יעוץ חדר משפחה

• הוסף לסימניות
שלום רב קהילת אדריכלים ועיצוב פנים,
לפני שבירת והקמת קירות פנים- התלבטות לגבי חדר משחקים- פנאי- ש"ב וכדו.
המחשבה הראשונה שלי היתה- החדר הצידי הקטן למשחקים.
היום חשבתי שאפשר להגדיל את כל השטח בין החדרים להיות חדר משחקים (קריאה, נגינה, ש"ב, משחק וכדו').
מה דעתכם? איזו תכנית עדיפה? ואולי יש לכם רעיון לכיוון אחר לגמרי?
תודה מראש, ובהערכה רבה,
רחל

חדר מקורי:
צפה בקובץ המצורף 318893
חדר מוגדל:
צפה בקובץ המצורף 318894

קבצים מצורפים

• תכנית חדר משחקים מקורי.jpg
    תכנית חדר משחקים מקורי.jpg
    KB 225.9 · צפיות: 53
  • תכנית חדר משחקים מוגדל.jpg
    תכנית חדר משחקים מוגדל.jpg
    KB 226.5 · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
את בטוחה שאת רוצה את חדר המשחקים על הכניסה לח' שינה? או שזו המעלה מבחינתך?
אם אכן הילדים יתרגלו ששם משחקים- תגידו שבת שלום למנוחת הצהרים שלכם בשבת...

• הוסף לסימניות
תודה רבה קודם כל על התגובה.

נכתב ע"י revrut;2268514:
את בטוחה שאת רוצה את חדר המשחקים על הכניסה לח' שינה? או שזו המעלה מבחינתך?
אם אכן הילדים יתרגלו ששם משחקים- תגידו שבת שלום למנוחת הצהרים שלכם בשבת...

זו אכן ההתלבטות הקשה. מצד שני בתכנית הקודמת באבולוציה- חדר משחקים היה מופרד אבל קטן ברבע ממה שהוא במצב כזה.

עוד חסרון בתכנית של החדר הגדול- שכל הבלאגן נמצא באמצע הבית. אין מצב לסגור דלת ולהתחמק. לכל חדר שנרצה להכנס נעבור דרך הבלאגן.
אז פתרון לזה יכול להיות סלסלות גדולות לאיסוף מהיר של הבלאגן ותחיבה בתוך הארון. אבל זה רק פתרון, ולא לכתחילה.
גם חשבתי שבשבת אולי אני כן אתן לשחק בחדר סטודיו/ש. ילדים/סלון... וזה יהיה יותר חדר למשך השבוע.
אני באמת שמחה לשמוע עוד דעות כי אני בהתלבטות קשה.

• הוסף לסימניות
אני לא אדריכלית אבל אני ממש אוהבת את זה וגם לקראת שיפוץ דירה חדשה ומחשבה לתכנן חדר משפחה ואני הייתי הולכת על זה סגור, אם יש בלאגן ואין זמן לסדר סוגרים וזהו, את לא צריכה לעבור לחדרים עם כביסןות וכו' וכל הזמן לדרוך על הפאזלים שלהם או לעבור בזהירות בין חלקי הקפלה, עדיף חדר קטן עם ארונות ומגירות לגובה ועוד איזו פינת כתיבה, מאשר את הכל באמצע הבית,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cyp;2268718:
אני לא אדריכלית אבל אני ממש אוהבת את זה וגם לקראת שיפוץ דירה חדשה ומחשבה לתכנן חדר משפחה ואני הייתי הולכת על זה סגור, אם יש בלאגן ואין זמן לסדר סוגרים וזהו, את לא צריכה לעבור לחדרים עם כביסןות וכו' וכל הזמן לדרוך על הפאזלים שלהם או לעבור בזהירות בין חלקי הקפלה, עדיף חדר קטן עם ארונות ומגירות לגובה ועוד איזו פינת כתיבה, מאשר את הכל באמצע הבית,

את מתכוונת שת אהבת את התכנית הראשונה? עדיין עוברים דרכה לחדר שינה וחדר בנות.. (עם כביסות וכו':))

• הוסף לסימניות
לא שמתי לב שעוברים דרכה לחדר שינה חשבתי רק לחדר בנות, זו באמת בעיה כי אולי זה כבר לא משנה אם הבלאגן מתווסף לחדר עבודה ואמבטיה, ראיתי דירה כזאת שחדר המשפחה בחלל של החדרים, זה אפשרי אבל יצטרכו לשמור על הסדר,

• הוסף לסימניות
מה הכוונה שלך כששאלת אם יש לנו כיוון חדש?
תפרטי מה עדיין גמיש בחלוקה הפנימית ונראה אם נוכל לעזור.

(אני ממש לא בעד האופציה השניה- גם תמיד יהיה בלגן וגם לילדים לא נחמד לשחק
כשכל הזמן עוברים להם בין המגדלים והבובות)

• הוסף לסימניות
אני, בניגוד לקודמות לי, חושבת שזה נפלא!
את רק צריכה לוודא שזה מתאים להרגלים של הבית שלך
אני כבר מדמיינת את עצמי משחקת שם בתור ילדה :)

• הוסף לסימניות
הממ"ד, הסלון , המטבח והמרפסת- צריכים להשאר כמו שהם.

שאר החדרים יותר גמישים.
אבל צריכים לתת את הדעת לכל הצרכים:
סטודיו ארוך, צמוד לשירותי ומקלחת אורחים.
צמוד לחדרון עבודה.
2 חדרי ילדים בעדיפות לחדרי שינה בלבד (ולא משחק)
יחידת הורים.
חדר שירות
וחדר אמבטיה.

לקחנו בעבר מעצבת פנים ולא היינו כל-כך באותו ראש. הבסיס של התכנית הוא שלה- עם שינויים. ועכשיו השינוי המהותי הוא הרצון להוסיף חדר משחקים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;2268823:
אני, בניגוד לקודמות לי, חושבת שזה נפלא!
את רק צריכה לוודא שזה מתאים להרגלים של הבית שלך
אני כבר מדמיינת את עצמי משחקת שם בתור ילדה :)

הו. תודה על ההזדהות. גם חלום שלי... :)
ההרגלים כרגע של הבית שלי עגומים.... הילדים משחקים בעיקר אצל חברים מחוסר מקום בבית (דירת 2.5 חדרים)
כרגע הילדים שלי לא שובבים במיוחד ב"ה, והם משחקים בד"כ משחקים רגועים. כמובן כמו כל משפחה בריאה לפעמים הקפיץ משתחרר ומתחילים להשתולל. במקרה כזה- אם אנחנו בדיוק נחים- אני חושבת שאפשר לשלוח אותם לחדר אחר.

אני גם מתחילה להרגיל אותם, (בזמנים שהם כן משחקים בבית) לא להוציא משחק חדש לפני שמסדרים את הקודם. בתקווה שבבית החדש נוכל לעמוד על זה ג"כ.
הפינה הזאת היא יותר למקום רגוע אני חושבת, פינת קריאה, פינת נגינה, פינת ש"ב, משחקי פליימוביל רגועים...
אה. עשיתי עוד שינוי קטן. מצורף VVV
צפה בקובץ המצורף 318956

קבצים מצורפים

• תכנית חדר משחקים מרכזי.jpg
    KB 614.9 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
אני מסכימה עם ההערות של האחרות הן לגבי החדר שינה, והן לגבי הפרוזדור, (לא כל אחד שנכנס אלייך הביתה צריך לראות את כל הבלגן ולהפריע לילדים...)
ואני מוסיפה גם, שלדעתי, תצמידי את הדלת של חדר הבנות לדלת של החדר שינה, בשביל שיהיה לך רק פינה אחת של מעבר, והיתר שטח פתוח, אם תרצי בעתיד לשים שם שולחן מחשב לדוגמא, או סתם המקום לילדים לשחק בלי שתיפלי עליהם כל פעם שאת עוברת לחדר, ואולי, (אני לא בטוחה בזה בדיוק, צריך בדיקה מעמיקה יותר מה מרויחים ומה מפסידים) להעביר את הכניסה של החדר פנאי, (וכמובן של החדרי שינה ובנות) וסוף המסדרון, וככה תיווצר לילדים פינה שלא יפריעו להם.
(ז"א לעשות בעצם סוג של פרוזדור רייש).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמא של חני;2268848:
אני מסכימה עם ההערות של האחרות הן לגבי החדר שינה, והן לגבי הפרוזדור, (לא כל אחד שנכנס אלייך הביתה צריך לראות את כל הבלגן ולהפריע לילדים...)
ואני מוסיפה גם, שלדעתי, תצמידי את הדלת של חדר הבנות לדלת של החדר שינה, בשביל שיהיה לך רק פינה אחת של מעבר, והיתר שטח פתוח, אם תרצי בעתיד לשים שם שולחן מחשב לדוגמא, או סתם המקום לילדים לשחק בלי שתיפלי עליהם כל פעם שאת עוברת לחדר, ואולי, (אני לא בטוחה בזה בדיוק, צריך בדיקה מעמיקה יותר מה מרויחים ומה מפסידים) להעביר את הכניסה של החדר פנאי, (וכמובן של החדרי שינה ובנות) וסוף המסדרון, וככה תיווצר לילדים פינה שלא יפריעו להם.
(ז"א לעשות בעצם סוג של פרוזדור רייש).

תודה רבה.
דבר ראשון- מדובר בדיוק על להפריד את איזור המשחקים עם דלת (אקורדיון) או וילון.
מה שאת מציעה, זו בדיוק התכנית הקודמת, שנמצאת אצל הקבלן כרגע. (אם הבנתי אותך נכון)
אבל האיזור משחקים מאד מאד קטן, ואני לא מאמינה שבאמת יצליח להיות בשימוש למשחק- מקסימום לשיעורי בית לילד אחד.
ומרגיש לי פספוס המסדרון הארוך הזה...
צפה בקובץ המצורף 318960

נ.ב. המחשב- בחדר עבודה...

קבצים מצורפים

• חדר משחקים צמוד לחדר בנות.jpg
    KB 565.8 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
היי, לא בדקתי במידות, אך בעין יחידת ההורים נראתה לי רחבה, הצעה שלי לצמצמה (למרות אולי החלום על כיור רחב...) ואז להיכנס דרך המסדרון וכך לחדר ההורים לא עוברים דרך פינת המשחקים. לחדר הבנות אני מבינה שאפשר להיכנס גם דרך מרפסת הסוכה, כך שכשהילדים משחקים, אפשר לא להפריע...
אני מציעה עוד רעיון להגדלת חדר המשפחה ע"י הכנסת דלת מרפסת השירות, אני חושבת שמיקומה הנוכחי לא מוסיף הרבה למרפסת השירות. אך אני מפחדת שהמסדרון יוצא צר מידי כך שזה לשיקול הדעת.
בנוסף גם מיקום דלת חדר הבנות לא מוסיף הרבה לתיפקוד החדר ולדעתי עדיף לתת אותו לחדר המשחקים.

אני לא ייעצתי אם אכן להחזיק חדר משחקים באמצע, רק נתתי פיתרונות שזה לא יהיהי כ"F במעבר.

קבצים מצורפים

• תכנית חדר משחקים מוגדל 1.jpg
    KB 454.6 · צפיות: 28
  • תכנית חדר משחקים מו2.jpg
    KB 471.4 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
לא התכוונתי ככה, בלי הקיר מול החדר שינה, אותו גודל חלל כמו בתוכנית 1, רק שאת מגיעה אליו מצד שמאל במקום ימין.

• הוסף לסימניות
ובלי קשר, אל תעשי בשום אופן דלת לפרוזדור! (יש לך את זה בחלק מהתכניות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אניתי;2268862:
היי, לא בדקתי במידות, אך בעין יחידת ההורים נראתה לי רחבה, הצעה שלי לצמצמה (למרות אולי החלום על כיור רחב...) ואז להיכנס דרך המסדרון וכך לחדר ההורים לא עוברים דרך פינת המשחקים. לחדר הבנות אני מבינה שאפשר להיכנס גם דרך מרפסת הסוכה, כך שכשהילדים משחקים, אפשר לא להפריע...
אני מציעה עוד רעיון להגדלת חדר המשפחה ע"י הכנסת דלת מרפסת השירות, אני חושבת שמיקומה הנוכחי לא מוסיף הרבה למרפסת השירות. אך אני מפחדת שהמסדרון יוצא צר מידי כך שזה לשיקול הדעת.
בנוסף גם מיקום דלת חדר הבנות לא מוסיף הרבה לתיפקוד החדר ולדעתי עדיף לתת אותו לחדר המשחקים.

אני לא ייעצתי אם אכן להחזיק חדר משחקים באמצע, רק נתתי פיתרונות שזה לא יהיהי כ"F במעבר.

תודה רבה.
לגבי התכנית הראשונה. אין חלום דווקא לכיור רחב, אבל בדיוק במקום שהצעת לפתוח יש עמוד.
האופציה השניה יותר בכיוון (העמוד נשאר), אבל אז הייתי שמה את הדלת יותר למטה במקום להמשיך את הפרוזדור בעיקול, הנחש הזה....
תודה על הכיוון הזה. נחשוב עליו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמא של חני;2268863:
לא התכוונתי ככה, בלי הקיר מול החדר שינה, אותו גודל חלל כמו בתוכנית 1, רק שאת מגיעה אליו מצד שמאל במקום ימין.
לא הבנתי מה מרוויחים?

נכתב ע"י אמא של חני;2268867:
ובלי קשר, אל תעשי בשום אופן דלת לפרוזדור! (יש לך את זה בחלק מהתכניות)
הדלת* היא לא לפרוזדור- אלא ל"איזור משחקים". השינויים שנעשו על התכנית הזאת- כנראה בטעות השאירו את הדלת שם.

*לא דלת רגילה אלא אקורדיאון/וילון, להסוות את האיזור הזה מאנשים שנכנסים הביתה.

• הוסף לסימניות
יופי, אני שמחה שנתתי כיוון חדש.
אם באמת הולכים על אופציה 2 ועוד מקרבים את הדלת, אז כבר הייתי מזיזה את דלת הכניסה לשירותים וממילא מקבלת חדר הורים ש"עובד" ומכיל יותר כי אין צורך להשאיר את המעבר ליחידה מתוך החדר.

קבצים מצורפים

• תכנית חדר משחקים מו2 חיחה (1).jpg
    KB 488.9 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
אגב, מעיון נוסף, אני רואה שגם שירותי המשפחה הם ממש גדולים, לחלק של הכיור שנמצא ממש ליד האסלה ממילא לא ניתן לגשת בקלות, אז אני מצרפת לך 2 אופציות להקטנה, באחת גדל חדר העבודה (הוא הרי היה ממש מצ'וקמק ואומלל. ובשניה את מרפסת השירות, לשיקולך מה יותר חשוב לך.

קבצים מצורפים

• חדר עבודה גדול (1).jpg
    KB 502.8 · צפיות: 24
  • תכנית חדר משחקים קטןה (1).jpg
    KB 514 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אניתי;2268888:
יופי, אני שמחה שנתתי כיוון חדש.
אם באמת הולכים על אופציה 2 ועוד מקרבים את הדלת, אז כבר הייתי מזיזה את דלת הכניסה לשירותים וממילא מקבלת חדר הורים ש"עובד" ומכיל יותר כי אין צורך להשאיר את המעבר ליחידה מתוך החדר.

אני אנסה לסרטט את זה לראות עם המידות.
כן קצת מפריע לי הפרוזדור הארוך, אבל אולי נתגבר על ההפרעה הזאת :)

נכתב ע"י אניתי;2268905:
אגב, מעיון נוסף, אני רואה שגם שירותי המשפחה הם ממש גדולים, לחלק של הכיור שנמצא ממש ליד האסלה ממילא לא ניתן לגשת בקלות, אז אני מצרפת לך 2 אופציות להקטנה, באחת גדל חדר העבודה (הוא הרי היה ממש מצ'וקמק ואומלל. ובשניה את מרפסת השירות, לשיקולך מה יותר חשוב לך.

תודה על העיון הנוסף.
דווקא חשוב לי יותר אמבטיה מרווחת מאשר חדר עבודה וחדר שירות מרווחים. מצידי להגדיל את האמבטיה אפילו יותר.
לגבי תכנון הכיור-שיש-שירותים-דלת העליתי בעבר שאלה. וכרגע התכנית כן נשארה בצורה הזאת.
עדיין עם גמישות לשינויים- כל עוד הקבלן לא התחיל עם הפנים.

כל המקומות שמסומן 2 כיורים זה סתם בגלל התוכנה- מדובר על שיש וכיור אמבטיה סטנדרטים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה