כללי יצירת מברשות גרדיאנט (gradient) באילוסטרטור

• הוסף לסימניות
בס"ד

ניתן להחיל גרדיאנט באילוסטרטור על צורה ולא על הקו (Path) שלה, הקו ניתן למילוי צבע, פאטרן וסוגי מברשות, לכן ניתן ליצור מברשת שתיתן את אפקט הגרדיאנט, ועל כן המדריך הבסיסי ליצירת המברשות, ולאחר שנבין את העיקרון הבסיסי ניתן לנסות ולשחק לשנות ולהחיל אפקטים, ולהגיע לכל מיני תוצאות (מומלץ).

1. צור שני צורות (לדוגמה: 2 מרובעים) ומלא כל צורה בצבע שונה (ללא מילוי קו).

2. בחר את שני הצורות והחל את הפקודה Object > Blend > Blend Options בחלון שנפתח לבחור Smooth Color ולאשר, (שימו לב שהתוצאה צריכה להיות מעבר צבע gradient חלק).

3. צרו מברשת חדשה מהאובייקט שנוצר ע"י גרירת האובייקט לחלון המברשות ובחרו Art Brush ותאשרו, בחלון הבא שיפתח תוודאו שה-Method יהיה על None, בכדי שנקבל את הצבעים שבחרנו לצורות, ולאשר.

עכשיו יהיה ניתן להחיל את המברשת הזו על כל קו (Path), גם ניתן להחיל על התוצאה אפקטים וכ"ו, בהצלחה!

קבצים מצורפים

• 444-01.jpg
    1.1 MB · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
עוד כמה דוגמאות

בס"ד

עוד כמה דוגמאות...

קבצים מצורפים

• 9999-01.jpg
    KB 192 · צפיות: 6
  • הוסף לסימניות
מדוע הקו יוצא לי מידי גדול,
ואם אני עושה מרובע, יש לו משולשים בצדדים?
עשיתי בדיוק כמו בהוראות
יש לי CS2
אשמח לקבל הכוונה

• הוסף לסימניות
בס"ד

נכתב ע"י סימה שלי;469836:
מדוע הקו יוצא לי מידי גדול,
ואם אני עושה מרובע, יש לו משולשים בצדדים?
עשיתי בדיוק כמו בהוראות
יש לי CS2
אשמח לקבל הכוונה

הקו יצא גדול, בגלל שהאוביקטים גדולים, ליצירת מברשת קטנה יותר, צריך ליצור אוביקטים קטנים יותר, או להקטין את גודל הקו.

לקבלת ריבוע מושלם, עשיתי ריבוע עם פינות מעוגלות.

מקווה שעזרתי, בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה