יצא לכן להסריט ולערוך סרט שלם?

• הוסף לסימניות
האם אתן מתמחרות לפי שעות? או בגלל שזהו ג'וב ענק- אתן מסכמות על מחיר גלובלי?
משום מה, לא נשמע לי הגיוני לסכם על מחיר מראש- מכיוון שזהו פרוייקט שמתפרס על שנה שלמה, ואין לאף אחד צפי כמה שעות הסרטה ועריכה ייקח העסק בסוף.....
אני צריכה כרגע לסגור על הסרטת ועריכת סרט- בן שעה וחצי, והלקוחות מעוניינות לסכם מחיר גלובלי מראש. אשמח אם תספרו לי איך השוק שלכן,
אגב, עד עכשיו עבדתי לפי שעות, ובסוף העבודה- הורדתי כמה אלפים יפים מאד. הבעיה שללקוחות שלי- זה לא מספיק, הם לא רוצים שהמחיר יגלוש מהתקציב שלהם.
מה עושים?

• הוסף לסימניות
מניסיון, לא כדאי לך להתחייב על סכום גלובלי, לרוב זה יוצא לא רווחי.
בד"כ הלקוח משנה דעתו 10 פעמים באמצע ההפקה, יורדים פתאום לפרטים שלא חשבו עליהם קודם, מוסיפים פה ושם קטעים שלא תכננו, בקיצור - הרבה דברים לא נשארים בסוף כמו שחשבו בהתחלה... ואם כך, גם המחיר אמור להיות שונה ממה שקבעו בתחילה... ואת זה יהיה קשה ללקוח שלך לקבל בסוף, הרי סכמתם על מחיר, לא?!....
לכן, מומלץ מאד לתמחר לפי שעות עבודה, ויפה להוריד בסוף - אם מתאים לך.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עצמאית;1357974:
מניסיון, לא כדאי לך להתחייב על סכום גלובלי, לרוב זה יוצא לא רווחי.
בד"כ הלקוח משנה דעתו 10 פעמים באמצע ההפקה, יורדים פתאום לפרטים שלא חשבו עליהם קודם, מוסיפים פה ושם קטעים שלא תכננו, בקיצור - הרבה דברים לא נשארים בסוף כמו שחשבו בהתחלה... ואם כך, גם המחיר אמור להיות שונה ממה שקבעו בתחילה... ואת זה יהיה קשה ללקוח שלך לקבל בסוף, הרי סכמתם על מחיר, לא?!....
לכן, מומלץ מאד לתמחר לפי שעות עבודה, ויפה להוריד בסוף - אם מתאים לך.
בהצלחה.

יופי. תודה!
זה מה שאני טוענת. ולפי הדרישות שלהן, חשבתי שאולי זאת אני שלא יודעת איך מקובל לעבוד....
וובוודאי שאני מורידה בסוף משעות העבודה... ואפילו מסכמת את זה מראש....

• הוסף לסימניות
את יכולה מראש להעריך כמה שעות עבודה זה יקח,
ולפי זה לומר להן - לפי מה שדיברנו עכשיו, זה יצא X שעות, וכך וכך כסף.
אבל כמובן שאת רושמת שעות, ותעדכני אותן מידי פעם איפה הן אוחזות ושיחליטו איפה כדאי להן להשקיע יותר ואיפה פחות.
אבל לתמחר מראש כזה פרויקט על גלובלי - זה גרוע.
תמצאי את עצמך מגיעה להסרטה ומחכה שעה עד שיגמרו להתארגן וכו' וכו'. אם הלקוח יודע שהוא משלם על כל דקה שאת נמצאת - הכל מתקתק.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
בלו רי - אני מצדיקה מאד את תגובתך!
אני אגיד לך מה אני עושה בד"כ - על שיר אחד בערך כל דקה בסרט היא בין שעה ושעה וחצי של עריכה, זה תלוי בקצב ובכמות החומרים וכממובן שזה לא מדויק, אבל ככה זה בערך.
אני אישית גם מורידה מעט מהרמה הכוללת, אבל בכללי זה באמת יפה מצידך.
מי שלא מבין את המחיר שאני מציעה - אני שולחת אותם לסטודיו של 120 ש"ח לשעת עריכה... הם בד"כ חוזרים :)
אני האמת לוקחת אפילו פחות מ- 60 ש"ח לשעה אבל מביאים לי חומר מוכן .

• הוסף לסימניות
יש לך אפשרות גם לעבוד לפי אחוזי רווח מהסרט. אם זה משהו פוטנציאלי - זה יכול להיות רווחי.

• הוסף לסימניות
עובדים לפי שלבים.
הפקה זה חלקים רבים, במיוחד שכנראה את גם לא מבצעת הכל בפועל,
מכינים תכנית עבודה הכוללת כתיבה תסריט, עיבוד, קריינות, אולפן, צילומים (הערכת ימים) עריכת טיוטא ועוד...
לכל דבר יש תמחור אחר...
נותנים מחיר לכל שלב. ומדגישים שזה מחיר משוער כי זה תלוי אנשי מקצוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BlueRay;1358036:
את יכולה מראש להעריך כמה שעות עבודה זה יקח,
ולפי זה לומר להן - לפי מה שדיברנו עכשיו, זה יצא X שעות, וכך וכך כסף.
אבל כמובן שאת רושמת שעות, ותעדכני אותן מידי פעם איפה הן אוחזות ושיחליטו איפה כדאי להן להשקיע יותר ואיפה פחות.
אבל לתמחר מראש כזה פרויקט על גלובלי - זה גרוע.
תמצאי את עצמך מגיעה להסרטה ומחכה שעה עד שיגמרו להתארגן וכו' וכו'. אם הלקוח יודע שהוא משלם על כל דקה שאת נמצאת - הכל מתקתק.

בהצלחה

אבל מה יקרה אם נגיע לתקרה שהם הציבו, ועדיין הסרט לא גמור? , ובמיוחד שההסרטות הם חטיבה אחת, ואח"כ מגיע שלב העריכה. כך שאין אפשרות להעריך איפה עומדים כל עוד העריכה לא לקראת סיום...?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maty;1358166:
עובדים לפי שלבים.
הפקה זה חלקים רבים, במיוחד שכנראה את גם לא מבצעת הכל בפועל,
מכינים תכנית עבודה הכוללת כתיבה תסריט, עיבוד, קריינות, אולפן, צילומים (הערכת ימים) עריכת טיוטא ועוד...
לכל דבר יש תמחור אחר...
נותנים מחיר לכל שלב. ומדגישים שזה מחיר משוער כי זה תלוי אנשי מקצוע.

דווקא אני כן מבצעת הכל בפועל. מעלה את הרעיון, מעבדת אותו לתסריט וכן בימוי וניהול האומנותי של כל העסק הזה. אבל את זה אני מתמחרת בנפרד.
הוידאו מבחינתי זהו חלק נוסף, ואני לא רואה שום פתרון חוץ מלעבוד לפי שעות, אי אפשר לצפות אף פעם כמה ימים במדויק יצא ההסרטות,
במיוחד שלי יש מטרה שהסרט יצא מושלם, אפילו אם זה ידרוש עוד כמה שעות, והלקוח- במידה מסויימת הכסף יותר מדבר אליו...
לפי רוח הדברים פה אני מבינה שאני צריכה להמשיך לעבוד כמו שעשיתי עד היום- עבודה לפי שעות, ואחר כך בסוף להוריד מהמחיר הסופי- כדי שהלקוח יהיה מבסוט:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריתs;1358196:
אבל מה יקרה אם נגיע לתקרה שהם הציבו, ועדיין הסרט לא גמור? , ובמיוחד שההסרטות הם חטיבה אחת, ואח"כ מגיע שלב העריכה. כך שאין אפשרות להעריך איפה עומדים כל עוד העריכה לא לקראת סיום...?

אם הסרט אמור להיות שעה וחצי - את יודעת להעריך בערך כמה שעות עריכה זה יקח.
אם יש חלקים שירצו להשקיע יותר - תודיעי מראש שזה יותר שעות.
לגבי הסרטות - את זה באמת קשה להעריך.
ותמיד שיקחו בחשבון שהמחיר יעלה מהמחיר שהן חשבו בהתחלה....
בפרט שזה פרויקט ארוך ותמיד צצים עוד דברים שלא חשבו עליהם מראש.
ואם הן מגבילות אותך לסכום מסויים - תגידי שאת משקיעה עד הסכום הזה,
אם ירצו עוד - זה כמובן תוספות.

• הוסף לסימניות
אני יכולה לסכם? ברגע שבנ"א מוציא מכיסו סכום עתק- כל ההגיון הזה שנאמר פה- נעלם....
הכל טוב ויפה- עד שמגיעים לכיס

• הוסף לסימניות
חותמים חוזה עבודה: כך וכך ימי צילום, כך וכך לוקיישנים. אורך הסרט, סגנון העריכה, סבבי תיקונים וכו'
את מחשבת כמה שעות עבודה תשקיעי בהפקה כזאת [ומוסיפה על כך עוד סכום כי מסתבר שתהיה חריגה] ונותנת הצעת מחיר.
כך אני עובדת. ומנסיון, שני הצדדים מרוצים.

במקרה של חריגות, כמו יום צילום נוסף, אני בד"כ נותנת ללקוח הנחה מסוימת ולא גובה ע"כ מחיר מלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י aiala;1358109:
יש לך אפשרות גם לעבוד לפי אחוזי רווח מהסרט. אם זה משהו פוטנציאלי - זה יכול להיות רווחי.

שלא תעזזזזזזזזזי!!!
אל תקשר5י את עצמך לעולם בגורלם של הלקוחות!
זוהי חתונה קתולית שא"א להתפטר ממנה ותמיד בסוף מפסידים!
מנסיון.... (לא שלי ;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורד;1358730:
שלא תעזזזזזזזזזי!!!
אל תקשר5י את עצמך לעולם בגורלם של הלקוחות!
זוהי חתונה קתולית שא"א להתפטר ממנה ותמיד בסוף מפסידים!
מנסיון.... (לא שלי ;))

ולי יש ניסיון משלי... ניסיון עצוב.:(
תמיד האחוזים שלא הצליחו אותם תקבלי.
לא שווה בחיים, מכל כוון תפסידי.

• הוסף לסימניות
לא יודעת.
מנסיון שלי בהפקות גדולות כן קבעתי מחירים מראש(טווח מחירים) ולא התאכזבתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה