דיון יעוץ השקעות וסוכנות ביטוח האם צריך אותם?

רק שאלה
אם אני לוקחים את ההמלצות דהיינו ללמוד ולפנות ליועץ
אז למה לא לעשות את זה עם סוכן דהיינו ללמוד ולפנות לסוכן
ככה אתה גם חוסך את התשלום ליועץ וגם הסוכן לא יכול ליעץ לפי האינטרסים שלו שהרי אתה מבין מה הוא מציע

יועץ פנסיוני - מקבל כסף מהלקוח
סוכן פנסיוני - מקבל כסף מחברות הביטוח
רק לעשות סדר

יש תמימות שצריך יעוץ פנסיוני , השאלה איפה האינטרסים נמצאים

יועץ פנסיוני - מקבל כסף מהלקוח
סוכן פנסיוני - מקבל כסף מחברות הביטוח

רק לעשות סדר
רק ליתר דיוק

יועץ פנסיוני מותר לקבל רק מהלקוח
סוכן פנסיוני - יכול לבחור או לקבל מהלקוח או מחברת הביטוח

זה נראה כשאלה שנשאלה בתוך שיחה עם הקדמות וידיעות שכתבת לו קודם. [או אולי הוא פשוט מכיר אותך ואת עיסוקך ועונה בהתאם]
קשה לי להאמין שאצלך הצ'אטים עונים תשובות אחרות ממה שיענו אצל אנשים אחרים כפי שהבאתי כאן.
ובמיוחד שאצלי שום צ'אט AI לא כתב שכדאי להתייעץ עם סוכן.

וכאמור כל אחד יכול לשאול לבד.

רק שאלה
אם אני לוקחים את ההמלצות דהיינו ללמוד ולפנות ליועץ
אז למה לא לעשות את זה עם סוכן דהיינו ללמוד ולפנות לסוכן
ככה אתה גם חוסך את התשלום ליועץ וגם הסוכן לא יכול ליעץ לפי האינטרסים שלו שהרי אתה מבין מה הוא מציע
עכשיו אני רואה שזה ההמלצה ב-AI ש @מיטב ביטוח ופיננסים העלה

ורק לידיעה גם ליועץ פנסיוני מותר לקבל עמלת הפצה מחברות הביטוח

1774385529653.png

תשובת gimini-pro:

השורה התחתונה: מה העדיף ביותר?​

• אם יש לך את התקציב ההתחלתי: אפשרות 3 (יועץ בלתי תלוי) היא לרוב ההשקעה המשתלמת והבטוחה ביותר. החיסכון בדמי הניהול והתאמה נכונה של מסלול ההשקעה והביטוחים יחזירו את עלות הייעוץ פי כמה וכמה לאורך שנות החיסכון.
  • אם אתה אוהב ללמוד ויש לך זמן: אפשרות 2 (לימוד עצמי) היא דרך המלך המעצימה ביותר.
  • אפשרות 1 (סוכן): היא הפחות מומלצת מבין השלוש אם ניגשים אליה בצורה "עיוורת". היא טובה רק אם אתה כבר מבין מספיק (קצת מאפשרות 2) ויודע בדיוק מה להגיד לסוכן לעשות, ומשתמש בו רק כדי שיבצע את הבירוקרטיה עבורך.

איזה חיסרון בדיוק?
אם הטענה היא “שילמו קצת יותר”, אז לפי אותה גישה כל בעל מקצוע הוא חיסרון.
רואה חשבון עולה כסף כל חודש
עורך דין עולה כסף
יועץ משכנתה עולה כסף
יועץ משכנתא, עו"ד ורו"ח ברור מה עלות שלהם, והלקוח מחליט אם מתאים לו.
סוכן ביטוח עלול להציג את עצמו כמייעץ בחינם, והלקוח לא יודע שהוא למעשה משלם אלפי שקלים בדמי ניהול ואובדן הריבית דריבית לעשרות שנים. וזה עוד לפני הפנייה למסלול שלא מתאים ללקוח בגלל פרמיה גבוהה יותר לסוכן.
שמעתי מחבר שלא מבין בפיננסים, שהוא ביקש בפירוש מהסוכן דמי ניהול מוזלים, וקיבל 6%!!!!
רק כשבירר על הכשרות נודע לו שהדמי ניהול מופרזים, וכשהוא התקשר בזעם לסוכן, הסוכן אמר לו בלי להתבלבל "מה איכפת לך, זה בכל מקרה כסף קטן". והציע לו דמי ניהול של 4%...

רק לידיעה
לפני מס' חודשים התעניינתי על ניוד כספי הפנסיה של אשתי,
מאחר שצברתי אוריינות פיננסית העדפתי לעשות זאת עצמאית כדי לחסוך בעלויות
חלק מחברות הפנסיה בכלל לא הסכימו להתייחס אלי
הם לא מצרפים לקוחות ללא סוכן

שמעתי מחבר שלא מבין בפיננסים, שהוא ביקש בפירוש מהסוכן דמי ניהול מוזלים, וקיבל 6%!!!!
6% נשמע מוגזם
אני לא מכיר את הסיפור הספציפי, אבל קשה להבין למה סוכן נתן דמי ניהול כאלה
אני חוזר על מה שכתבתי, דמי הניהול שהלקוח מקבל לא משנים את התגמול של הסוכן מחברת הביטוח
ההפך, לסוכן יש אינטרס שהלקוח ישלם פחות, שהצבירה תגדל, ושהכסף יהיה במסלול נכון ומתאים, כי בסוף הוא מרוויח מצבירה גדולה יותר לאורך זמן

אני חוזר על מה שכתבתי, דמי הניהול שהלקוח מקבל לא משנים את התגמול של הסוכן מחברת הביטוח
כלומר, אין לסוכן שום משמעות מה גודל התיק.
(נתון לא נכון, אבל נזרום)
אז תסביר איך:
ההפך, לסוכן יש אינטרס שהלקוח ישלם פחות, שהצבירה תגדל, ושהכסף יהיה במסלול נכון ומתאים, כי בסוף הוא מרוויח מצבירה גדולה יותר לאורך זמן

כלומר, אין לסוכן שום משמעות מה גודל התיק.
(נתון לא נכון, אבל נזרום)
תקרא מה שרשמתי,
יש לסוכן משמעות מה גודל התיק
אין משמעות כמה הדמי ניהול
וא"כ הסוכן ירצה שהתיק יהיה כמה שיותר גדול שזה אומר כמה שפחות דמי ניהול ויותר תשואה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה