יציבות בהחזקת המצלמה

• הוסף לסימניות
יש למישו טיפים או תרגילים לעשות-כדי להרגיל את היד להיות יציבה ולא לזוז בצילום?
תודה מראש:)

• הוסף לסימניות
תודה,
יש לי חצובה. אבל אני מתכוונת לצילומי חוץ וגם במהירויות גבוהות כמו 1/125 1/100-ולא מעשי להשתמש בחצובה כל הזמן.

• הוסף לסימניות
איזה מצלמה יש לך?
אפשר לתת כמה טיפים של אחיזה נכונה בזמן הצילום.
אנסה לחפש תמונות.

• הוסף לסימניות
במהירות של 125 את כבר לא צריכה אחיזה יציבה כ"כ כי זה כבר מהירות גבוה שלא מטשטשת.
מה שכן, בחוץ, אם את יכולה להניח את המצלמה על אבן או משהו זה גם יכול לעזור.
וטיפ נוסף להחזיק את הידים צמוד לגוף.
בהצלחה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילכי;1105966:
במהירות של 125 את כבר לא צריכה אחיזה יציבה כ"כ כי זה כבר מהירות גבוה שלא מטשטשת.
מה שכן, בחוץ, אם את יכולה להניח את המצלמה על אבן או משהו זה גם יכול לעזור.
וטיפ נוסף להחזיק את הידים צמוד לגוף.
בהצלחה :)
תלוי באורך מוקד (גם צריך לקחת בחשבון שבמצלמת קרופ אורך המוקד יגדל.)
כלל האצבע אומר שמהירות התריס לא תרד ממספר המ"מ של אורך המוקד.

• הוסף לסימניות
המצלמה שלי היא קנון 600D ומה לעשות יוצא לי לא מפוקס גם במהירויות גבוהות-היד רועדת כנראה...

• הוסף לסימניות
"לא מפוקס" שונה מ"לא חד".
לא "חד" של "מהירות תריס נמוכה שונה מ"לא חד" של פספוס מיקוד או איכות אופטית נמוכה.

• הוסף לסימניות
להוציא אויר עד הסוף ולא לנשום שוב עד הצילום.

• הוסף לסימניות
כן.
מתוך ספר לצילום שקראתי לפני 15 שנים
כן.
מתוך הקורס שלמדתי אצל ריקי יעקובוביץ לפני.........:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1106047:
להוציא אויר עד הסוף ולא לנשום שוב עד הצילום.
כשאני מפסיקה לנשום היד שלי מתחילה לרעוד :)
וברצינות, אני חושבת שיד יציבה זה שילוב של גנטיקה ומיומנות...

• הוסף לסימניות
התעמלות ושווי משקל יעזור לכל תחומי החיים...גם לצילום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;1106259:
וברצינות, אני חושבת שיד יציבה זה שילוב של גנטיקה ומיומנות...
סוג של מוטוריקה, לא?
אם יש רעד אפילו זעיר אולי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מתחום הפיזיותרפיה או משהו כזה.

• הוסף לסימניות
הגלים אמר דבר נכון: "כמו במטווח",
לא צריך לעצור את הנשימה לשבוע, פשוט ברגע שאת יורה / מקליק, עוצרים לשניה את הנשימה ואז יורים, (לא נראה לי אם זה עוזר כשיש בעיה נוירולוגית, אבל באופן כללי זה מאוד נכון)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1106332:
הגלים אמר דבר נכון: "כמו במטווח",
לא צריך לעצור את הנשימה לשבוע, פשוט ברגע שאת יורה / מקליק, עוצרים לשניה את הנשימה ואז יורים, (לא נראה לי אם זה עוזר כשיש בעיה נוירולוגית, אבל באופן כללי זה מאוד נכון)

לא נראה לי שלזה הוא התכוון...

חלק מבעיות היציבות נגרמות בגלל גופים קלים מפלסטיק
דווקא מצלמה כבדה עם עדשה כבדה יותר קל לייצב.

• הוסף לסימניות
איזה צרה זה במצלמות הביתיות,ועוד הזולות שקונים לילדות לבת מצוה אז בכלל...
הן עובדות כל כך קשה,האכזבה כזאת גדולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1106317:
סוג של מוטוריקה, לא?
אם יש רעד אפילו זעיר אולי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מתחום הפיזיותרפיה או משהו כזה.
לא מדובר ברעידה מתמדת או חולשה כרונית בשרירים מסוימים, אלא בתזוזה קלה ביד בזמן הצילום, שהיא מספיקה כדי לפספס פוקוס או חדות בתמונה.
אצלי היציבות היא חלק מהשליטה במצלמה, במקומות שאין לי אפשרות לצלם עם חצובה.
מסכימה עם תמיר, אני מרגישה יותר יציבות עם מצלמה גדולה ועדשה כבדה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה