יצירה עם ילדים

• הוסף לסימניות
רעון פשוט וזול ומעסיק יפה, לקשור שרוך בקצה, ולתת לילד להשחיל ממתק (דגני בוקר, בסלי, צאפ, בייגלה וכל דבר שיש לו חור) הילד יוצר שרשרת, (אפשר לפי מתכונת מסויימת) ואח"כ אוכל להנאתו.

• הוסף לסימניות
בילדותי אהבנו לקחת מטבעות כסף עכשויות וישנות , להניח מתחת לדף ולקשקש עם עפרון כך שהצורה ע"י הבליטות עוברת לדף.
עוד דבר ציורי קסם באופן ביתי- ציור עם נר מחלב והילד צובע ורואה מה צויר בשקוף.
ובנוסף-תחרויות קלות אפשר, לצייר את כף היד ולקשט,ליצור בחמרי פיסול ועוד.
יש ספרים עם פעילויות מדהימות: "זה לא משחק ילדים" (2 כרכים) לכל הגילים.
חופשה נעימה ומועילה!

• הוסף לסימניות
לפרוש בריסטול (או הניירות הלבנים של פסח) על הרצפה, אחד הילדים נשכב עליו, וילד אחר (או הורה) מצייר את קו המתאר שלו ואח"כ גם הילד השני כנ"ל ואז הם צובעים את עצמם לפי התווים והבגדים שלהם, אפשר לתלות לתצוגה בחדר/פרוזדור.

• הוסף לסימניות
אפשר ליצור תמונה מקטניות - מציירים (על דף עבה ) ציור די סכמטי לדוגמא בתים, עצים, וממלאים שטחים בגוונים שונים של קטניות (יש המון צבעים) נדבק עם דבק פשוט. כשגמור - מורחים בדבק פלסטי שקוף או בלק שקוף.
יוצא מקסים ומעסיק את הילדים שעות רבות.

אפשר ליצור יצירות מקסימות מבצק מלח - זול מאד, נח מאד לעבודה ולפיסול, כמעט אינו מלכלך.
יש לי מתכון מדויק, אולי אעלה מאוחר יותר.

בהצלחה!

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;799127:
אפשר ליצור תמונה מקטניות - מציירים (על דף עבה ) ציור די סכמטי לדוגמא בתים, עצים, וממלאים שטחים בגוונים שונים של קטניות (יש המון צבעים) נדבק עם דבק פשוט. כשגמור - מורחים בדבק פלסטי שקוף או בלק שקוף.
יוצא מקסים ומעסיק את הילדים שעות רבות.

אפשר ליצור יצירות מקסימות מבצק מלח - זול מאד, נח מאד לעבודה ולפיסול, כמעט אינו מלכלך.
יש לי מתכון מדויק, אולי אעלה מאוחר יותר.

בהצלחה!

חני

אשמח אם תעלי את המתכון לבצק מלח, ותכתבי מה את עושה עם זה
תודה

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות עוגיות עם חותכנים הילדים שלי מאוד אוהבים את זה
בימים חמים אני פשוט מכניסה אותם לאמבטיה מלאה בקצף ומשחקים את זה הם הכי אוהבים
וככה אנחנו מעבירים את אחר הצהריים

• הוסף לסימניות
בצק מלח-
כמות שווה של מלח וקמח,
ומים- כמה שנכנס..
לשים לבצק, יוצרים צורות עם הילדים, אופים, ואח"כ אפשר לצבוע ולקשט.

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות עם הילדים מטבעות שוקולד בעיצוב אישי.
הפעילות מתאימה לילדים מגיל 7 בערך
כמובן בהשגחת מבוגר - לוקחים חמרן וגוזרים אותו לעיגולים שווים בגודלם במס' עיגולים זוגי-
נותנים לילד לצייר ציור על דף בגודל העיגולים שגזרנו-
אח"כ מניחים את הציור ע"ג החמרן והילד מעתיק בעזרת עיפרון חזק חזק וחורט את הציור , (כשיש מתחת ערימה של נייר עיתון) וממלא את השטחים בחריטה עמוקה.
אפשר לכתוב כמה מילים...
כשמסיימים מניחים את החמרן מתחת לכוס או כלי עגול אחר ומרימים את הקצה כלפי מעלה כך שנוצרת מעין תבנית,

אח"כ ממיסים שוקולד בסיר ויוצקים לתוך החמרן- מכניסים למקרר ואחרי שהשוקולד מתקשה - מניחים מעל את העיגול הנוסף של החמרן ומקפלים.
(בזהירות -שביר)
אפשר להכין כמה מטבעות ולעטוף בצלופן עם סרט ולתת במתנה למישהו שאוהבים
בהצלחה

• הוסף לסימניות
שרשראות מפסטה
לוקחים מעט פסטה (בצורת צינורות או גלגלים)
צובעים בצבעי גואש- כל כמה פסטות בצבע אחר, מניחים לייבוש...

אחרי הייבוש משחילים את הפסטות על חוט ארוך וקושרים ויוצאות שרשראות מתוקות ויפות

• הוסף לסימניות
רעיונות מקסימים
אני רק רוצה להאיר את תשומת ליבכם שכל הבצקים, הפסטות וחלק מהקטניות הם חמץ אז לזכור לזרוק לפני פסח.

• הוסף לסימניות
בהחלט רעיונות חמודים, אך מה עם "בל תשחית"?
בצהריים אמרנו לילד שיגמור את כל האוכל כי זה בל תשחית, ואחה"צ צובעים פסטות, וכד'....:)
נקודה למחשבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;799345:
רעיונות מקסימים
אני רק רוצה להאיר את תשומת ליבכם שכל הבצקים, הפסטות וחלק מהקטניות הם חמץ אז לזכור לזרוק לפני פסח.
ומה עם בל תשחית בכל זה? מעניין אותי לדעת,מישהו יודע?
כי הרעיונות ממש יפים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;799351:
בהחלט רעיונות חמודים, אך מה עם "בל תשחית"?
בצהריים אמרנו לילד שיגמור את כל האוכל כי זה בל תשחית, ואחה"צ צובעים פסטות, וכד'....:)
נקודה למחשבה!
כתבנו ממש ביחד ...בלי לתאם...

• הוסף לסימניות
בלי ללכת לשאול רב וכו'
אני לא חושבת שיש סתירה כל עוד אני משתמשת באוכל לצורך מסוים ולא זורקת אותו לפח לא נראה לי שעברתי על בל תשחית , נהנתי, הילדים נהנו , יצרנו, העברנו שעת חויה ביחד , העשרנו את הזמן איכות שלנו . והעלנו חיוך על פני כולם . יכול להיות תועלת גדולה מזו???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;799345:
רעיונות מקסימים
לא באחריותי - שמעתי שבצק מלח אינו חמץ כי אינו ראוי למאכל כלב.

• הוסף לסימניות
מיזה אות לי?

ביקרתי באתר של אות לי יש שם יצירות יפות, מי יודע היכן אפשר לקנות אותם:confused:
האם מותר להוריד יצירות מהאתר לשימוש ביתי?

• הוסף לסימניות
הכנתי עם הילדים (גילאי 4-8) תמונות לחדר ילדים ויצא מקסים! כמו תמונות אמיתיות:)
והיה לנו תעסוקה כמובן לכמה ימים...

אז ככה,
קונים בחנות ליצירות או סטוקים דיקט עם מסגרת עץ בעובי 3-4 ס"מ (לא יודעת איך קוראים לזה בעגה מקצועית, קניתי במקסטוק בירושלים ב-10 שקלים) וצבעי אקריליק או צבעים שניתן לצבוע איתם על עץ (ג"כ במקסטוק, חבילה של 5 קופסאות צבעים ב10 ש"ח)
מודדים מהשוליים החיצוניים 7 ס"מ ומסמנים עם עפרון, כך שיוצא ריבוע פנימי, צובעים בצבע 1 מהקו המסומן כלפי פנים הריבוע בערך 3-4 ס"מ (לא חייב להיות מדויק). כשמתייבש מדביקים דבק נייר ברוחב 3 ס"מ ריבוע מדויק על השטח הצבוע וצובעים את הריבוע החיצוני בצבע 2. מורידים את הדבק נייר כשהצבע עדיין רטוב. יוצא שיש לנו 2 ריבועים, אחד רחב מהשוליים כלפי פנים 7 ס"מ ועוד קו צר של 3 ס"מ.
מדביקים באמצע הדיקט תמונה שמתאימה לכם. ניתן להשאיר את זה כך.
אם ברצונכם גם בקשקושים על הצבע 2, אז מורחים דבק פלסטי לבן בנדיבות על צבע 2 (כשיבש לגמרי) וטובלים חתיכת ספוג בצבע 1 וצובעים חתיכות קטנות על הדבק. מטבעו של הדבק שהוא מפצל את הצבע וכך יוצאים הקשקושים בצורה אומנותית משהו.

בהצלחה:)

ניתן כמובן להכין בצבעים בוגרים יותר ותמונה רצינית ויפה כמו בתמונה בצבע החום.

קבצים מצורפים

• IMG_0634.JPG
    KB 433.8 · צפיות: 51
  • IMG_0633.JPG
    KB 637 · צפיות: 44
  • IMG_0632.JPG
    KB 623.5 · צפיות: 42
  • IMG_0631.JPG
    KB 458.3 · צפיות: 45

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה