יעוץ ממי שעשתה סלסול פיאות לבנים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלאפון;1355409:
חברה סיפרה לי שבמקום לשים קרם או ג'ל
היא מוהלת סוכר ומים :(
ומרטיבה להם את הפיאות וזה מחזיק כל היום....
אוחחח רחמנות .....:eek: (זבובים , דבורות, .....)
אבל ''איש הישר בעיניו יעשה....''
בפסח זה מתאים למי שלא משתמש עם ג'ל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;1355145:
אני סלסלתי לבני בעצמי, הלכתי לפאנית שלימדה אותי איך לעשות זאת וגם מכרה לי חומרים. התוצאות היו - לגדול, ששערו חום והיה אז בן 13, הסלסול נתפס מצוין - עשיתי פעם אחת בלבד ולא היה צורך לחזור על הפעולה שוב הפיאות כבר מורגלות לסלסול.
לבן החמש - בלונדיני עם שערות חלקות מאוד - עשיתי שלוש פעמים בהפרשים של חצי שנה, ולא תפס...(אולי שבוע היה השיער מסולסל, ותו לא] הפאנית אמרה לי שעל שיער בלונדיני זה תופס פחות.
התייאשתי מלנסות לעשות לו שוב, ואנו מסתדרים איכשהו עם הג'ל. (בשבת ביום הוא נראה נורא ואיום, אבל לפחות בליל שבת זה מחזיק עדיין יפה).
את זוכרת מחירים של החומרים? לכל פאנית יש את זה?

• הוסף לסימניות
לא זוכרת מחירים - עברו מאז כמה שנים...
היא אמרה לי שאפשר לקנות את החומרים ברחוב החבצלת בירושלים - שם מקבלים בכמות מאוד גדולה, כי זה מספרות שלא של הציבור שלנו, ואצלם אנשים קונים את זה כדי שיספיק להם לסלסול של כל שער הראש. אבל מי שקונה שם בשביל פיאות - זה אמור להספיק לתקופת זמן ארוכה מאוד. (מבקשים שם חומרים לסלסול שיער. יש גם את החומר החריף, וגם מנטרל. צריך גם לקנות "רולים" - 6 יחידות מספיק בשביל 2 פיאות של ילד - שסביבם כורכים את השיער.)
אני לא הלכתי לשם לקנות, כי היה לי מספיק החומר שהיא מכרה לי.
סביר להניח שלא כל פאנית מחזיקה את החומר הזה, אלא רק כזאת שגם מבצעת סילסולי פיאות.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי על שיער בלונדיני מקלות. וזה החזיק מדהים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1355456:
לאה ורחל, נניח שבחסידות שלכם נוהגות הנשים ללכת עם כיסוי על הפאה. את לא מסתדרת עם זה, זה מקשה עליך, זה מסורבל - אולי לא תנהגי כך? תלכי בפאה שלמה, או עם כיסוי אחר...

אני מכירה מישהי ירושלמית שכל המשפחה שלה הולכת עם מטפחות
אבל לה יש משהו על הלחי
צלקת או עצם בולטת (אף פעם לא ראיתי)
שהיא חייבת להסתיר עם שיער אז היא הולכת עם פאה וכובע
וכולם מבינים שהיא לא צריכה להראות בצורה לא נעימה בגלל שכולן הולכות במטפחת
היא לא יכולה
אז לא

ופה לא מדוברעל בעיה ספציפית
אלא על מחצית לפחות מילדי החסידים שנולדו עם שיער חלק
כי לרוב האשכנזים יש שיער חלק
אז איפה ההיגיון??

אם רוצים ללכת עם פאות מקדימה
שילכו איתן חלקות מקדימה
מי קבע שרק מסולסל מתאים מקדימה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאה ורחל;1355727:
כי לרוב האשכנזים יש שיער חלק

גם אם לאשכנזים יש שיער חלק לרובם זה מסתלסל מאוד יפה
חלק כמו מטאטא זה די נדיר
אל תשכחי שהתימנים הלכו עם פיאות מסולסלות וכיום יש הרבה חסידים שמוצאם מעדות המזרח ויש להם שיער מתולתל עם פיאות לתפארת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאה ורחל;1355727:
אם רוצים ללכת עם פאות מקדימה
שילכו איתן חלקות מקדימה
מי קבע שרק מסולסל מתאים מקדימה?
את מדברת בדיוק במילים שאני דיברתי כל הזמן... (לא התאים לי כל המלאכותיות הזאת...)
ולכן לא עשיתי להם סלסול עד עכשיו. (הגדול כמעט בן 10)
אבל הילדים כ"כ הרבה שיגעו אותי וביקשו, שבסוף נכנעתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1354491:
תודה רבה!
אמרו לי לא לחפוץ עם שמפו בכלל שבוע ימים!
שאני כן יחפוף?

אם את רוצה שיפתח קצת, אז בהחלט כן...
אצלי זה החזיק עד שהפאות גדלו והתקצצו וכך הסלסול נגמר ולא בגלל שההשפעה עברה. \
השיער גדל יותר מהר, אז בוודאי שאין צורך לחשוש מחפיפה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;1354649:
לוקח יותר מכמה ימים עד שזה נפתח.. עד ראש השנה יראה יותר טוב בע"ה
גם לבנים שלי מאד הפריע ההתחלה, לכן פעם אחרונה הלכתי איתם לאיזה ספר בבר אילן שעושה הרבה יותר פתוח ולא קפיץ בכלל, מיד אחרי שהוא סיים זה היה נראה מעולה ויפהפה ושופע טבעי, אבל........... זה מחזיק הרבה פחות זמן! אחרי 3 -4 חודשים כבר כמעט לא היה זכר לסלסול וזה עולה כ"כ הרבה כסף וכואב הלב..
לילד שיש לו כן נטיה לשער מסולסל זה מצוין ויכול להספיק ליותר זמן, אבל לבנים שלי עם שער חלק כמו משי עכשיו אחרי חצי שנה ממש כבר אין כלום, בשעה שהסלסול התימני החזק החזיק הרבה יורת סחבנו איתו כמעט שנה.
קחי בחשבון שזה חומר מאד לא בריא! עדיף כמה שפחות לעשות זאת במיוחד לילדים קטנים

האמת שנכון, עשיתי לבן שלי לפני כשנתיים בארה"ב , ושם מטעמי בריאות ובטיחות משתמשים בחומרים הרבה פחות חריפים, והיה נראה כאילו לא נגעו לו בפאות, אפילו ניגשנו וביקשנו שיחזור על הפעולה. וממש לא היה נראה תימני אח"כ. ואכן זה לא החזיק מעבר לכמה חודשים . ושם זה עולה הרבה הרבה יותר מאשר בארץ.

• הוסף לסימניות
פעם ב... לא נראה לי הורס את השיער.....
אני עשיתי לבני פעמיים. (היום הוא פאות למעלה)
ומאד אוהב פאות למטה ויודע שאם הוא רוצה ללכת כל היום למטה אני אעשה לו סלסול, אבל לא עושים סלסול בשביל כל היום הפיאות למעלה ורק מדי פעם למטה....

• הוסף לסימניות
שכחתם שפיאות הראש הם מצווה, ויש ענין של 'זה א-לי ואנוהו' זה בדיוק כמו 'להתעסק' עם קישוט הסוכה וכדו'
במקומות שהקפידו ללכת עם פיאות גלויות זה היה ענין של קידוש ה' ישנה תמונה של האדמו"ר מבעלזא זצ"ל שהיה מלאך אלוקים ומיעט מאוד בדיבור, והוא מצביע לילד על ילד אחר ואומר לו: תראה איך הוא הולך עם הפיאות,
יש לנהוג במשנה זהירות כשמדובר במנהגי ישראל, כמובן שקהילות שאצלם נהוג אחרת, אזי המנהג הוא אחר,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב מאיר;1355954:
שכחתם שפיאות הראש הם מצווה, ויש ענין של 'זה א-לי ואנוהו' זה בדיוק כמו 'להתעסק' עם קישוט הסוכה וכדו'
במקומות שהקפידו ללכת עם פיאות גלויות זה היה ענין של קידוש ה' ישנה תמונה של האדמו"ר מבעלזא זצ"ל שהיה מלאך אלוקים ומיעט מאוד בדיבור, והוא מצביע לילד על ילד אחר ואומר לו: תראה איך הוא הולך עם הפיאות,
יש לנהוג במשנה זהירות כשמדובר במנהגי ישראל, כמובן שקהילות שאצלם נהוג אחרת, אזי המנהג הוא אחר,

זכור לי בשם האדמו"ר מבעלזא זצוק"ל שהורה לעבור את הרחוב עם ילד שעשו לא חלאקה כדי שברחובות ת"א יראו ילד יהודי עם פיאות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;1355396:
את עושה להם כל בוקר בייביליס?
זה לא הורס את השער?

לא.
בתנאי שלא עושים על שער רטוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1356003:
זכור לי בשם האדמו"ר מבעלזא זצוק"ל שהורה לעבור את הרחוב עם ילד שעשו לא חלאקה כדי שברחובות ת"א יראו ילד יהודי עם פיאות

ואם הפיאות בעלות מראה חלק וגולש? אז זה לא מראה של "ילד יהודי עם פיאות"?...
פיאות בתרגום חופשי זה 'מסולסל'?
מה יותר חשוב? המראה או הבריאות?
לו היו יודעים באילו כימיקלים משתמשים לצורך הפעולה ועוד על הראש!... המוח..
אני כמעט עשיתי לבני סלסול.. ב"ה שרק כמעט....

• הוסף לסימניות
לו היו יודעים באילו כימיקלים משתמשים לצורך הפעולה ועוד על הראש!... המוח..
בנות, להרגע!
בא נסכם, שזה לא מצוות עשה מהתורה של קידוש ה' לעשות סלסול ומצד שני- גם לא עבירה של רצח ממש...
(מזכיר את הסיפור על ר' אהרון קוטלר, שאמר שההשתתפות בבחירות היא לא מצווה כ"כ גדולה כמו ש... אומר ולא עבירה כ"כ גדולה כמו ש... אומר)

• הוסף לסימניות
שמעתי ממישהי שהחומר שהשפריץ מהסלסול על החולצה של הילד
"אכל" ממנה את כל הצבע...
לשיקול דעתכם.

• הוסף לסימניות
אני עושה ג"כ סלסול לבד,
מבקשת ממישהו מחו"ל שיקנה לי חומר עולה בסביבות 6-7$,
ולדעתי פחות חריף ממה שמוכרים כאן בארץ,
חב' 1 של חומר מספיק ל2 ראשי פיאות, בעיקרון זה עשוי לשיער רגיל,
אני אוהבת לעשות את זה לבד, אני שולטת על החומר ועל מידת הסלסול,
אני שמה כ6 רולים על כל פאה, ויוצא מאוד יפה,

חסך לי התעסקות של 15 דקות לנסות לסדר את הפיאות כל בוקר,
ובשבת הוא נראה ממש טוב לעומת קודם.

בהצלחה לכל מי שעושה.

• הוסף לסימניות
אני נזכרת...
אחיינים שלי עם פיאות חלקים כמו מטאטא ואמא שלהם שמה להם ג'ל במשך הלילה עם קליפס
בבוקר מורידים וזה מחזיק כל היום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה