כללי יצירת גופנים

• הוסף לסימניות
גרפיקנער, אני אסביר לך משהו קטן וחשוב.
מה שאני עשיתי, זה לא אומר ששיפצתי את הגופן לטובה. אני החלטתי שאני רוצה גופן המחולק באמצע עם פסים, כמו מנטובה דקור, אז שיפצתי בשבילי גופן.
אני לא עשיתי משהו בגופן, רק לקחתי את תהילה (מודגש) ועשית על זה איזה אוטליין, שברתי את זה על הגופן וזהו.

לשיטת אלי, שהוא מהגדולים בתחום, גופן חייב להגיע עם שיטה. עם תיאוריה.
אין כזה דבר לבנות גופן עם תחושות בטן. יש כללים יש הלכות.
סתם לדוגמא (לא שאני מבין בזה...) גופן שבונים בשביל טקסט, חייב להיות עם זרימה, ולכן יש כל מיני שפיצים באותיות מסויימות שעושות אותם קל לקריאה.

גופן בונים בההתחלה, עם ידע מושלם בכלי העקומות, וכאן המקום לציין, שאלי הוא באמת ענק בתחום הזה. שמעתי מחבר, שהוא לא האמין באיזה מהירות אפשר לעבוד עם כלי עקומות... עד שהוא ראה את אלי עובד על קורל...

בקיצור, יש תיאוריה, יש כיוון, חייב להיות התאמה. ועל זה אלי מדבר.

כמובן שמה שאתה - גרפיקנער - עושה, ללמד איך לשנות גליפים וגופנים שבורים וכו', זה משהו מאוד חיובי, כדאי שגם אנחנו נהנה מזה, ומי שרוצה יכול להמשיך וללמוד שיטת בניית גופנים...

בכל מקרה, תודה לכל אלו שמעניקים לנו מזמנם היקר כדאי להחכים אותו.
תודה.

• הוסף לסימניות
שימו לב. תוכנת 'פונטוגרפר' במחשבי פי סי כבר לא עובדת! אם יש לכם מחשב עם מעל ל-512 מ"ב זיכרון התוכנה פשוט תודיע ש"אין לכם מספיק זיכרון". לא יצאו לפי סי עידכוני תוכנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמיS;37079:
שימו לב. תוכנת 'פונטוגרפר' במחשבי פי סי כבר לא עובדת! אם יש לכם מחשב עם מעל ל-512 מ"ב זיכרון התוכנה פשוט תודיע ש"אין לכם מספיק זיכרון". לא יצאו לפי סי עידכוני תוכנה.

מ מ ש לא נכון. לי יש ג'יגה זכרון, ופונטוגרפר עובד אצלי.

אולי יש לך גירסה ממש ישנה.

• הוסף לסימניות
ר' אלי',

אם הדרכה ליצירת פאנטס לא שייך...
אז אולי תתן עכ"פ הדרכה בכלי העקומות (Node editing) בקארעל?

• הוסף לסימניות
פונט אלףקומיק בשלושה משקלים

זה מכווץ בזיפ כי כpdf זה גדול מידי

קבצים מצורפים

• comic.zip
    1.6 MB · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
זה ממש מקסים! לא הייתי מאמינה שכתב היד שלי עשוי להראות כל כך יפה בתור גופן

• הוסף לסימניות
נו העיקר שתוכלי לעבוד, ואני רוצה לראות קצת מהעבודת הקומיקס בהמשך.

• הוסף לסימניות
אלי, מה יש לה מזה אם כולם יכולים להוריד את זה עכשיו? זה כבר לא יהי' ייחודי...:(

• הוסף לסימניות
הפונטים רק אצלה, מה שהעלתי לפורום זה רק דוגמת Pdf

• הוסף לסימניות
אני ממש לא מקצוען בנושא, פעם ניסיתי להתחיל בזה דרך האתר הזה
http://www2.eitan.ac.il/fonts/progs5_1.asp
רק שזה דרך קורל וזה די פרימיטיבי ומסובך ויש תוכנות מקצועניות יותר , אך למתחילים בהחלט זה נראה מענין.
אגב, לשרטט בקורל זה החלק הכי קל בשבילי השאר לייצא זאת וליצור רוח אחיד וחלק זה הבעיה.

• הוסף לסימניות
תועלת עצומה לפורום הנפלא

העזרה של הפורום - מקצועית, אדיבה, יעילה, מהירה ובעלת מעלות רבות אין ספור. בזכות הפורום הזה שידרגתי את הקומיקסים שלי בכמה מעלות ובראשן הפונט החדש שpsgrasper יצר עבורי. אינני יכולה להעלות את הדוגמאות כי הן טרם התפרסמו ואין לי רשות ממערכת העיתון. אחרי הפרסום אעלה אותן בל"נ ובע"ה.
ישר כח על האכסניה הנכבדה:):):)

• הוסף לסימניות
דוגמא מנוקדת

הואיל והקומיקס הוא מנוקד, הנה דוגמה לטקסט מנוקד בפונט "אלף קומיק"

קבצים מצורפים

• TEST.pdf
    KB 23.4 · צפיות: 44
  • הוסף לסימניות
השם ישמור... :(
ואגב, למה אתה לא עושה קמץ עם נקודה עגולה מתחת לפס, כמו שנהוג. (ע"ע ארסטקרול מהודורות האחרונות)

• הוסף לסימניות
1. מה ה' ישמור?
2. מה שציינת זה בעיה בpdf

• הוסף לסימניות
ה' ישמור אותנו מבעיות בpdf...:)

• הוסף לסימניות
זהו קובץ טרו-טייפ, לא אופן טייפ, והניקוד יחסי לא רע בכלל

• הוסף לסימניות
בכלל לא רע, דוקא יפה מאוד!
וזה עוד בחינם, אז מה אתה עושה בתשלום? :)

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• Graphic1.jpg
    Graphic1.jpg
    KB 24.7 · צפיות: 38

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה