כללי יצוא לגלופות

• פותח הנושא skl
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני צריכה עזרה בתוכנת אילוסטרייטור -
כמו שלמדתי בפרוג שכשאני רוצה לייצא גלופה שיהפוך לי כל גלופה לחלוקה נפרדת בעמוד. (בלינד, זהב וכו' בנפרד)
אני פותחת בFILE-PRINT-
יש אפשרות בחירה למעלה PPD: ושם אני צריכה לבחור ACROBAT
ואין לי אפשרות בחירה כזו.....

האם אני צריכה להתקין תוכנה שיופיע לי ????

או שיש עוד דרך לייצא כל גלופה בעמוד נפרד???

• הוסף לסימניות
תשכפלי את העמוד 3 פעמים ובכל עמוד תשאירי צבע אחד

• הוסף לסימניות
אם מדובר על 3 גלופות, תכבי הכל, תשאירי את הזהב ותייצאי בשם "זהב".
אחר כך, שוב, תכבי הכל ותאירי את העיוור, ושוב תייצאי בשם "עיוור",
וכן על זו הדרך.

• הוסף לסימניות
למה לסגור מאילוסטרייטור ולא מאינדיזיין, גם אם היצירה היא "אילוסטרייטורית"?

• הוסף לסימניות
לא לא.
מושי... זה לא לפי איך שהן למדו.

לעיניינו, את צריכה להדפיס לקובץ פידיאף, ולסמן 'ספרשיין' באאוטפוט.
בשביל להדפיס לקובץ פידיאף את יכולה גם להתקין את התוכנה החינמית Pdf Creator המוסיפה מדפסת פידיאף למחשב.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
הבעיה חים בשיטה הזאת שזה בא לפוטושופ עם כל השקיפויות וקשה לעשות הדמיה

• הוסף לסימניות
לאחר שניסיתי אין ספור שיטות בזה, השיטה הטובה ביותר היא זאת:

למקם כל שכבה בדף נפרד באינדזיין.

את השדרה צריך למקם כל שכבה בנפרד, וכנ"ל, אבל על עמוד אחד בודד, זה לצד זה. (להקל על מוישי...)

וכמובן, למקם את ההדמיה מפוטושופ על עמוד נפרד באינדזיין.
בסוף, צריך רק לעדכן את כל הלינקים, ולייצא מאינדזיין, וכך יש קובץ אחד שמכיל בתוכו את הכל.
צירפתי קובץ לדוגמא.

קבצים מצורפים

• משנת אלעזר - כריכה - זלצברג.rar
    2.3 MB · צפיות: 36
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקנער;1000716:
לאחר שניסיתי אין ספור שיטות בזה, השיטה הטובה ביותר היא זאת:

למקם כל שכבה בדף נפרד באינדזיין.

את השדרה צריך למקם כל שכבה בנפרד, וכנ"ל, אבל על עמוד אחד בודד, זה לצד זה. (להקל על מוישי...)

וכמובן, למקם את ההדמיה מפוטושופ על עמוד נפרד באינדזיין.
בסוף, צריך רק לעדכן את כל הלינקים, ולייצא מאינדזיין, וכך יש קובץ אחד שמכיל בתוכו את הכל.
צירפתי קובץ לדוגמא.

מה הרעיון בזה?
יש חובה שהכל יהיה בקובץ אחד?

שלחתי קבצים שונים, לפי שם: שחור, שדרה, שחור חזית, וכו
ולא התלוננו כלל מהדפוס.

סתם היו נחמדים?

מ"מ אפשר לאחד באקרובט ברגע אחד כל הקבצים

• הוסף לסימניות
הדפוס לעולם לא יתלונן - כי כולם שולחים כך בנפרד.

מוישי מאדיגרף לעולם לא יתלונן - כי גם אם תעשה טעויות של ממש, הוא יתקן את זה לבד ולא יגיד לך כלום (מנסיון העבר שלי...), נשמה טובה.

אבל הרבה יותר נוח שהכל בקובץ מסודר אחד. גם זה שממקמים את כל החלקים של השדרה זה לצד זה, עוזרת ליצרן הגלופות. בלי זה, הוא מדפיס אחד אחד, ומדביק אותם על דף אחד. גם לגרפיקאי זה הרבה יותר נוח, כי באופן הזה לא שוכחים בטעות לשלוח את הבלינד של השדרה, וכדומה.

וברם זכור אותו האיש לטוב וחיים מושקין ז"ל שמו, שמהקבצים שלו למדתי דבר זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקנער;1001064:
הדפוס לעולם לא יתלונן - כי כולם שולחים כך בנפרד.

מוישי מאדיגרף לעולם לא יתלונן - כי גם אם תעשה טעויות של ממש, הוא יתקן את זה לבד ולא יגיד לך כלום (מנסיון העבר שלי...), נשמה טובה.

אבל הרבה יותר נוח שהכל בקובץ מסודר אחד. גם זה שממקמים את כל החלקים של השדרה זה לצד זה, עוזרת ליצרן הגלופות. בלי זה, הוא מדפיס אחד אחד, ומדביק אותם על דף אחד. גם לגרפיקאי זה הרבה יותר נוח, כי באופן הזה לא שוכחים בטעות לשלוח את הבלינד של השדרה, וכדומה.

וברם זכור אותו האיש לטוב וחיים מושקין ז"ל שמו, שמהקבצים שלו למדתי דבר זה.

אולי תשתפני בפרטי באיזה קובץ? זה אפשרי?

מ"מ ממני בקשו בפירוש בדפוס מסוים לשלוח בנפרד את החזית ואת השדרה

• הוסף לסימניות
רואים שלא עברתם קורס מקצועי אצל חיים דיקמן בעניני גלופות.

באינדיזיין בהוראה אחת וכל הקבצים מתחלקים לפי גלופה.....ואין צורך לעשות כל גלופה בעמוד נפרד וכו'..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י skl;1001332:

באינדיזיין בהוראה אחת וכל הקבצים מתחלקים לפי גלופה.....ואין צורך לעשות כל גלופה בעמוד נפרד וכו'..

לא ידעתי שדווקא באינדזיין בלבד.
הענין שיותר נח בהרבה לי לפחות, ליצור את הגלופות השונות כשכבות באילוסטרייטור, ולייצא כל פעם שכבה

יותר קל מלהתחיל להגדיר אוברפרינט ולשים כל גלופה כצבע נפרד.

אולי באמת אני מראה בורותי, ואכן לא למדתי אצל ר' חיים.
אך כבר חזרתי בתשובה ונרשמתי לשיעור הקרוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י skl;1001332:

עד כמה שזכור לי,
אמורים לייצא מאילוסטרייטור ולא אינדיזיין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;1001392:
בוודאי, זה ידוע, אם כי לא ידעתי שדווקא באינדזיין בלבד.
הענין שיותר נח בהרבה לי לפחות, ליצור את הגלופות השונות כשכבות באילוסטרייטור, ולייצא כל פעם שכבה

יותר קל מלהתחיל להגדיר אוברפרינט ולשים כל גלופה כצבע נפרד.

אולי באמת אני מראה בורותי, ואכן לא למדתי אצל ר' חיים.
אך כבר חזרתי בתשובה ונרשמתי לשיעור הקרוב.

צודקת התבלבלתי רשמתי אינדיזיין והתכוונתי לאילוסטרייטור

מומלץ מאד השיעור של דיקמן!!!

• הוסף לסימניות
לא כ"כ הבנתי איך אתם מיצאים לפידיאף בפעם אחת כל שכבה בדף נפרד. מישהו מתנדב להסביר לי?

• הוסף לסימניות
אני עובדת עם גלופות ספרים מעל 3 שנים!!! יום יום עבודה קבועה!!! ולא הבנתי שום מילה מהדיון ;)

• הוסף לסימניות
גם אני עושה גלופות כבר 7 שנים... אף פעם לא ידעתי שאפשר ליצא כל שכבה בעמוד נפרד, אבל תמיד יש דרכי יעול וקיצורי עבודה. ואשמח ללמוד מהמומחים

• הוסף לסימניות
מתוך הניוזלטר של פרוג
מאת עמירם קדוש

קבצים מצורפים

• עיצוב גלופות.pdf
    KB 124.2 · צפיות: 179
  • הוסף לסימניות
מנסיון. הנוח ביותר הוא אינידיזיין כל עמוד בנפרד.
בגלופות פחות מורכבות אפשר להסתפק בעמוד מרובה שכבות.
Cs5 ואילך ממש תענוג. ממקמים כל שדרה בעמוד נפרד לפי הגודל המדוייק בצמידות לחזית שלה. מה שנותן מרחב עיצובי והתאמות לחזית.
כך גם נוח לייצא להדמייה בכפולות.
לפני הייצוא הסופי פשוט ממקמים את כל השדרות זו לצד זו ומייצאים כפולות.
צורת העבודה הזו מעניקה נוחות משמעותית כשמדובר בסט בעל כרכים רבים ועובי שדרה משתנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה