דרוש מידע יציאה לחו"ל דתות

• הוסף לסימניות
שלום
יש לי שאלה מעשית ודחופה, אם מישהו יכול לעזור לי אשמח מאוד
יש לי תכנון לטוס לחו"ל בין תאריכים 8.6 יוצא הטיסה, וחוזר ב23.6 בבוקר ב9:30
רוצה לדעת האם זה נחשב ל14 יום או 15 יום ואז אני אפסיד דתות .
אשמח לקבל גם מקור
וכן בדרך כלל עם מי מבררים את הנושאים הללו.
תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
שלום
אשמח לקבל גם מקור
תודה רבה מראש
מבררים בדרך כלל בועד הישיבות.
כעת אין לזה כל משמעות, היות ואין הסדר 'תורתו אומנתו' לפי החוק.
ולכן אתה יכול לצאת לכמה זמן שתרצה ותמשיך לקבל דתות. (כמובן ככל ולא קיבלת צווים)

• הוסף לסימניות
גם אם אני אברך כולל?

• הוסף לסימניות
שלום
אשמח לקבל גם מקור
תודה רבה מראש
מבררים בדרך כלל בועד הישיבות.
כעת אין לזה כל משמעות, היות ואין הסדר 'תורתו אומנתו' לפי החוק.
ולכן אתה יכול לצאת לכמה זמן שתרצה ותמשיך לקבל דתות. (כמובן ככל ולא קיבלת צווים)

העניין של הדתות לפי ידיעתי לא קשור לגיוס ולתורתו אומנתו גם אברך בן 60 שיטוס ליותר מ14 יום ירד לו הדתות ולכן יש כאן שאלה מה מוגדר 14 יום יכול להיות בהחלט שועד הישיבות ידעו לענות על זה למרות שזה לא התחום העיקרי שלהם אבל צריך לברר אצל אלו שטסים /טסו והם יודעים מה הכללים בזה

• הוסף לסימניות
העניין של הדתות לפי ידיעתי לא קשור לגיוס ולתורתו אומנתו גם אברך בן 60 שיטוס ליותר מ14 יום ירד לו הדתות ולכן יש כאן שאלה מה מוגדר 14 יום יכול להיות בהחלט שועד הישיבות ידעו לענות על זה למרות שזה לא התחום העיקרי שלהם אבל צריך לברר אצל אלו שטסים /טסו והם יודעים מה הכללים בזה
בא נעשה סדר.

כרגע אלו שמקבלים את הדתות, זה רק אלו שמראש לא הוגדרו כבני ישיבה ולא נכללו בהסדר 'תורתם אומנתם' כדוגמת 'הפלג' ועוד, וכן יש את אלו שעברו את גיל הפטור שאצלם ליציאה לחו"ל גם מעבר לזמן המוקצב אין כל משמעות. ואתה אכן מוזמן לברר אצל אלו שטסים/טסו וכו'.

ואלו שכבר איבדו את המעמד עם פקיעת ההסדר, בכל אופן לא מקבלים דתות, כך שאין כל משמעות לנסיעתם.

• הוסף לסימניות
בא נעשה סדר.

כרגע אלו שמקבלים את הדתות, זה רק אלו שמראש לא הוגדרו כבני ישיבה ולא נכללו בהסדר 'תורתם אומנתם' כדוגמת 'הפלג' ועוד, וכן יש את אלו שעברו את גיל הפטור שאצלם ליציאה לחו"ל גם מעבר לזמן המוקצב אין כל משמעות. ואתה אכן מוזמן לברר אצל אלו שטסים/טסו וכו'.

ואלו שכבר איבדו את המעמד עם פקיעת ההסדר, בכל אופן לא מקבלים דתות, כך שאין כל משמעות לנסיעתם.
לא הכל בחיים קשור לגיוס, אברך בכל גיל שיהיה שיטוס יאבד את הדתות לאותו רבעון

• הוסף לסימניות
תודה לכולם,
אכן כן אני לא שאלתי מבחינת גיוס כי יש לי פטור רק שאלתי מבחינת זמן שהייה בחו"ל. מה נחשב לזמן שע"י מפסידים את הקצבה.
וחוץ מאלו שטסים יש איזה אתר או משרד רשמי שיוכלו לענות לי חד וחלק?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה