גבעול דקיק
משתמש צעיר
- הוסף לסימניות
יצאתי לחל"ת בעקבות הקורונה,
האם אני זכאית לדמי לידה?
האם אני זכאית לדמי לידה?
את לפני לידה?
השאלה לא ברורה...
אם את לפני לידה, יכול להיות שאם תחתמי ותקבלי אבטלה תפסידי מחופשת הלידה שלך.
חופשת לידה מחושבת לפני 3 תלושים אחרונים, כאשר שכר האבטלה נחשב גם כתלוש,
והוא לא מגיע ל100% שכר, במקרה הטוב הוא יותר קרוב ל 50%, ומלמטה...
70% משרה.את לפני לידה?
השאלה לא ברורה...
אם את לפני לידה, יכול להיות שאם תחתמי ותקבלי אבטלה תפסידי מחופשת הלידה שלך.
חופשת לידה מחושבת לפני 3 תלושים אחרונים, כאשר שכר האבטלה נחשב גם כתלוש,
והוא לא מגיע ל100% שכר, במקרה הטוב הוא יותר קרוב ל 50%, ומלמטה...
רק עידכון לפני הכל,אני לפני לידה.
מבינה שאם אחתום יחשבו לי את האבטלה כתלוש,
אבל אם לא אחתום אז בעצם לא עבדתי, ואז יהיה חסר לי חודשי עבודה, לא?
לפי מה יחשבו לי?
הלוואי!!70% משרה.
זה לא מעניין אותם הם מתייחסים רק לחודשים מלאים,אם אני אדווח שיצאתי נגיד שבועיים אחרי תחילת החל"ת - כדי שלא יהיה יותר משבע שבועות לפני, איך יתייחסו לזה? הרי יודעים שלא עבדתי עוד קודם.
ממוצע של 6 או 3 הגבוהה מבינהם על כל מצב האבטלה מורידה את הממוצע.עד כמה שידוע לי ניתן לבחור 3 חודשים מבין 6 החודשים האחרונים לפני הלידה.
זה לא נכון.זה לא מעניין אותם הם מתייחסים רק לחודשים מלאים,
ממוצע של 6 או 3 הגבוהה מבינהם על כל מצב האבטלה מורידה את הממוצע.
כתבתי בהודעה הקודמת מה שנכתב בבטו"ל - בדר"כ הם לא מאשרים את זה אבל הפעם כנראה שכן,חבל שאנשים כותבים בלי לברר וסתם מלחיצים מישהי במצב מיוחד על הדרך.
2. אם אשה חותמת אבטלה, הסכום של האבטלה נכנס לחישוב של 3 חודשים לפני לידה ומוריד בעצם את הממוצע...
קיבלתי עכשיו גם הודעה על יציאה לחל"ת,ממוצע של 6 או 3 הגבוהה מבינהם על כל מצב האבטלה מורידה את הממוצע.
כך היה ידוע לי מידיעה ממישי שעברה את זה, פוטרה עם אישור מיוחד בהריון, ואחרי חפירות התברר לה שאם היא חותמת אבטלה היא מפסידה מהדמי לידה שלה,חבל שאנשים כותבים בלי לברר וסתם מלחיצים מישהי במצב מיוחד על הדרך.
עוד פרט, אולי משמעותי, יתכן ואקבל משכורת חלקית על ימים אלו.תודה לכולם.
בכל מקרה אני לא חותמת אבטלה מסיבות אחרות.
חוששני שלא התנסחתי ברור קודם, שואלת שוב:
אני לא רוצה שיחשבו לי את מרץ לעניין תשלום דמי הלידה.
אם אדווח שיצאתי בתחילת מרץ- מדי הרבה זמן מראש, אם לקראת סוף מרץ אז יודעים שלא עבדתי כבר קודם! אז איך יתייחסו לזה?
מה עושים?
תודה לכולם.
בכל מקרה אני לא חותמת אבטלה מסיבות אחרות.
חוששני שלא התנסחתי ברור קודם, שואלת שוב:
אני לא רוצה שיחשבו לי את מרץ לעניין תשלום דמי הלידה.
אם אדווח שיצאתי בתחילת מרץ- מדי הרבה זמן מראש, אם לקראת סוף מרץ אז יודעים שלא עבדתי כבר קודם! אז איך יתייחסו לזה?
מה עושים?
הסבירות אומרת שהם יתחשבו ולא יחשבו את החודשים הלא טובים בגלל הקורונה.עוד פרט, אולי משמעותי, יתכן ואקבל משכורת חלקית על ימים אלו.
ביטוח לאומי-קישורבעקבות המצב - זה שונה. דמי אבטלה מחושבים לפי השכר של לפני החל"ת!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים