יעוץ לגבי תמחור עבודות שרטוט פרילנס

• הוסף לסימניות
התבקשתי לתמחר עבודות שרטוט פרילנס
מדובר בעבודות שרטוט לחברה גדולה, בתחום מערכות (לא אדריכלות)
איך מתאים יותר לתמחר, האם לפי פרויקט או לפי שעה
במידה ואני לוקחת לפי שעה, חשוב לי לדעת מהו טווח המחירים הנכון לעבודה כזו
מדובר בשרטוטים שכוללים חתכים וחזיתות של מבנים קטנים ומערכות של צינורות וכדו' והכל על בסיס שמביאים לי מוכן מראש (השרטוטים עצמם די פשוטים) כמו כן, לעתים מדובר בשרטוט סכמות.
תודה לכל העונים

• הוסף לסימניות
בסביבות 70 ש"ח לשעה לשרטוט מחיר מקובל לפרילנס
כשמדובר על תמחור עבודה הכוללת שינויים/תכנון סכמות הגיוני לבקש 100 ש"ח

• הוסף לסימניות
אך ורק שעתי. מנסיון, יש בדרך כלל שינויים רבים בתכנון הכללי מה שגורם לעבודה ולשינויים רבים אצלך כל הזמן. ולכן הכי טוב שעתי. לגבי הסכום תלוי ברמת השרטוט ובידע שיש אבל עבודות פרילאנס הם בדרך כלל בין 70-120 ש"ח לשעה..

• הוסף לסימניות
לפי שעות, במקרה כזה את מבטחת את עצמך שלא עבדת לריק, כי גם אם תתמחרי פר פרויקט- זה לא עם רווח ענק, וחבל לקחת סיכונים.
לאחת לא מתחילה, זריזה ברמה סבירה- לא פחות מ-100 ש"ח לשעה

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לאחת לא מתחילה, זריזה ברמה סבירה- לא פחות מ-100 ש"ח לשעה

ברור שהמחיר האופטימלי שואף להיות 100 ש"ח ולא פחות :)

מדובר בעבודות שרטוט לחברה גדולה, בתחום מערכות (לא אדריכלות)
מדובר בשרטוטים שכוללים חתכים וחזיתות של מבנים קטנים ומערכות של צינורות וכדו' והכל על בסיס שמביאים לי מוכן מראש (השרטוטים עצמם די פשוטים) כמו כן, לעתים מדובר בשרטוט סכמות.

ציינת שזו חברה גדולה,ומנסיון אם הם מבקשים שרטוט לסקיצות מוכנות של מערכות/כל דבר אחר והעבודה היא רק ברמה הטכנית הם ינסו להוריד אותך לפחות מ-100 ש"ח
בשל העובדה שיש להם הרבה עבודה לספק...
בכל אופן תעשי את השיקול אם שווה לך לרדת ובכמה, אך לא פחות מ-70 ש"ח לשעה

• הוסף לסימניות
ברור שהמחיר האופטימלי שואף להיות 100 ש"ח ולא פחות :)

לא דיברתי על אופטימלי, דיברתי על מחיר ריאלי מתאים.
אופטימלי מבחינתי זה 150 ויותר.
אלא אם ממש מדובר בעבודה שוטפת וסדירה שמצטברת שבסיכומו של יום לרווח נאה.
אחרת את יכולה להרגיש שעבדת להם לכל אורך החודש אך בסופו הגעת ל-1500 ש"ח.
לא הגיוני...

• הוסף לסימניות
מנסיון, מסכימה שפחות מ-100 שח לשעה לא משתלם! בתור פרילנסרית אין לך לא קביעות, לא ימי מחלה, לא הבראה, לא ימי חופשה, לא בונוסים לחגים. ומאידך- הוצאות העסק עליך. פרסום ושיווק עליך. תחזוק העסק עליך. כמובן, לפרילנס יש מעלות רבות ולכן זה מפתה, ובצדק. אך אסור ליפול למלכודת מחיר שעתי נמוך. אחרת שורת הרווח הסופית עלולה להיות נמוכה יותר משכיר, במאזן שנתי.

• הוסף לסימניות
מנסיון, מסכימה שפחות מ-100 שח לשעה לא משתלם! בתור פרילנסרית אין לך לא קביעות, לא ימי מחלה, לא הבראה, לא ימי חופשה, לא בונוסים לחגים. ומאידך- הוצאות העסק עליך. פרסום ושיווק עליך. תחזוק העסק עליך. כמובן, לפרילנס יש מעלות רבות ולכן זה מפתה, ובצדק. אך אסור ליפול למלכודת מחיר שעתי נמוך. אחרת שורת הרווח הסופית עלולה להיות נמוכה יותר משכיר, במאזן שנתי.

הכל נכון,השאלה מה היקף המשרה? אם זה משהו בקטנה,פר עבודה אחת ולא מחייב להמשך.
ונותנים לך סקיצה מפורטת,ונשאר לך רק לשרטט
(אגב רק על התסכול ברמת השרטוט הטכני הייתי מבקשת יותר )
והעבודה מוגדרת מראש,יכול להיות ששווה גם מעט פחות.
נורא תלוי מה הגדרת העבודה ומי עומד מאחוריה

אם נראה לך שהם מסוג האנשים שיטרטרו אותך,רק על זה תקחי מקדם בטחון.
בכל מקרה כולן פה אחד בשום אופן לא להתפתות לקחת מחיר גלובלי

• הוסף לסימניות
כאשר מדובר בעבודה חד פעמית גם אם תקחי מחיר נמוך יותר ה"נזק" לא גדול כ"כ. ייתכן שאת מעוניינת בעבודה מסוימת ח"פ בשביל הרזומה, או בשביל ללמוד נושא חדש, או בשביל לפתוח אפיק חדש, ואז יש לך ערך מוסף גם אם לא יצאת ברווח כלכלי מי יודע מה. אך כאשר מדובר על עבודות פרילנס שוטפות, בתור ערוץ פרנסה ראשי או משני, חשוב לתמחר באופן שישתלם עבורך.

• הוסף לסימניות
תודה ענקית לכולם על התגובות המפורטות
שתזכו לכל הברכות ולהרבה הצלחות
עזרתם לי מאוד
לגבי עבודות פרילנס שוטפות, מתי מקובל לגבות את התשלום, האם פעם בחודש או יותר
דבר נוסף, אשמח אם יש כאן למישהו דוגמא להסכם עבודה שמתאים לעבודות פרילנס

• הוסף לסימניות
ציינת שזו חברה גדולה,ומנסיון אם הם מבקשים שרטוט לסקיצות מוכנות של מערכות/כל דבר אחר והעבודה היא רק ברמה הטכנית הם ינסו להוריד אותך לפחות מ-100 ש"ח
בשל העובדה שיש להם הרבה עבודה לספק...
לא קראתי את כל האשכול, לגבי מה שכתבת, להיפך. מנסיון שלי חברות גדולות משלמות כמה שתדרשי, הסיבה שהם מוציאים עבודה החוצה זה בד"כ כי יש להם עומס \ מחסור זמני בעובדים וכדו'
בקיצור "קחי כמה שתרצי העיקר שתעשי לנו את העבודה..."

• הוסף לסימניות
תודה ענקית לכולם על התגובות המפורטות
שתזכו לכל הברכות ולהרבה הצלחות
עזרתם לי מאוד
לגבי עבודות פרילנס שוטפות, מתי מקובל לגבות את התשלום, האם פעם בחודש או יותר
דבר נוסף, אשמח אם יש כאן למישהו דוגמא להסכם עבודה שמתאים לעבודות פרילנס
תשלום אחת לחודש הוא תשלום הגיוני ומתקבל על הדעת.
לא מומלץ במרחק גדול יותר, אלא אם מדובר בעבודה מועטת ואז תשלום חודשי מגיע ל-500 ש"ח ויתכן שעדיף לצרף חודשיים

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול, לגבי מה שכתבת, להיפך מנסיון שלי חברות גדולות משלמות כמה שתדרשי, הסיבה שהם מוציאים עבודה החוצה זה בד"כ כי יש להם עומס \ מחסור זמני בעובדים וכדו'
בקיצור "קחי כמה שתרצי העיקר שתעשי לנו את העבודה..."

כנראה הכל ענין של התנסות אישית כמו שציינת
אני נתקלתי במקרים הפוכים בדיוק.
לחברות גדולות יש בד"כ מספיק עובדים מבפנים,ואם הם מחלטים להוציא עבודה החוצה זה מחוסר בררה ולחץ זמני אך הם בכלל לא מוכנים לשלם כל מחיר,
ויודעים יופי להבטיח לך שיספקו לך הרבה עבודה רק אם תקחי X לשעה ולא Y
בסופו של יום יש עוד שיקולים כאלה ואחרים אם לקחת עבודה ובכמה כמו שציינה @טריידמארק

אז תעשי השתדלות,תבקשי מה שריאלי מבחינתך,ואופטימלי וכל מה שתרצי וגם מה שלא :)
ומלמעלה אם זו עבודה טובה בשבילך תקבלי אותה בכל מחיר (תרתי משמע :) )

• הוסף לסימניות
תשלום אחת לחודש הוא תשלום הגיוני ומתקבל על הדעת.
לא מומלץ במרחק גדול יותר, אלא אם מדובר בעבודה מועטת ואז תשלום חודשי מגיע ל-500 ש"ח ויתכן שעדיף לצרף חודשיים

ומה לגבי יותר מפעם אחת בחודש, נגיד פעמיים בחודש

• הוסף לסימניות
בד"כ לא מקובל לשלם יותר מפעם בחודש, במיוחד אם מדובר בחברה גדולה.
אבל את כמובן יכולה לנסות אם נראה לך מתאים. מקסימום לא יסכימו ויסוכם על פעם בחודש...

• הוסף לסימניות
תודה ענקית וברכות לרוב
ושוב,
אם יש למישהו דוגמא להסכם עבודה לפרילנס אני אשמח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה