דרוש מידע יצא לכם להיות כמה ימים בבית חולים? אם כן כנסו>>

אני אתמול השתחררתי מבית חולים תל השומר היה פשוט לא לענין,
גם במיון שהייתי הרבה מאד שעות לא היה מה להכניס לפה עם הכשר נורמלי,
וגם במחלקה ארוחת צהרים בכלל לא היה וארוחת בוקר וערב היה מותר רק ירקות בשקית עם הכשר ,וגבינה עם לבן
לגבי המוציא אם היה לחמניה אז היה אסור לי רק לחם או פיתה עם הכשר,
האמת שהיה ממש חסר האוכל החם הנורמלי

בלת"ק
הייתי עם ילד שאושפז בשערי צדק למשך שבוע במיון ילדים
זה היה בחנוכה, ובמשך כל שעות היום עברו אנשים פרטיים \ אירגונים - מכל המגזרים חילוניים חרדים דתיים
מי כעמך ישראל! [היה מדהים לראות את בני דודנו.. עומדים ומקנאים בעם ישראל!, ואל תדאגו גם אותם פינקו...]
לדעתי, הדבר שהכי שימח ורענן את הילד וגם את ההורים... זה האנשים שבאו עם שקית מפוצצת במשחקים [אפילו פשוטים...] ונתנו לילד לבחור,
זה היה מצחיק ומרגש לראות מה בלון עושה לילד
כמו"כ היו אנשים שהסתובבו עם עגלות עם מאפים קפה ותה, זה גם היה נחמד
והכי נחמד היה שבאו כמה בחורות צדיקות עם גלידות [נראה לי מ"קצפת"..] ועמדו והכינו לכל דורש וופל בלגי \ קרפ וכו' עם כל התוספות, והכל כרוך בחיוך בלבד...
בנוסף לדעתי הכי חשוב לבוא בשעות הבוקר המשמימות שאין לילדים ולהורים מה לעשות!
וכן להביא בשעות הערב המוקדמות בחורים ששרים ומשמחים, מועיל המון!
בהצלחה רבה

זה היה בחנוכה, ובמשך כל שעות היום עברו אנשים פרטיים \ אירגונים - מכל המגזרים חילוניים חרדים דתיים

גם אנחנו היינו מאושפזים במעייני הישועה, באזור פורים, והיה מדהים ומרגש לראות, חוץ מהארגונים הקבועים שמחלקים מדי יום סנדוויצ'ים ומאפים, עשרות אנשים פרטיים שעוברים ומחלקים משלוחי מנות, אנשים פרטיים, עם ילדים, יושבים בבית מכינים משלוחי מנות/ בלונים וצעצועים ומחלקים בתור יוזמה אישית. הגיע בעל חנות עם קונטיינר משחקים יקרים, וחילק מארזי ענק של מוסכים/ גיטרות/ בובות.

עם זאת, כפי שכתבתי כאן מראש, אם באמת מחפשים יוזמה חיונית זה עזרה שוטפת בבתי חולים שאינם באזורים חרדיים, ולא רק בחגים ובמועדים מיוחדים. במעייני הישועה אפשר לרדת לקפיטריה, בתה"ש אין אוכל, לעיתים אין אפילו שתיה בסיסית, ובן אדם יכול למצוא את עצמו יממה שתיים כשאין אפילו כוס חד פעמית לשתיה חמה, או ללא פרוסת לחם! ללכת למכונה ולגלות שמכילה ברובה חטיפים חלב עכו"ם. האוכל במחלקות ברובו כמעט לא כשר (אפילו באשפוז ארוך כמו הריון בסיכון המצב מזעזע, באחד הימים בצהריים, הייתה רק פשטידה אחת בד"ץ). עזר מציון לא יכולים להשתלט לבד על כל מבני בית החולים, אתה עמדי שעשו עבודת קודש (הביאו לנו כוס קפה ועוגיות ב2:00 בלילה, מיון תל השומר)- קרסו. ובאיכילוב ובשניידר המצב בכלל לא מזהיר.

וגם במחלקה ארוחת צהרים בכלל לא היה וארוחת בוקר וערב היה מותר רק ירקות בשקית עם הכשר ,וגבינה עם לבן
תה"ש אכן לא נגישים בכלל בעניין הכשרות. אפילו במחלקות.
בכל הימים האלה לא ראית את עגלות המזון והחמגשיות של עזר מציון?
הם משתדלים להסתובב בכל מקום (אבל בגודל של תל השומר זה באמת בלתי אפשרי להגיע לכולם)

האמת שהיה ממש חסר האוכל החם הנורמלי
בהחלט נכון. גם אני הייתי לאחרונה במיון תל השומר ואין שם כלל אוכל !!

מעניין איך המצב בחו"ל. האם יש שם גם ארגוני חסד יהודיים כמו פה, והאם הגויים שם באים לעזור יש להם מושג כזה של חסד?

בהחלט נכון. גם אני הייתי לאחרונה במיון תל השומר ואין שם כלל אוכל !!
הבעיה היא לא רק שאין אוכל, הבעיה שאין שתיה, לרוב גם לא קפה, בעבר אתה עמדי היו נמצאים שם גם באמצע הלילה.
היום אין כלום.
אם בן אדם מגיע לתה"ש ב17:00 אחרי שעזר מציון כבר לא בשטח הוא יכול למצוא את עצמו במשך כיממה עד למחרת בשעות הבוקר המאוחרות ללא מזון בכלל.
בילינו שם כ 8 שעות וממש לא היה כלום.
8 שעות זה לא הרבה... אבל זה המצב גם בשניידר ובבתי חולים נוספים במרכז.

מעניין איך המצב בחו"ל. האם יש שם גם ארגוני חסד יהודיים כמו פה, והאם הגויים שם באים לעזור יש להם מושג כזה של חסד?
אני הייתי כמה ימים בבית חולים בניו יורק NYU יש שם חדר מלא באוכל ושתיה עם קוד וכתוב בכניסה אם אני לא טועה בגימטריה מה הקוד, אני בטוחה שיש שם גם עוד דברים נוספים

חסר אוכל למלוים
היתי עם תינוקת בת שבועים באישפוז
רעבה רעבה רעבה בלי אפשרות לצאת לקנות אוכל
(חצי מהמחלקה היו נשים עם תינוקות פיצפונים ועם אותה בעיה)
את מנות הקרב של הבית חולים העפתי ישר לפח...

היינו אתמול בעין כרם- הלכנו לחדרון החסד,
פשוט מדהים איזה לב רחב יש לאנשים!!!
נאלצנו לשהות שם כמה שעות, למרות שחשבנו מראש על שלוש שעות בלבד,
וזה עזר לנו ברמה גבוהה!
חבל שאין כזה חדר גם בתל השומר.

מנסיון של אשפוז בשערי צדק במחלקה של מבוגרים,
חסר אנשים שיבואו לשמח כמו שבאים לילדים.גם מבוגרים צריכים דברים כאלה...
(ייתכן שלא הגיעו בגלל שזה היה בתקופת הקורונה)

בלת"ק
הר הצופים, מחלקת ילדים.
התאשפזנו ביום חמישי אחרי הצהרים עם נער צעיר במחלקת ילדים
הייתי מורעבת עד שבת... מלבד כמה עוגיות שדחפתי לי לתיק שניה לפני שעפתי לבית החולים.
הילד היה צריך להיות בצום, כך שאפילו לקבל מהאוכל של בית החולים לא היה - הוא לא קיבל אוכל.

וכן תעסוקה...
הגענו לחדר מיון, לא חשבנו שנתאשפז...
קרענו את הקירות מרב שיעמום,
יום שישי גם ה"משחקיה/ חדר בית הספר" סגור... אז לא היה שום תעסוקה חוץ מלהסתכל על הוילון.
(מזל שיש כמה קווי נייעס)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה