכל אמין וכמובן מקצועי מאד
מכירה בעלי רשיון וגם שאינם שלא מספיק מקצועיים ולא מספיק אמינים
ומנגד בעלי רשיון ושאינם אמינים, מוסריים, ישרי דרך וכמובן מקצועיים
לכן חשוב מאד ללמוד את הנושא כדי שגם מי שמתייעץ יידע לשאול את השאלות הנכונות , ולנסות לברר את אמינות ומקצועיות היועץ.
ככל שנדע יותר, יוכלו פחות לעבוד עלינו.....
את מערבת פה שני נושאים לא קשורים.
יש פה 2 נושאים:
  1. אם פונים לייעוץ או עזרה מקצועית, אז ברור שחובה שזה יהיה אצל מישהו מקצועי ואמין!!
  2. לפנות לייעוץ או עזרה מקצועית רק אצל מישהו שהוא בלתי תלוי!! [כזה שלא מרוויח את משכורתו מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו] ויש כאלו גם עם רישיון, וגם ללא רישיון.

לדעתי אין כמעט שום ערך ברישיון למי שרוצה להיות אובייקטיבי. [הלימודים הנצרכים להוצאת הרישיון לדעתי לא ממש עושים את הלומד למקצועי בתחום!!!] ויש לי הרבה ניסיון עם בעלי הרישיון בתחום מכל הסוגים והמינים.
[וברור שגם מי שעוזר ללא רישיון זה לא אומר שהוא מקצועי, ובאמת לאחרונה לדעתי יש גם הרבה שלא מספיק מקצועיים שנכנסו לנישה הזאת]
ויש בהחלט אנשים שלא מרוויחים כלום מהעזרה שלהם מלבד מה שהלקוחות שלהם משלמים להם באופן ישיר, והם אכן בלתי תלויים.

נ.ב. רוב מוחלט של בעלי הרישיון לייעוץ פנסיוני וכדו', הם לא רק שאינם אמינים, הם גם לא מקצועיים כלל, וחסר להם הרבה הבנה בכלכלה ובהשקעות בשביל לתת עצות. [כמובן חוץ מזה שהם אינטרסנטים גמורים]
[ואני יכולה לכתוב אשכול עם לפחות 100 דוגמאות שרבות מהם מסמרות שיער למי שמתמצא בתחום]

• הוסף לסימניות
הלימודים הנצרכים להוצאת הרישיון לדעתי לא ממש
עושים את הלומד למקצועי בתחום!!!
בדיוק רציתי לכתוב את זה.
חוץ מהנגוע/לא נגוע שאני לא נכנס עכשיו, אצל בעלי רשיון יש מין קיבוע כזה שצריך הכל להתאים עם מה שהם למדו. כמו שאומרים לאיש עם פטיש וכו.
לא שאין בעיות גם להיפך, אבל רשיון גם למי שאמין ומקצועי, כלומר למד מקצוע רשמית, לא מבטיח שכל

• הוסף לסימניות
את מערבת פה שני נושאים לא קשורים.
יש פה 2 נושאים:
  1. אם פונים לייעוץ או עזרה מקצועית, אז ברור שחובה שזה יהיה אצל מישהו מקצועי ואמין!!
  2. לפנות לייעוץ או עזרה מקצועית רק אצל מישהו שהוא בלתי תלוי!! [כזה שלא מרוויח את משכורתו מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו] ויש כאלו גם עם רישיון, וגם ללא רישיון.
לגבי סעיף 2.
במעט הזמן שאני עוסק בתחום, הספקתי לראות לא מעט יועצים שלוקחים את הכסף ממך, ולוקחים במקביל גם מחברות הביטוח.
וכן יועצים שלא תלויים באף גורם, רק תלויים בדעות האישיות שלהם, שלא תמיד ייטיבו עם הלקוח.
וכן יועצים שמקבלים את שכרם מהמוצרים שהם משווקים, ועדיין מייעצים רק מה שלטובת הלקוח, למרות שזה יפגע בהם.
צריך לפחות מינימום מיומנות וחשדנות, בשביל לדעת לבחון את היועץ.

• הוסף לסימניות
לגבי סעיף 2.
במעט הזמן שאני עוסק בתחום, הספקתי לראות לא מעט יועצים שלוקחים את הכסף ממך, ולוקחים במקביל גם מחברות הביטוח.
אכן לקיחת כסף מהלקוח היא לא ערובה להיותם בלתי תלויים.
אבל מי שהוא בחינם, אז הוא בהכרח מרוויח את משכורתו מהחברות וכדו'.
וכן יועצים שלא תלויים באף גורם, רק תלויים בדעות האישיות שלהם, שלא תמיד ייטיבו עם הלקוח.
כפי שכתבתי יועץ בלתי תלוי זה אחד התנאים, אבל דבר ראשון הוא צריך להיות מקצועי ואמין.
וכן יועצים שמקבלים את שכרם מהמוצרים שהם משווקים, ועדיין מייעצים רק מה שלטובת הלקוח, למרות שזה יפגע בהם.
לפי דעתי לסמוך על יועצים אינטרסנטים, במיוחד למתייעץ שלא בקיא בתחום, זו טעות חמורה!!

לצורך העניין תיקחו מוכר בחנות מוצרי חשמל, שאתם מתייעצים איתו איזה מוצרי חשמל כדאי לרכוש? ואיזה דגם בדיוק?
האם תוכלו לדעת בוודאות [גם אם המוכר נחשב לאמין] שהוא ייעץ לכם לקנות רק את מה שאתם צריכים? והאם הוא ימליץ דווקא על המוצרים שיהיו הכי טובים ופרקטיים בשבילכם? או שהוא יעדיף אולי להמליץ גם על מוצרים שהוא מרוויח עליהם יותר?

עכשיו גם אם אתם מאלו שמתייעצים אם המוכר בחנות על איזה מכונת כביסה לקנות, אתם לוקחים בחשבון, שהכל די דומה, וגם אם טעיתם אין פה איזה הפסד עצום.
אבל כשמדובר על החלטות בהשקעות, וקרנות פנסיה וכו', מדובר על כך שכל שינוי קטן יכול לגרום להבדלים של עשרות ומאות אלפי ש"ח, אני לא חושבת שזה יהיה חכם להתייעץ ולסמוך על יועץ שיש לו גם אינטרסים אחרים לגמרי משלך!!

• הוסף לסימניות
מה שנכתב כאן נכון לא פחות ליועצים ללא פיקוח. יש אינטרסים. ויש חוסר מקצועיות...
רק שאצל יועץ השקעות מורשה יש היכן להתלונן. יש נוהל בקרה קפדני.

ומי שטוען נגד יועצים מורשים בדווקא, ועוסק בתחום באופן פיראטי, חלה עליו, לעניות דעתי, חובת גילוי נאות מבחינה אתית.

• הוסף לסימניות
מה שנכתב כאן נכון לא פחות ליועצים ללא פיקוח. יש אינטרסים. ויש חוסר מקצועיות...
בהחלט!
וכאמור ייעוץ ללא פיקוח אכן אינו ערובה לא למקצועיות וגם לא לזה שאין לו אינטרסים.
מבחינתי אפי' אם ליועץ או לנותן העזרה יש קישור שיווקי לאחד מהמקומות שקשורים לעזרה שהוא נותן אז הוא כבר לא בלתי תלוי לגמרי. [כמובן שזה עדיין לא כמו סוכן פנסיוני וכדו']

ומי שטוען נגד יועצים מורשים בדווקא, ועוסק בתחום באופן פיראטי, חלה עליו, לעניות דעתי, חובת גילוי נאות מבחינה אתית.
אם הכוונה אליי, אני לא חושבת שזה סוד שאני גם עוזרת לאנשים באופן פרטני, וזה כתוב בכל חתימה שלי.

• הוסף לסימניות

מאחר והתאספו כאן רוב יועצי הפורום
‏וכולם מסכימים שאין יתרון מובנה בשום סוג של יועץ
‏השאלה הגדולה שנשאלת
‏איך אדם מן השורה יכול לבחור יועץ טוב?

‏לכאורה יש שלש אפשרויות פשוטות
נסיון
‏המלצות
‏הבנה בסיסית בתחום שתעזור בבירור מול היועץ

‏אמנם נראה שזה לא פתרון מושלם (ואני יודע שאין אחד כזה)

ניסיון לא תמיד מעיד על איכות - הוא כבר 30 שנה בתחום אבל לך תדע מה הוא עשה באותם 30 שנה.
‏ניסיון מועיל רק כשהוא מוכפל בלמידה מתמדת ואין דרך לדעת את זה.

המלצות הרבה פעמים לא אמינות:
הן נובעות מרושם אישי שיצר היועץ ולא מהבנה מקצועית על ידי הלקוח,
תוצאות ניכרות רק בטווח ארוך,
ובעיקר - לעולם לא נדע מה הייתה האלטרנטיבה.

מצד שני – לנסות להבין בעצמך משימה לא ברורה.
עד כמה צריך להבין כדי לבחור נכון?
והאם אפשר באמת להעריך יועץ כשאין לך ידע מקצועי?

האם יש פתרון?
זה נכון בהרבה תחומים ובכל זאת כל תחום ויחודיות שלו

• הוסף לסימניות
מאחר והתאספו כאן רוב יועצי הפורום
‏וכולם מסכימים שאין יתרון מובנה בשום סוג של יועץ
אני לא מסכימה עם המשפט הזה.
יש בהחלט יתרון מאד מאד גדול ליועצים בלתי תלויים!!
וכפי שהרחבתי בתגובות הקודמות שלי.

הן נובעות מרושם אישי שיצר היועץ ולא מהבנה מקצועית על ידי הלקוח,
תוצאות ניכרות רק בטווח ארוך,
ובעיקר - לעולם לא נדע מה הייתה האלטרנטיבה.

מצד שני – לנסות להבין בעצמך משימה לא ברורה.
עד כמה צריך להבין כדי לבחור נכון?
והאם אפשר באמת להעריך יועץ כשאין לך ידע מקצועי?

האם יש פתרון?
א.המלצות אמיתיות הם חשובות מאד, ואפשר ללמוד מההמלצות על סוג הייעוץ, התהליך וכו', הרבה מאד.
ב. המלצות מאנשים שמבינים ומומחים בתחום, ושגם נחשבים לאמינים, הם עוד יותר טובות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מצאתי לי עד

וכך היה מעשה:
במשך תקופה היינו ללא סוכן ביטוח פעיל. היה לנו אוסף של קופות פנסיה, ביטוחים וכל מיני, ללא יד מנהלת.
דיברנו כמה פעמים על כך ש'צריך לעשות עם זה משהו'. לא עשינו כלום.
והנה יום אחד הפציע אל פתחנו מר איקס - שקיבלנו עליו המלצה מבעל עסק...

https://www.prog.co.il/articles/איך-נראית-הונאה-סיפור-אישי-ומדריך-לנעקץ-המתחיל.6937/

• הוסף לסימניות
מקצועי בלבד
לא מובן הטענה שאת כל הזמן משמיעה פה
מה אכפת לי שהם מקבלים תשלום מהחברה עדיין הם מציעים לא רק על איזה חברה ללכת רק על איזה סוג מסלול שבזה יש לסמוך שיש להם "לכאורה" הבנה יותר טובה ממך כי יש להם רישיון
חוץ מזה שיש סיכוי גדול שלהם החברה נותנת דמי ניהול יותר זולים ממה שמגיעה דרכך כי יש להם כוח אצל החברות כמו בעולם הביטוח זה עדיין עדיף מלשמוע עצות ממי שאין לו רישיון שבאמת מבין בזה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה