יעוץ מהמומחים לציור

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת 10 סיימה עכשיו קורס מחול
אנחנו מחפשים רעיון לחוג מסוים,
יש לה חוש כלשהוא בציור, נסיתי לדבר איתה שתלך לחוג ציור,
משום מה אין לה חשק.
השאילה אם כדאי לנסות ללחוץ עליה שתסכים לנסיון לפחות.
או שבלחץ זה לא ילך?
ואם ידוע לכם חוגים בירושלים באידיש, ועל מי אתם ממליצים
ומה המחירים בערך?

• הוסף לסימניות
אני יכולה לומר מניסיון שלי.
אמנם לא לחצו עליי, והלכתי מרצוני, אבל לא ממש התחשק לי לצייר בחוג.
יכול להיות שיש לי כשרון חבוי איפה שהוא:p, והרבה מהציורים מעטרים את הקירות בבית של סבתא שלי והוריי (ואפילו השקיעו עליהם מסגרת) אבל בפועל לא נמשכתי לתחום. היום אני בכלל בתחום הכתיבה והפרסום.

אם הענין הוא לשלוח אותה לחוג סתם בשביל הכיף, הייתי בודקת את נטית ליבה.
לפעמים זה גם ענין של מודה. לאיזה חוג הולכת הבת הכי פופולרית בכיתה. כלומר נראה לי שבגיל הזה עדין לא חושבים על פיתוח המקצוע בעתיד.

יכול להיות שהיא תהיה בציור ותהנה מזה, אבל נראה לי שאם לא מתחשק לה מלכתחילה זה אומר שכרגע הנטיה שלה היא בתחום אחר.
ושוב, תבדקו לאיזה חוג הולכת הילדה הפופולרית בכיתה..
בקיצור, אני הייתי שולחת ילדה לחוג שהיא רוצה בלי לחשוב על העתיד. (מקסימום מעבירים חוג אחרי ניסיונות כושלים).

• הוסף לסימניות
תודה לך
רק לא הבנתי משפט אחד
הלכת שלא מלחץ, אבל לא אהבת?

ואהבתי את הרעון של הבת הפופלרית בכתה:D

• הוסף לסימניות
עוד דבר
הרעיון לשלוח אותה לחוג ממש לא בשביל מקצוע,
רק בגלל תעסוקה,
השאילה שלי רק כי אני רואה שיש לי חוש מסוים, אולי זה יתן לה חשק להמשיך

• הוסף לסימניות
בשום אופן לא ללחוץ!
זה תחביב, וככזה הוא אמור לבוא בכיף מצד הילדה, ומרצונה.
אפשר לעודד אותה בבית לצייר, אבל אם היא לא רוצה ללכת לחוג ציור להניח לזה.
הכי טוב ומועיל לשאול מה היא מעדיפה ורק עם זה ללכת.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה אבש
אולי לא הסברתי את עצמי טוב,
לא דברי על לחץ ממש,
השאילה היה אולי לנסות לדבר על לבה,
ועם הזמן יגיע החשק

• הוסף לסימניות
דעתי ההדיוטה שבשביל לצייר צריך לרצות. מאוד. מאוד.
אחרת זה בזבוז זמן וכסף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה